Η ΕφΣυν απαντά στην ΕΣΗΕΑ: Για την αναστολή των συμβάσεων των δημοσιογράφων

Η εφημερίδα δεσμεύεται να μην κάνει απολύσεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
εφημερίδες

Απάντηση στην Ενωση Συντακτών που κάλεσε την ΕφΣυν να εξασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων έδωσε νωρίτερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Σημειώνεται οτι μετά την δραματική πτώση της κυκλοφορίας των εφημερίδων, η ΕφΣυν ανέστειλε τις συμβάσεις 92 δημοσιογράφων και εργαζομένων στην εφημερίδα που θα κάνουν χρήση του επιδόματος που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση.

Η εφημερίδα όμως διευκρινίζει, όπως άλλωστε προβλέπει και η ΠΝΠ, οτι διασφαλίζει τις θέσεις εργασίες και δεν θα κάνει απολύσεις και ότι το μέτρο αφορά συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Η ΕΣΗΕΑ παραβιάζει ανοιχτές πόρτες αναφέρει η ανακοίνωση της ΕφΣυν και η εφημερία δεν χρειάζεται συστάσεις.


Τι έγραψε η ΕφΣυν:


Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της, ανάμεσα σε άλλα, εκφράζει φόβους ως προς την "Εφ.Συν." για τη "διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας", αλλά παραβιάζει ανοιχτές πόρτες. Για τον απλό λόγο ότι η "Εφ.Συν." έχει ήδη από προχθές ανακοινώσει δημόσια ότι η αναστολή ορισμένων συμβάσεων εργασίας -πλην εκείνων που κρίθηκαν απαραίτητες για να συνεχιστεί η κανονική έκδοση- αφορά συγκεκριμένο διάστημα και σχετίζεται φυσικά με την πτώση των πωλήσεων όλων των εντύπων λόγω των αυστηρών μέτρων.

Η εφημερίδα μας διασφαλίζει όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτήν από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της και δεν χρειάζεται συστάσεις και προτροπές.

Καλοδεχούμενη, σε κάθε περίπτωση, η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, η οποία ελπίζουμε να ενδιαφερθεί για όλα τα ΜΜΕ που λόγω των έκτακτων συνθηκών αναγκάζονται να πάρουν παρόμοια μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηδη περισσότερες από 250.000 επιχειρήσεις (προς το παρόν, γιατί θα προστεθούν και άλλες) που πλήττονται από τον κορονοϊό κάνουν χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων της γνωστής ΠΝΠ για τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης.

Η ΕΣΗΕΑ βέβαια έβγαλε την ανακοίνωσή της με μοναδική αναφορά στην "Εφ.Συν.", δηλαδή την εφημερίδα που εκδίδουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της. "Περιμένουμε από το συνεταιριστικό έντυπο της "Εφημερίδας των Συντακτών”, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινή αναστολή μεγάλου αριθμού συμβάσεων με την εφημερίδα να κυκλοφορεί, ότι θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και θα καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα", τονίζει η ανακοίνωση.

Εμείς έχουμε ήδη δεσμευτεί απέναντι σε εμάς τους ίδιους και στους αναγνώστες μας και ευχαρίστως επαναλαμβάνουμε κατηγορηματικά: η "Εφ.Συν." διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και δεν τροποποιεί καμία σύμβαση εργαζόμενου. Η εφημερίδα μας επιμένει στην ανεξάρτητη πορεία της, παρά τις δυσκολίες. Ολοι εδώ είμαστε τώρα, όλοι εδώ θα είμαστε και μετά. Με υπογραφή και σφραγίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Από τη πρώτη στιγμή η ΕΣΗΕΑ ζήτησε μέτρα στήριξης του Τύπου που δοκιμάζεται ήδη από τη κρίση λόγω της πανδημίας, με μεγάλη πτώση των πωλήσεων και σχεδόν μηδενικά έσοδα από διαφήμιση. Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε πρόσωπα, να μην υπάρξουν μισθολογικές απώλειες και να διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα.” αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, για την ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών στον Τύπο και λόγω της πανδημίας.

"Προειδοποιούμε τους εργοδότες που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ με καταχρηστικό τρόπο και εντέλει ανήθικο σε μια τέτοια συγκυρία, ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Περιμένουμε από το συνεταιριστικό έντυπο της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινή αναστολή μεγάλου αριθμού συμβάσεων με την εφημερίδα να κυκλοφορεί, ότι θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και θα καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η ΕΣΗΕΑ θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για να αποτρέψει την επιστροφή του κλάδου σε εργασιακό μεσαίωνα με όχημα την πανδημία.

Τα Μέσα Ενημέρωσης, ο έντυπος Τύπος (χαρακτηριστικά οι αθλητικές εφημερίδες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων), έχουν μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ με την συρρίκνωση της κυκλοφορίας λόγω και των πολλών κλειστών σημείων πώλησης. Γι’ αυτό και απαιτούμε για άλλη μια φορά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα τα μέτρα στήριξης του Τύπου που βρίσκονται στο συρτάρι του από τον Ιανουάριο. ” καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 24 Σεπ 2020 | 08:09

Παρέμβαση Βενιζέλου: Θετική εξέλιξη η επανάληψη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία

"Η νοοτροπία της μεταπολίτευσης, ήταν πως έχουμε άφθονο χρόνο. Έτσι πήγαμε από τον 1974 έως το 2020 με την αίσθηση ότι δεν πιεζόμεθα", είπε ο Ε. Βενιζέλος.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΑ SOCIAL MEDIA 24 Σεπ 2020 | 07:57

Κορονοϊός: "Βρέχει" δικογραφίες για τους αρνητές της μάσκας - Στον εισαγγελέα ήδη 44 υποθέσεις

Αυτές οι 44 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ 24 Σεπ 2020 | 07:31

Κορονοϊός: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα στην Αττική – Oι παράγοντες που κρίνουν το lockdown

Στο μικροσκόπιο ειδικών και κυβέρνησης η Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού - Φόβοι για νέο lockdown στην πρωτεύουσα.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 24 Σεπ 2020 | 07:30

Ισραήλ: Η χώρα ξανά σε lockdown, εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων από τον κορονοϊό

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν ως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου.

«ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ» 23 Σεπ 2020 | 22:31

Γώγος: Γίνεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε δεύτερο lockdown - Όλα είναι στο τραπέζι [βίντεο]

Ο καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος προειδοποιεί για νέα δέσμη μέτρων εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν – Πόσο απέχουμε από ένα δεύτερο lockdown

23 Σεπ 2020 | 21:42

Κορονοϊός: Κλείνει για 14 μέρες ιδιωτικό σχολείο στα Τρίκαλα - Βρέθηκε θετικός εκπαιδευτικός

Θετικός βρέθηκε εκπαιδευτικός του σχολείου το οποίο κλείνει για 14 ημέρες

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 23 Σεπ 2020 | 20:54

Λουκέτο σε 286 σχολεία της χώρας: 86 λόγω κορονοϊού - 200 τελούν υπό κατάληψη - Ολη η λίστα

Σε 286 ανέρχονται τα σχολεία στα οποία έχει μπει λουκέτο σε όλη τη χώρα.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΙΤΣΙΛΗ 23 Σεπ 2020 | 20:36

Ενοίκια: Παρατάσεις στις προθεσμίες για τις δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων - Ολες οι ημερομηνίες

Παράταση προθεσμιών υποβολής δηλώσεων για ενοίκια, δηλώσεων covid και δηλώσεων βραχυχρόνιας μίσθωσης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 23 Σεπ 2020 | 19:25

Στο "κόκκινο" τα νοσοκομεία την Πέμπτη: 24ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών

Ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί που απεργούν αύριο, Πέμπτη

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΝΤΡΟΣΤΕΝ 23 Σεπ 2020 | 19:12

Κορονοϊός: Σοκάρει ο κορυφαίος Γερμανός λοιμωξιολόγος - "Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα"

"Αυτή η πανδημία του κορονοϊού δεν είναι επιστημονικό φαινόμενο, είναι φυσική καταστροφή", είπε ο γερμανός λοιμωξιολόγος.

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 23 Σεπ 2020 | 19:10

Κορονοϊός: Απίστευτοι Άγγλοι - Βάζουν σε νέα ώρα τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια για να προλαβαίνουν τις παμπ

Σε νέα ώρα θα μεταδίδονται τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια στην Αγγλία λόγω της αλλαγής του ωραρίου στις παμπ σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 23 Σεπ 2020 | 18:31

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την Αττική - 194 νέα κρούσματα σε μια μέρα, πάνω από τα μισά της χώρας

Συναγερμός έχει σημάνει για άλλη μία μέρα στην Αττική όπου τα κρούσματα κορονοϊού έφτασαν τα 194 την ώρα που σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται στα 358

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 23 Σεπ 2020 | 18:27

Κορονοϊός: Αισιοδοξία Φάουτσι - Τέλος του χρόνου, αρχές του 2021 το εμβόλιο

Τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου το εμβόλιο για τον κορονοϊό ανέφερε ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Άντονι Φάουτσι