
«Δεμένα» τα πλοία ανοιχτού τύπου κράτησε στο λιμάνι της Κέρκυρας η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί. Κλειστό έμεινε το λιμάνι της Λευκίμμης.
Η δυνατή βροχόπτωση που πλήττει σχεδόν όλο το νησί μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον 'Αγιο Μάρκο που βρίσκεται 18 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.
Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας λόγω της κακοκαιρίας με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την βροχόπτωση από χτες το βράδυ.
Σύμφωνα με τον dήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη και με δηλώσεις του στο corfutvnews ήδη τα μηχανήματα ανοίγουν τα ρέματα στις περιοχές Αχαράβη, Ρόδα, Σιδάρι και Περουλάδες.
Επίσης, κλαδιά δέντρου έπεσαν σε αυτοκίνητα από το ΙΚΑ.
Στο σημείο βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ για λίγο έχει κοπει η κυκλοφορία.


Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Σήμερα Πέμπτη (03-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Την Παρασκευή (04-10-2019)
α. Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.
β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν, από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.
γ. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05-10-2019).
Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένεται σήμερα Πέμπτη. Από τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο και Δυτική Στερεά θα ενταθούν σημαντικά και θα επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια σταδιακά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Αριχκά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς τη νύχτα να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 16 και 27 βαθμούς κελσίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, corfunewstv.gr
Φωτό: Reuters
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr