Η Εισαγγελία Πρωτοδικών για την δικαστική έρευνα στο Μάτι

Ο κ. Ζαγοραίος σημειώνει πως «το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε».

i-eisaggelia-prwtodikwn-gia-tin-dikastiki-ereuna-sto-mati
SHARE THIS
0
SHARES

«Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος. 

Ο κ. Ζαγοραίος επίσης σημειώνει πως «το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε» και κάνει λόγο για «άδικες επιθέσεις». 

Η ανακοίνωση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έρχεται ως απάντηση στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν απέναντι στο ενδεχόμενο να καθυστερήσει η έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Υπενθυμίζεται ότι η  Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε με έγγραφό της να ληφθεί υπόψη στην έρευνα και το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Αναφορικά με τα όσα γράφονται και αναφέρονται σχετικά με «παρεμβάσεις» στην έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 θα ήθελα να διευκρινίσω τα κάτωθι:

Η έρευνα για την πυρκαγιά ξεκίνησε με παραγγελία της κ. Εισαγγελέως του Α.Π.. Από την πρώτη στιγμή η κ. Εισαγγελέας στάθηκε όπως πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας της, αρωγός σε οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστήκαμε τη βοήθειά της. Ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση εκ μέρους της στην έρευνά μας με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν τίθεται ζήτημα αναδιπλώσεως της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου καθόσον είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την βούλησή της  να ολοκληρωθεί η έρευνα το ταχύτερο δυνατό και από τους ίδιους τους εισαγγελείς που ξεκίνησαν την έρευνα. Το έγγραφο που αφορά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας προφανώς παρερμηνεύθηκε. Οι επιθέσεις που δέχεται η κ. Εισαγγελέας είναι το λιγότερο άδικες για έναν άνθρωπο που στήριξε με το έργο του την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Η έρευνα για την πυρκαγιά της 23/7/2018 συνεχίζεται κανονικά και με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς».

 

 

 

Φωτογραφία: Αρχείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook