Η γραμματέας έκανε δώρα με τα λεφτά της ναυτιλιακής!

Η ιδιαιτέρα εξέδιδε μέσω συνεργαζόμενου με την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου αεροπορικά εισιτήρια και προέβαινε σε κρατήσεις δωματίων για διάφορα άτομα.

Η γραμματέας έκανε δώρα με τα λεφτά της ναυτιλιακής!

Η γραμματέας της μεγάλης ναυτιλιακής έγινε «αρραβωνιάρα» μεγαλοστελέχους, ο γάμος χάλασε στα... μπάτσελορ της Μυκόνου και του Χίλτον. Είχε πει ψέματα για την οικογενειακή της κατάσταση ίσως, όμως, είχε διαπιστωθεί και μέρος της απάτης με εισιτήρια πακέτων ταξιδιών, τα οποία χρέωνε στην εταιρεία, αφήνοντας ζημιά 360.000 ευρώ!

Η 29χρονη ήταν γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, ως η ιδιαιτέρα γραμματέας ανώτατου στελέχους της ναυτιλιακής εταιρείας.

Η συνεργασία με τις υπόλοιπες κατηγορούμενες έγινε σε αγώνες... ράγκμπι του ΠΑΟ, χορηγοί της οποίας ήταν η ναυτιλιακή και οι εταιρείες, στις οποίες εργάζονταν οι συνεργοί. Η ίδια φαίνεται να υποστηρίζει πως δεν είχε οικονομικό όφελος, αλλά εξυπηρετούσε αφιλοκερδώς κάποιους φίλους της, χρησιμοποιώντας όμως την πιστωτική κάρτα της εταιρείας, που είχε ξεχάσει να «δώσει» μετά τον διωγμό της.

Η 29χρονη ήταν γνωστή στους κοσμικούς κύκλους, ως η ιδιαιτέρα γραμματέας ανώτατου στελέχους της ναυτιλιακής εταιρείας. Η δυνατότητά της να εξασφαλίζει «προνομιακές τιμές» σε αεροπορικά εισιτήρια για υπερατλαντικά ταξίδια με έκπτωση έως και 60% σε προορισμούς αναψυχής, πολύ σύντομα την έκαναν... δημοϕιλή και περιζήτητη!

Τα τελευταία έξι χρόνια εργαζόταν στη μεγάλη ναυτιλιακή εταιρεία με κύκλο εργασιών στο εξωτερικό και γραφεία στον Πειραιά. Με σπουδές και ένα σοβαρό βιογραϕικό, πολύ σύντομα από την Οικονομική Διεύθυνση, έγινε η ιδιαιτέρα γραμματέας, σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας.

Σύμϕωνα με την καταγγελία, εις γνώσιν της εταιρείας, είχε παραχωρηθεί στην 29χρονη πιστωτική κάρτα ανώτατου στελέχους.

Έχαιρε της εμπιστοσύνης των ανωτέρων της και ο δεσμός που έφτασε έως τον αρραβώνα με συγγενή του στελέχους της εταιρείας, επίσης εργαζόμενου εκεί, αποτελούσαν εμπόδιο στα μέλη του προσωπικού της Διεύθυνσης Λογιστηρίου, να ενημερώσουν για τις όποιες «αναντιστοιχίες» εντόπιζαν κατά τον τριμηνιαίο απολογιστικό- λογιστικό έλεγχο της εταιρείας.

Σύμϕωνα με την καταγγελία, εις γνώσιν της εταιρείας, είχε παραχωρηθεί στην 29χρονη πιστωτική κάρτα ανώτατου στελέχους, του οποίου ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας στα στοιχεία της ναυτιλιακής εταιρείας, για οικονομικές συναλλαγές στα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα και για την αποπληρωμή αναγκών, οι οποίες προέκυπταν.

Τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια -από το 2012- ωστόσο η μηνιαία κίνηση της πιστωτικής, εμϕάνιζε αυξημένες χρεώσεις σε ηλεκτρονικές συναλλαγές (αγορά αεροπορικών εισιτηρίων-κρατήσεις και διαμονή σε ξενοδοχεία), χωρίς τα παραστατικά στο «κλείσιμο λογιστικού ελέγχου» στο τέλος κάθε τριμήνου να κατατίθενται στην αρμόδια Διεύθυνση.

Η γραμματέας ήρθε σε επαφή με 45χρονη υπάλληλο τμήματος προμηθειών εταιρείας με μεγάλο κύκλο εργασιών -ανάδοχο αυτοκινητόδρομου, σε κοινωνική εκδήλωση χορηγών της ομάδας ράγκμπι του ΠΑΟ, όπου την ενημέρωσε για τη δυνατότητά της να διαθέσει αεροπορικά εισιτήρια με το χαμηλότερο κόστος κατ’ άτομο.

Το αντίτιμο για τα εισιτήρια και τη διαμονή στα ξενοδοχεία, ήταν χαμηλότερο έως και 60%.

Η (τέως) ιδιαιτέρα εξέδιδε μέσω συνεργαζόμενου με την εταιρεία ταξιδιωτικού πρακτορείου αεροπορικά εισιτήρια και προέβαινε σε κρατήσεις δωματίων ξενοδοχείων για διάφορα άτομα, εν αγνοία της εταιρείας.

Το αντίτιμο για τα εισιτήρια και τη διαμονή στα ξενοδοχεία, ήταν χαμηλότερο έως και 60% σε καποιες περιπτώσεις από το κόστος αγοράς και χρέωσης των εισιτηρίων και της διαμονής, το εξοφλούσε με τη χρέωσή τους στην εταιρική πιστωτική κάρτα ,ενώ εισέπραττε η ίδια από τους ενδιαφερόμενους σε μετρητά, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό της λογαριασμό, το συμφωνηθέν μειωμένο ποσό.

Ωστόσο, ταξιδιωτικός πράκτορας με τον οποίο συνεργάζεται επί σειρά ετών η εταιρεία, ζήτησε διευκρινήσεις από την εταιρεία σε ενημερωτικό e-mail, το οποίο είχε λάβει για τη διάθεση αεροπορικών εισιτηρίων, με κόστος ελάχιστης συμμετοχής, από 50 ευρώ έως και 250ευρώ(!) κατ’ άτομο, με έκπτωση έως και 60%.. ως πληρώματα πλοίων της εταιρείας και ο λογιστικός έλεγχος αποκάλυψε το οικονομικό «άνοιγμα» της ναυτηλιακής στα 361.000 ευρώ.

Ο αριθμός των πολιτών που αγόρασαν εισιτήρια ή διέμειναν σε ξενοδοχεία εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 650 άτομα.

Υπάλληλος της Οικονομικής Διεύθυνσης της εταιρείας, ύστερα από έλεγχο, διαπίστωσε ότι τα ονόματα τα οποία θα ταξίδευαν με την υπόδειξη «προσωπικό», δεν ανήκαν στην εταιρεία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί 1.115 e-mail, τα οποία είχε παραλάβει το ταξιδιωτικό γραϕείο προς διεκπεραίωση, χωρίς ο έλεγχος να έχει ολοκληρωθεί.

Όπως προκύπτει από καταθέσεις, αν και η 29χρονη είχε ήδη απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της ιδιαιτέρας, εξακολουθούσε να «διαθέτει» ταξιδιωτικά πακέτα με ισχύ, μέχρι και το Μάρτιο του 2016. Ο αριθμός των πολιτών που αγόρασαν εισιτήρια ή διέμειναν σε ξενοδοχεία εκτιμάται ότι πλησιάζει τα 650 άτομα, με την οικονομική ζημία για τη ναυτιλιακή εταιρεία να ξεπερνά τα 361.000 ευρώ, ενώ το οικονομικό όφελος της «θηλυκής συμμορίας» από την παράνομη δραστηριότητα της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.

Η απάτη διακριβώθηκε από την Οικονομική Διεύθυνση της ναυτιλιακής, τον περασμένο Οκτώβριο. Η 29χρονη παύθηκε από τα καθήκοντά της, στις αρχές του Νοεμβρίου 2014 και αποχώρησε από την εταιρεία. Αποδέχθηκε με ενυπόγραϕή δήλωσή της, την πράξη της και τη ζημία που προκάλεσε στην εταιρία, και δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή στο σύνολο του ποσού ζημίας της ναυτιλιακής εταιρείας.

Υπό τον ϕόβο οικονομικού σκανδάλου, νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας, κατέϕυγε στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Ασϕάλειας Αττικής, υπέβαλε μηνυτήρια αναϕορά, προς διερεύνηση της οικονομικής ζημίας της εταιρείας, τον προσδιορισμό των υπαιτίων και απόδοση ευθυνών, όπου αυτές προκύπτουν.

Εκτός από την 29χρονη και την 45χρονη υπάλληλο του τμήματος προμηθειών, έχει συλληϕθεί η 39χρονη αδελϕή της (τέως) ιδιαιτέρας γραμματέως, καθώς και μια ακόμα 30χρονη. Αναζητούνται για να συλληϕθούν τέσσερα ακόμα άτομα -δύο γυναίκες 29 και 31 ετών και δύο άνδρες ηλικίας 29 και 33 ετών- τα οποία, ωστόσο, ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και όπως έχει διαπιστωθεί και προκύπτει από τις καταθέσεις, παρείχαν «εξυπηρετήσεις» σε ϕίλους, στους οποίους διέθεταν εισιτήρια για ταξιδιωτικούς προορισμούς, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της παράβασης των Νόμων περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι τέσσερις γυναίκες, με την ποινική δικογραϕία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών (11/03), ο οποίος τους παρέπεμψε για να απολογηθούν σε Ανακριτή (13/03).


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΑΤΤΙΚΗΣ 29 Δεκ 2021 | 17:08

Απάτη με e-shop: Πελάτες δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που αγόρασαν - Το κατάστημα "εξαφανίστηκε" μέσα σε έναν μήνα

Το e-shop έκλεισε τα γραφεία του, την ιστοσελίδα του και το τηλεφωνικό του κέντρο ενώ παράλληλα διακόπηκε η παρουσία του στο διαδίκτυο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 28 Δεκ 2021 | 17:03

Tριήμερο της Πρωτοχρονιάς: Στο 85% - 90% η πληρότητα - "Βουλιάζουν" Γιάννενα, Πήλιο και Αράχωβα

Στο 85%-90% κυμαίνεται η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας

ΕΠΕΝΕΒΗ Η ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 24 Δεκ 2021 | 11:48

Νίκος Βέρτης: Έκανε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη στο διαδίκτυο

Θύμα επιτηδείων, οι οποίοι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το όνομά του προκειμένου να αποκομίσουν χρήματα προς όφελός τους, έπεσε ο Νίκος Βέρτης.

ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 23 Δεκ 2021 | 13:40

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τους εννέα μήνες του 2021 αυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ.

124.000 ΕΥΡΩ Η ΛΕΙΑ ΤΟΥ 23 Δεκ 2021 | 11:55

Βέροια: Απάτη από 46χρονο με λεία 124.000 ευρώ - Εξαπατούσε με πρόσχημα το δήθεν άρρωστο παιδί του

Τουλάχιστον τρεις ανυποψίαστους πολίτες εξαπάτησε, με το πρόσχημα της μεσολάβησης για την εξόφληση δήθεν οφειλών σε τραπεζικά ιδρύματα και στην εφορία, ένας 46χρονος άνδρας,

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ 22 Δεκ 2021 | 07:36

Φάμπρικα με 2.200 "μαϊμού" rapid test από φαρμακοποιό σε ένα δίμηνο - Τα αγόραζε "μαύρα" με 0,50€ το ένα

Φαρμακοποιός των Δυτικών Προαστίων είχε κάνει 2.198 καταχωρήσεις rapid test πολιτών το τελευταίο δίμηνο. Ποτέ όμως δεν φαίνεται να έχει παραλάβει αυτόν τον αριθμό τεστ.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 21 Δεκ 2021 | 10:55

Θεσσαλονίκη: Κύκλωμα εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας - Έξι συλλήψεις - Ανάμεσά τους και στέλεχος του ΙΚΑ

Κύκλωμα που εξέδιδε πλαστές βεβαιώσεις αναπηρίας αποκάλυψαν οι "αδιάφθοροι" της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσά τους και στέλεχος υποκαταστήματος του ΙΚΑ.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 16 Ιαν 2022 | 09:13

Τζώρτζης Μονογυιός: "Κλειδί" το τιμόνι της Ferrari - Είχαν απενεργοποιηθεί τα ηλεκτρονικά συστήματα;

Από τα πρώτα στοιχεία της πραγματογνωμοσύνης υπάρχουν ενδείξεις απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας της Ferrari.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ 15 Ιαν 2022 | 08:19

Τζώρτζης Μονογυιός: Αναπάντητα ερωτήματα πώς χάθηκε ο έλεγχος, γιατί άρπαξε φωτιά η Ferrari- Έτρεχε με 120 χλμ

Με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ την ώρα, έτρεχε η Ferrari που οδηγούσε το βράδυ της Πέμπτης, ο 43χρονος Τζώρτζης Μονογυιός. Ερωτήματα για την γρήγορη ανάφλεξη του οχήματος.

ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ 14 Ιαν 2022 | 16:33

Αποκάλυψη: Ετρεχε με 120 χλμ την ώρα ο Μονογυιός με τη Ferrari- Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος, ακολουθούσαν οι φίλοι του

Με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 120 χλμ την ώρα έτρεχε ο άτυχος Μονογυιός με τη Ferrari του

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ 13 Ιαν 2022 | 22:07

Ο αδερφός της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, σκοτώθηκε με τη Φεράρι που οδηγούσε για πρώτη φορά [Εικόνες - Βίντεο]

Η Φεράρι που οδηγούσε ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός ξέφυγε από την πορεία της, για αδιευκρίνιστο λόγο, και προσέκρουσε σε δέντρο στη Βούλα - Νεκρός ο οδηγός, που έχει συμμετάσχει σε ριάλιτι

ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ 13 Ιαν 2022 | 07:52

Πεδίο μάχης η ΑΣΟΕΕ: Σκληρή απάντηση της αστυνομίας στους αναρχικούς "μπετατζήδες" με τα τρυπάνια και τα σφυριά

Αντιεξουσιαστές – "οικοδόμοι", με… τρυπάνια και σφυριά, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ στους διαδρόμους της ΑΣΟΕΕ, συλλήψεις φοιτητών. Πεδίο μάχης το Πανεπιστήμιο.

ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ 12 Ιαν 2022 | 07:50

Η διπλή δολοφονία του Ρώσου μαφιόζου και της Ρωσίδας καλλονής στην Ελλάδα που εξιχνιάστηκε μετά από 25 χρόνια

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τη διπλή δολοφονία, τον Φεβρουάριο του 1997, ο κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός των εκτελέσεων, βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών.