
Για το περιστατικό με τον γόνο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στο θέατρο του Νέου Κόσμου την Πέμπτη 9 Μαρτίου, μίλησε η Δωροθέα Μερκούρη, που πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Πεταλούδες στο στομάχι".
Η ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή "Γεια σου" στον ΣΚΑΪ όπου και είπε για το συμβάν: "Δεν έβριζε ακριβώς, έκανε κριτική. Αυτό που σκεφτόταν το έλεγε δυνατά, αλλά ήταν λίγο με περίεργες λέξεις. Δεν ζήτησε συγγνώμη αμέσως, έφυγε. Ζήτησε συγγνώμη, αφού ο παραγωγός μας πήρε τον δικηγόρο και πήγαμε σαν θέατρο να κινηθούμε νομικά.
Ήμουν στη σκηνή, αυτό το έργο έχει να κάνει με τον έρωτα και την αγάπη. Οπότε καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνει και με τη σεξουαλικότητά μας, κάτι το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό"
Και πρόσθεσε για όσα ειπώθηκαν από τον εφοπλιστή κατά τη διάρκεια της παράστασης: "Ήταν άσχημο, δεν ήταν ωραίο, εγώ ένιωσα περίεργα και δεν άκουγα ακριβώς τι έλεγε, αλλά άκουσα τι έλεγε για τα άλλα παιδιά. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα".
Τι συνέβη
Υπενθυμίζεται ότι η προσβλητική συμπεριφορά και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί του γόνου γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, διεκοψαν την παράσταση.
Οι συντελεστές διαμαρτυρήθηκαν με εξώδικο και ο θεατής- ο Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος- ζήτησε εγγράφως συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.
Ειδικότερα,σύμφωνα με την ανακοίνωση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος, "κατά τη διάρκεια της παράστασης ... απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε".
"Μόλις επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του θεατή, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία με εξώδικο, καθώς "συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα".
Ο κ. Βερνίκος απάντησε στο εξώδικο με επιστολή του με την οποία "ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και "οι Πεταλούδες στο στομάχι"), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές", αναφέρει η ανακοίνωση.
Μάλιστα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει σε όποιον "θεατή θέλει να παρακολουθήσει ξανά και ανενόχλητος είτε την συγκεκριμένη παράσταση είτε άλλη, να επικοινωνήσει με το ταμείο".
Παράλληλα, στην ανακοίνωση παρατίθεται και η επιστολή του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου, με ημερομηνία 14 Μαρτίου, που αναφέρει:
"Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης "Πεταλούδες στο στομάχι" θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση".
Δείτε την ανάρτηση:
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr