Νέα στοιχεία-φωτιά για τις ευθύνες του Δημάρχου

Ολο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα σχετικά με τις ευθύνες του δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Κορτζίδη για το λούνα παρκ που λειτουργούσε παράνομα και κόστισε τη ζωή 13χρονου

i-dimotiki-antipoliteusi-kaiei-ton-dimarxo-ellinikou
SHARE THIS
0
SHARES

Στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησαν στο theTOC.gr και υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος ουδέποτε ενημέρωσε κανέναν για το εάν είχε εκδοθεί άδεια λειτουργίας ή όχι στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Παράλληλα, αναφέρουν ότι η περιοχή είχε κριθεί ακατάλληλη γιατί βρισκόταν σε ρέμα, ενώ επίσης τονίζουν ότι λούνα παρκ στη συγκεκριμένη περιοχή λειτούργησαν  το 2011, το 2012, το 2013 και το 2014. Οι καταγγελίες, «καίνε» τόσο τη δημοτική Αρχή όσο και την εταιρεία.

Τι λέει η δημοτική αντιπολίτευση

 Συνοπτικά, τα στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης που μίλησαν στο theTOC.gr, αναφέρουν:

  • Ηταν γνωστό ότι η περιοχή είναι ακατάλληλη. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Τσαρπαλής υποστήριξε πως η περιοχή βρίσκεται σε ρέμα.
  • Η δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν εκδόθηκε άδεια λειτουργίας
  • Η εταιρεία ισχυρίζεται πως αν και βρισκόταν στο χώρο αφού είχε λήξει ο χρόνος παραμονής, πλήρωνε κανονικά ενοίκιο. Ωστόσο αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ στα δημοτικά Ταμεία.

Γιάννης Τσαρπαλής: Πρώην δήμαρχος, νυν δημοτικός σύμβουλος

Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσαρπαλής, κατήγγειλε πως η περιοχή στην οποία στήθηκε το πάρκο, ήταν γνωστό ότι είναι ακατάλληλη, καθώς όπως τονίζει «ένα τμήμα ανήκει στην ΕΥΔΑΠ γιατί είναι ρέμα και ένα άλλο κομμάτι είναι εκτός σχεδίου πόλης. Η δημοτική Αρχή ήξερε ότι δε μπορεί να δοθεί άδεια, αλλά το έκανε. Και το 2011 και το 2012 και το 2013».

Οσον αφορά τις ενέργειες της δημοτικής Αρχής για την άδεια λειτουργίας, ο κ. Τσαρπαλής υποστηρίζει πως ο δήμαρχος γνώριζε ότι δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια σε αυτήν την περιοχή, αλλά και πως δεν σχηματίστηκε ποτέ η αρμόδια Επιτροπή.
Για το θέμα της παραμονής της εταιρείας στο χώρο μετά το διάστημα των τριών μηνών που προβλεπόταν στην απόφαση του δήμου, ο κ. Τσαρπαλής είπε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ισχυρίζεται ότι συνέχισε να πληρώνει κανονικά το νοίκι και μετά τις 15 Φεβρουαρίου, όπου έληγε ο χρόνος παραμονής της εταιρείας. Ωστόσο όπως λέει, το νοίκι δεν εμφανίστηκε ποτέ στα Ταμεία του δήμου.
Οσον αφορά τέλος την εταιρεία, ο κ. Τσαρπαλής αναφέρει πως «ο Γιώργος Ιωαννίδης, πρώην δημοτικός σύμβουλος του Χρήστου Κορτζίδη, κατήγγειλε στις 28/12/2012 πως ο ιδιοκτήτης έκλεβε ρεύμα, κάτι  που πιστοποιήθηκε από τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης».

Γιάννης Κωνσταντάτος: Δεν μας ενημέρωσαν ποτέ ότι δεν εκδόθηκε άδεια

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, μίλησε στο theTOC.gr και είπε πως όχι μόνο η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, αλλά και πως η δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε κανέναν ότι δεν εκδόθηκε άδεια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντάτος είπε: «Αυτός που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια και τις προδιαγραφές είναι η δημοτική Αρχή. Εάν το λούνα παρκ λειτουργούσε παράνομα ο δήμος φέρει αποκλειστικά την ευθύνη. Εμείς δεν ενημερωθήκαμε εάν είχε βγει η άδεια. Το είδαμε να λειτουργεί και το είδαμε να πληρώνει τα μισθώματα». Οσον αφορά το γεγονός ότι το λούνα παρκ συνέχιζε να λειτουργεί και μετά τους τρεις μήνες που προβλέπονταν στην απόφαση, ο κ. Κωνσταντάτος υποστήριξε πως «το λούνα παρκ λειτουργούσε με μια σιωπηρή παράταση».

Το επιβεβαιώνει και ο Θοδωρής Λιάππης

Το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιώνει και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΚΚΕ Θοδωρής Λιάππης, ο οποίος τόνισε ότι η δημοτική Αρχή δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό συμβούλιο ότι δεν εκδόθηκε άδεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook