Η Ελλάδα υποδέχεται τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη

Από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου πάνω από 120 σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο θα προτείνουν λύσεις για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

i-ellada-upodexetai-ta-periodika-dromou-tou-planiti
SHARE THIS
0
SHARES

Από την Τρίτη 14 Ιουνίου και για τρεις μέρες (14-16 Ιουνίου) πάνω από 120 σημαντικοί άνθρωποι απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη θα συναντηθούν, θα συζητήσουν, θα ανταλλάξουν ιδέες, θα μεταφέρουν εμπειρίες και γνώσεις, σκέψεις, προβληματισμούς και προβλήματα, μα κυρίως θα προτείνουν τρόπους και λύσεις για την εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Μελβούρνη, στο Μπουένος Άιρες, στη Σεούλ και στο Τορόντο.

Σιάτλ 2015. Αναμνηστική φωτογραφία με το σύνολο των εκπροσώπων των περιοδικών δρόμου που συμμετείχαν στις εργασίες του περσινού συνεδρίου
Σιάτλ 2015. Αναμνηστική φωτογραφία με το σύνολο των εκπροσώπων των περιοδικών δρόμου που συμμετείχαν στις εργασίες του περσινού συνεδρίου

Ολα αυτά στο πλαίσιο του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Περιοδικών Δρόμου (International Network of Street Papers Global Summit), που φέτος θα πραγματοποιηθεί –για πρώτη φορά– στην Ελλάδα, με βασικό οικοδεσπότη το ελληνικό περιοδικό δρόμου «σχεδία»
 

«Συναρπαστικό σκηνικό»
Το συνέδριο των περιοδικών δρόμου είναι ένα από τα κορυφαία του είδους του παγκοσμίως, τόσο όσον αφορά στη δημοσιογραφία μα, κυρίως, σε σχέση με τους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αλλά και της αλληλεγγύης στη βάση. Από τον απλό άνθρωπο στον απλό άνθρωπο. 
 

Εξώφυλλα περιοδικών δρόμου απ’ όλο τον πλανήτη. Συνολικά, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 112 περιοδικά δρόμου, σε 35 χώρες.
Εξώφυλλα περιοδικών δρόμου απ’ όλο τον πλανήτη. Συνολικά, αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν 112 περιοδικά δρόμου, σε 35 χώρες.

Aνοιχτές συζητήσεις
Τo απόγευμα της Τρίτης 14 Ιουνίου (στις 16:00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών) έχει προγραμματιστεί μια ενότητα («public event») ανοιχτή σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωριστούν με τον κόσμο των περιοδικών δρόμου, να ενημερωθούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άλλες κοινωνίες, αλλά και τις λύσεις που προωθούνται για την αντιμετώπισή τους.  
Θα προηγηθεί (την Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 15:00) μια ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων περιοδικών δρόμου, δομών και υπηρεσιών αλληλεγγύης και θέμα το προσφυγικό. Η συζήτηση αυτή θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε. Συντονιστής θα είναι ο Μάικλ Φόγκελ από το περιοδικό «Die Zeitschrift der Straße».
 

Πωλητές περιοδικών δρόμου
Πωλητές περιοδικών δρόμου

Συμμετοχή
Οι πόρτες είναι ανοιχτές σε όλους, αλλά ο αριθμός των θέσεων σίγουρα περιορισμένος (την ενότητα θα παρακολουθήσουν και οι υπόλοιποι σύνεδροι), οπότε καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να σπεύσουν να κάνουν κράτηση των θέσεών τους (info@shedia.gr, 213 0231220).
Οι εργασίες του συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς και σε χώρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη μαζί με την Εθνική Ασφαλιστική είναι και εκ των βασικών υποστηρικτών του συνεδρίου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook