Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων

«Να συνεχίσουμε να κυνηγάμε το όνειρο», λέει ο Ντ.Νικολαΐδης, κατασκευαστής της μοτοσικλέτας DRC018, που έκανε «πρεμιέρα» στο Μιλάνο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων

«Το θέμα είναι να μην τα βάζουμε κάτω, να προχωράμε. Υπάρχουν μυαλά, υπάρχουν χέρια, υπάρχει η διάθεση από πάρα πολλούς νέους επιστήμονες στην Ελλάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά». Μ’ αυτά τα λόγια ο Ντίνος Νικολαΐδης, ο κατασκευαστής που βρίσκεται πίσω από το υψηλής τεχνολογίας δίτροχο με την ονομασία «DRC018», περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», το κίνητρο για τη δημιουργία μιας σχεδιασμένης και κατασκευασμένης στην Ελλάδα μοτοσικλέτας.

Ο Ντίνος Νικολαΐδης, μαζί με τον γιο του Μάριο, σχεδίασαν και κατασκεύασαν τη νέα τους μοτοσικλέτα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Μιλάνο, στην ειδική έκθεση EICMA 2018, «εκ του μηδενός», με το νέο μοντέλο της ...«Made in Hellas» μηχανής «...να ξεκινά από μια τελεία σε ένα λευκό χαρτί».

Πρόκειται για ένα μοντέλο στην κατηγορία «Boxer Racer», που υπάρχει σε όλο τον κόσμο για λάτρεις των boxer κινητήρων, «μια κατηγορία ειδική», όπως σημείωσε ο κατασκευαστής, επισημαίνοντας πως όσοι θα έχουν «την τύχη αλλά και την υπομονή να την αποκτήσουν θα μπορούν να αγωνίζονται στις πίστες, σε ειδικές track days αλλά και να κυκλοφορούν φυσικά στο δρόμο».

Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων

Ο στόχος άλλωστε είναι αυτές οι μοτοσικλέτες που θα παραχθούν να έχουν κανονικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Η «DCR 018» είναι μια μοτοσικλέτα, η οποία εντάσσεται σε μια κατηγορία «...του επιπέδου των supercars και των hypercars» και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, εντυπωσιάζει τους παρατηρητές καθώς είναι κατασκευασμένη εξ' ολοκλήρου από «...διάφορα κράματα αλουμινίου, 'σκαλισμένη' στην κυριολεξία από μεγάλο μπλοκ αλουμινίου· ουσιαστικά είναι ένα τμήμα αλουμινίου το οποίο κατεργαστήκαμε και τη δημιουργήσαμε».

Χάρη σε δε αυτή την τεχνολογική της ιδιαιτερότητα έχει ήδη αποκτήσει και ένα παρατσούκλι, το «the billet sting», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το αλουμινένιο κεντρί.

Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων - εικόνα 2

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Σωτήρη Κυριακίδη:

Ερ. Πώς προέκυψε αυτή η «Made in Hellas» μηχανή;

Απ.: Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η κατασκευή της μοτοσικλέτας μας το 2017, η οποία είναι ένα δημιούργημα δικό μου και του του γιου μου Μάριου Νικολαΐδη, με την επιστροφή μας στην Ελλάδα καθίσαμε κάτω και αναρωτηθήκαμε για την επόμενη ημέρα. Η επόμενη ημέρα λοιπόν για εμάς ήταν να συνεχίσουμε να «κυνηγάμε» το όνειρο. Αυτή ήταν να κατασκευάσουμε μια μοτοσικλέτα εκ του μηδενός, που να ξεκινά από μια τελεία σε ένα λευκό χαρτί. Και αυτό κάναμε. Αυτό είναι που κάναμε φέτος καθώς είναι μια μοτοσικλέτα με τον κωδικό «DCR 018», μια μοτοσικλέτα που σχεδιάστηκε εκ του μηδενός. Χρησιμοποιούμε βέβαια κινητήρα από κάποιον κατασκευαστή, το αποτέλεσμα όμως είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Φυσικά υπάρχει και ομάδα, είναι πολύ μεγάλο το εγχείρημα για το ολοκληρώσουμε μόνοι μας, οι βασικοί όμως δημιουργοί είμαστε εμείς οι δύο, ο Μάριος και ο Ντίνος.

Ερ.: Για τι είδους μοτοσικλέτα μιλάμε; Είναι ένα μοντέλο που ακολουθεί τη διεθνή τάση για hi-end ειδικές κατασκευές από μικρές εταιρίες;

Απ.: Η 018 είναι μια μοτοσικλέτα, η οποία εντάσσεται στην κατηγορία του επιπέδου των supercars και των hypercars, αν συγκρίναμε με τους τέσσερις τροχούς, τα οποία είναι μοναδικά μηχανήματα, κοσμήματα, συλλεκτικά, αυτό είναι το κοινό της και εκεί στοχεύει. Είναι ουσιαστικά η πραγματοποίηση ενός ονείρου και η επίδειξη ότι εμείς έχουμε την τεχνολογία για να κατασκευάσουμε τέτοια πράγματα. Η «DRC018» ενσωματώνει έναν κινητήρα της BMW 1200, είναι το τελευταίο ελαιόψυκτο δικύλινδρο boxer που έχει παράξει η εταιρία με ακτινικές κεφαλές και προδιαγραφές 2018 Euro 4. Αυτό λοιπόν είναι ο κινητήρας και εμείς τον πήραμε και σε ό,τι αφορά τη μηχανή και το πλαίσιο η ιδέα ήταν να ακολουθήσουμε μια κατασκευή, που είχα κάνει ο ίδιος προσωπικά το 1987.

Η βάση για τη μοτοσικλέτα ήταν ένα αλουμινένιο πλαίσιο μονοκόκ (σ.σ aluminum alloy monocoque chassis, ήτοι μια κατασκευή από ένα κομμάτι του υλικού), ένα πλαίσιο μονοκόμματο από μπροστά μέχρι πίσω, χωρίς σωλήνες. Φυσικά, από το 1987 μέχρι σήμερα, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, έχει προχωρήσει πάρα πολύ. Ο Μάριος πρόσθεσε πολλά φρέσκα στοιχεία και κατασκευαστικές τεχνικές αλλά και στις μελέτες που έγιναν και έτσι το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.

Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων - εικόνα 3

Ερ.: Σε ποιους απευθύνεται και ποια είναι η κατηγορία στην οποία θα κατέτασσε κανείς τη μηχανή αυτή;

Απ.: Το μοντέλο αυτό είναι ένα Boxer Racer. Υπάρχει σε όλο τον κόσμο λάτρεις αυτού του κινητήρα, του boxer κινητήρα και είναι παρόμοιο μεν με το περυσινό μοντέλο, το 017 που ήταν Cafe Racer, αλλά ανήκει σε μια κατηγορία ειδική. Μια κατηγορία, στην οποία αγωνίζονται μηχανές boxer της εταιρίας BMW και αυτοί οι οποίοι θα έχουν την τύχη αλλά και την ...υπομονή και θα αποκτήσουν αυτή τη μοτοσικλέτα, θα μπορούν να αγωνίζονται στις πίστες, σε ειδικές track days αλλά και να κυκλοφορούν φυσικά στο δρόμο γιατί οι μοτοσικλέτες, που θα παραχθούν θα έχουν πινακίδες.

Ερ. Τεχνολογικά τι κάνει το μοντέλο αυτό να ξεχωρίζει από τον διεθνή ανταγωνισμό;

Απ.: Η μοτοσικλέτα είναι κατασκευασμένη ολόκληρη από κράμα αλουμινίου, από διάφορα κράματα αλουμινίου, «σκαλισμένη» στην κυριολεξία από μεγάλο μπλοκ αλουμινίου, δεν είναι φτιαγμένη από μικρά, μικρά τμήματα ή σωλήνες, όλα κολλημένα μεταξύ τους. Έχει βέβαια κάποιες κολλήσεις πάνω αλλά ουσιαστικά είναι ένα τμήμα αλουμινίου το οποίο κατεργαστήκαμε και τη δημιουργήσαμε. Από εκεί άλλωστε πήρε και το παρατσούκλι της, το «the billet sting», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει το αλουμινένιο κεντρί.

Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων - εικόνα 4

Ερ. Υπάρχει συνεπώς και κάποιος αριθμός των τεμαχίων που θα παραχθούν;

Απ.: Η μηχανή μόλις παρουσιάστηκε στην έκθεση EICMA 2018 στο Μιλάνο της Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την παραγωγή και θα φανεί η όλη πορεία πως θα εξελιχθεί σε αυτό. Το θέμα είναι να μην τα βάζουμε κάτω, να προχωράμε. Υπάρχουν μυαλά, υπάρχουν χέρια, υπάρχει η διάθεση από πάρα πολλούς νέους επιστήμονες στην Ελλάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Το πιο σημαντικό πάντως στοιχείο αυτής της μοτοσικλέτας, της DCR018 «the billet sting», είναι ότι γράφει πάνω της, σε εμφανές σημείο, «Proudly designed and manufactured in Hellas».

Η hi tech μηχανή «DRC018» φτιαγμένη από τα χέρια Ελλήνων - εικόνα 5

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 30 Οκτ 2020 | 09:23

Ηλεία - Σοκ στη δομή φιλοξενίας προσφύγων: Πέθανε 12χρονο κορίτσι

Ο θάνατος ενός ανήλικου κοριτσιού στη Μυρσίνη Ηλείας, συγκλονίζει από το βράδυ της Πέμπτης το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ 30 Οκτ 2020 | 09:12

Κορονοϊός - Βατόπουλος: Το Σαββατοκύριακο ίσως έχουμε πάνω από 2.000 κρούσματα

Ο κ. Βατόπουλος είπε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, λόγω κορονοϊού.

ΠΟΛΛΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 30 Οκτ 2020 | 09:04

Κορονοϊός: Δείτε ποιες γειτονιές της Αθήνας βρίσκονται στο "κόκκινο"

Η Αττική βρίσκεται στο "κόκκινο", με τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται ραγδαία, ιδιαιτέρως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ 30 Οκτ 2020 | 08:51

Θεσσαλονίκη - Αυτή η νύχτα μένει: Το έκαψαν στα Λαδάδικα πριν το lockdown [βίντεο - εικόνες]

Οι Θεσσαλονικείς διασκέδασαν μέχρι... τελικής πτώσεως λίγο πριν το lockdown.

Η "ΕΠΙΠΕΔΗ ΓΗ" 30 Οκτ 2020 | 08:34

Κορονοϊός - Επικός Αρκάς: Με σκίτσο για την... επίπεδη Γη, απαντά στους συνωμοσιολόγους

Ο Αρκάς επιλέγει μια άλλη λατρεμένη θεωρία συνωμοσίας για να απαντήσει σε όσους δεν πιστεύουν στον κορονοϊό.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 30 Οκτ 2020 | 08:21

Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το σιντριβάνι της Ομονοίας [βίντεο]

Το σιντριβάνι της Ομόνοιας φωταγωγήθηκε στα χρώματα της Γαλλίας ως ένδειξη συμπαράστασης για τις επιθέσεις που δέχθηκε χθες από τρομοκράτες ισλαμιστές.

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ 30 Οκτ 2020 | 07:58

Κορονοϊός - Συναγερμός για την Αττική: Τα λύματα "αποκαλύπτουν" 40.000 ενεργά κρούσματα

Περίπου 40.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αττική, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Αθηνών από την έρευνα στα λύματα της Ψυττάλειας.

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 30 Οκτ 2020 | 07:44

Επίθεση στη Νίκαια: Δίχτυ ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους στην Ελλάδα - Σχέδιο εντοπισμού "μοναχικών λύκων"

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές με αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε γαλλικούς στόχους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 30 Οκτ 2020 | 07:14

Κορονοϊός: Έπεσε και το "κάστρο" της Θεσσαλονίκης - Lockdown από σήμερα - Ποιες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά

Στενάζει από τον ιό η Βόρεια Ελλάδα - Η Θεσσαλονίκη σε κόκκινο συναγερμό, μαζί με άλλες 6 Περιφέρειες - Αγωνία για ακόμη 9 περιοχές

30 Οκτ 2020 | 06:38
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 30 Οκτ 2020 | 06:32

Καιρός: Άστατος ο καιρός την Παρασκευή - Πού θα βρέξει

Με βροχές, κάποιες καταιγίδες και ήλιο θα περάσει η Παρασκευή.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ 29 Οκτ 2020 | 22:24

Σαρηγιάννης: Lockdown 15 ημερών μπορεί να οδηγήσει σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέχρι τα Χριστούγεννα [βίντεο]

Ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης συνδέει τα αυξημένα κρούσματα του κορονοϊού με το άνοιγμα του τουρισμού.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ 29 Οκτ 2020 | 22:18

Κορονοϊός: Συναγερμός στο νοσοκομείο Παπανικολάου - 24 κρούσματα σε εργαζομένους

Τουλάχιστον 24 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό