Κακοκαιρία "Μπάλλος": Σαρώνει τη Βόρεια Ελλάδα - Έκλεισαν Εγνατία και Θεσσαλονίκης - Καβάλας με εγκλωβισμένους οδηγούς

Η κακοκαιρία "Μπάλλος" σφυροκοπά την Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες - Τεράστια προβλήματα στο Ζαγκλιβέρι – Τέσσερις απεγκλωβισμοί - Δύσκολη νύχτα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία "Μπάλλος" σφυροκοπά τη Βόρεια Ελλάδα τις τελευταίες ώρες με το 112 να στέλνει μήνυμα στους κατοίκους κυρίως στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκη, στη Βόλβη και τη Χαλκιδική να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η Εγνατία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έχει κλείσει στο ύψος της Ασπροβάλτας, ενώ η έντονη βροχόπτωση και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας στο GRTimes, "η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς". Το πρόβλημα, όπως είπε ο δήμαρχος, "οφείλεται στους μεγάλους όγκους νερού που κατεβαίνουν από τον ορεινό όγκο Κερδυλλίων και έχουν δημιουργήσει χειμάρρους". Στο σημείο έχει μεταβεί η Τροχαία.

Η Εγνατία Οδος είναι κλειστή στο 378ο χλμ. λόγω υπερχείλισης ρέματος, καθώς το οδόστρωμα γέμισε με φθαρτά υλικά. Κλειστή είναι και η επαρχιακή οδός Περέας - Θεσσαλονίκης, εξαιτίας υπερχείλισης άλλου ρέματος. Και στις δύο περιπτώσεις συνεργεία Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν για τη εκτροπή της ροής του νερού. Στην Περέα η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από δύο εργαζόμενους όταν πλημμύρισε το υπόγειο εταιρείας καθαρισμού χαλιών.

Πολύ πυκνή ομίχλη και χαμηλές οι ταχύτητες σημειώνονται στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών από το ύψος του Κάτω Σχολαρίου.

Τεράστια προβλήματα στο Ζαγκλιβέρι - Τέσσερις απεγκλωβισμοί

Τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρειάστηκαν τέσσερα άτομα στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη για να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, τα οποία έχουν πλημμυρίσει. Υπερχείλισε το ρέμα από το ποτάμι του διαπερνάει το χωριό, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη χώρα και έχει δημιουργήσει στην περιοχή μεγάλα προβλήματα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι.

Στο μεταξύ, ο δρόμος Αεροδρομίου – Περαίας έχει πλημμυρίσει. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει ο δρόμος στο φανάρι της Ιντερσαλόνικα καθώς από εκείνο περίπου το σημείο διέρχεται ο Ανθεμούντας, ο οποίος έχει υπερχειλίσει.

Μηχανήματα του δήμου Θέρμης προσπαθούν να απομακρύνουν από το ποτάμι τα φερτά υλικά, προκειμένου να περάσουν τα νερά από κάτω και να ανοίξει εκ νέου ο δρόμος. Η κίνηση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη γίνεται μέσω παράκαμψης από το Νέο Ρύσιο. Ανοιχτό το ρεύμα προς Περαία.

Δύσκολη νύχτα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής: Μάχη για να μην υπερχειλίσει ξανά το ρέμα [βίντεο]

Συνεχίζεται η μάχη στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου Πυροσβεστική, Αστυνομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση εργάζονται ακατάπαυστα με μηχανήματα τεχνικών έργων για να μην προκληθούν σοβαρές ζημιές στην περιοχή από υπερχείλιση του ρέματος.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές, αν και η βροχή κόπασε για την ώρα. Ωστόσο, τις προηγούμενες ώρες το κεντρικό ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό, υπερχείλισε, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποιες κατοικίες που ήταν δίπλα, χωρίς να υπάρξουν σοβαρές ζημιές.

Αυτή την ώρα μπουλντόζες δημιουργούν αναχώματα, όπου υπάρχει πρόβλημα και συγκρατούν τα ήδη υπάρχοντα για να μην σπάσουν και δημιουργηθούν νέες υπερχειλίσεις.

"Υπάρχει τεράστια ανησυχία απ’ όλους μας στην περιοχή. Δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια που έλαβαν χώρα πριν δύο χρόνια περίπου. Ανησυχούμε μήπως υπερχειλίσει το ρέμα και με αυξημένη ένταση, προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα σπίτια που βρίσκονται εντός τους χωριού. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Ελπίζουμε να ηρεμίσει ο καιρός και σιγά σιγά να πέσει η στάθμη του ρέματος από μόνη της, αλλιώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να μας επιφυλάξουν οι επόμενες ώρες" τονίζουν κάτοικοι της περιοχής στο GRTimes.gr.

Στο σημείο βρίσκονται αυτή την στιγμή 28 άντρες της πυροσβεστικής με 10 συνεργεία, αλλά και δύναμη της αστυνομίας για τυχόν εκ νέου προβλήματα.

Διαβάστε Επίσης

"Είμαστε εδώ και παλεύουμε για να κρατήσουμε τα τωρινά επίπεδα που είναι μέχρι στιγμής διαχειρίσιμα. Εφόσον, ξεσπάσει νέα καταιγίδα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, αλλά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον καιρό. Έχουν δημιουργηθεί αναχώματα από τις πρώτες πρωινές ώρες της ημέρας, παράλληλα, μπουλντόζες δουλεύουν ακατάπαυστα για να τα κρατήσουν συμπαγή, αλλά και να δημιουργηθούν νέα, εκεί που υπάρχει ανάγκη" αναφέρει στο ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Στόχος της δημιουργίας των αναχωμάτων σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο, είναι να αποφευχθούν οι πλημμύρες σε σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και να μην σπάσουν τα αναχώματα που υπάρχουν στο ρέμα, με αποτέλεσμα τόνοι νερού να φύγουν προς τα κατοικήσιμα σπίτια της περιοχής. "Για την ώρα η βροχή είναι διαχειρίσιμη, αλλά περιμένουμε τη νύχτα, όπου εκεί θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα, εφόσον ξεσπάσει έντονη καταιγίδα. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά".

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία:

  • στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
  • στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης
  • στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης
  • στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
  • στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Σοβαρές ζημιές και στο βοηθητικό κέντρο της ΠΑΕ 'Αρης στο Νέο Ρύσιο στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από τις συνεχείς βροχοπτώσεις υπερχείλισε το ρέμα που βρίσκεται πίσω από το πάρκινγκ και τα γύρω οικόπεδα. Επίσης, τα νερά μπήκαν μέσα στα αποδυτήρια αλλά και σε όλους τους άλλους χώρους.

1

Χαλκιδική: "Φουσκωσε" ο Χαβρίας - Υπερχείλισε ρέμα στην Ολυμπιάδα - Απεγκλωβίστηκε 55χρονος

Δεκάδες τόνοι νερού ξεχύθηκαν στον Χαβρία από την έντονη και πολύωρη βροχόπτωση στη Χαλκιδική.

Νωρίτερα την Παρασκευή, υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική λόγω της έντονης βροχόπτωσης . "Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα", ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, κάποιες κατοικίες πλημμύρισαν, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθεί σε ασφαλές σημείο και ένας 55χρονος, ο οποίος εγκλωβίστηκε στο σπίτι του από τη μεγάλη συγκέντρωση υδάτων. "Χρειάστηκε ένας 55χρονος άνδρας να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο καθώς δεν μπορούσε να φύγει από την εξοχική κατοικία του, με τη στάθμη του νερού στο συγκεκριμένο σημείο να ξεπερνά το μισό μέτρο", εξήγησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας.

1

Ο δρόμος Κρήμνης - Πλατανοχωρίου, στη Δημοτική Ενότητα Ζερβοχωρίων, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή, παραμένει κλειστός.

Με πληροφορίες από Voria.gr, GRTimes, Ράδιο Θεσσαλονίκη, HalkidikiNews

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΥΑΘ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 03 Δεκ 2021 | 17:42

Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός στο κέντρο - Με σκούπες οι καταστηματάρχες για να μη μπουν τα νερά μέσα [Βίντεο]

Αγωγός ύδρευσης έχει σπάσει δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε πεζούς και καταστήματα στη Θεσσαλονίκη

ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ 03 Δεκ 2021 | 17:28

Κορονοϊός: 1.699 νέα κρούσματα στην Αττική - Ξανά πάνω από 1.000 η Θεσσαλονίκη - Σταθερά τρίτη η Κρήτη

"Μαύρη" πρωτιά η Αττική στα κρούσματα κορονοϊού - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο" - Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς.

ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΑΤΟΜΑ 03 Δεκ 2021 | 15:04

ΑΠΘ: Τραμπούκικη επίθεση στην πρυτανεία - Βανδάλισαν και έγραψαν συνθήματα κατά του πρύτανη και καθηγητών

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές σε τοίχους, παράθυρα και πινακίδες, ενώ έριξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα υπέρ των καταλήψεων στους τοίχους του ΑΠΘ.

ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Η ΜΙΝΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 03 Δεκ 2021 | 12:01

Meteo: Ερχονται έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Μέσα στις επόμενες ώρες θα χτυπήσει η κακοκαιρία εξπρές με βροχή, καταιγίδες κα ιχαλάζι.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 03 Δεκ 2021 | 10:54

Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου για 25χρονο ΑμεΑ σε ίδρυμα της Θεσσαλονίκη - Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Μιχαηλίδου

Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη ο θάνατος ενός 25χρονου ΑμεΑ, τροφίμου στο Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία "Ο Άγιος Δημήτριος". - Παρέμβαση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου

ΕΓΚΥΟΣ 5,5 ΜΗΝΩΝ 03 Δεκ 2021 | 08:11

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 41χρονη με κορονοϊό - Γέννησε πρόωρα με καισαρική [βίντεο]

Μετά τον θάνατο της Παρθένας Κουτμερίδου, άλλη μια ανεμβολίαστη έγκυος δίνει μάχη με τον κορονοϊό.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ 03 Δεκ 2021 | 00:01

Υπόθεση 10χρονης Μαρκέλλας: "Δικαιώθηκε η ψυχή της κόρης μου", δήλωσε συγκινημένη η μητέρα [Βίντεο]

"Το επόμενο βήμα είναι να πάρουμε τα παιδιά μας. Να γίνουμε μια οικογένεια ευτυχισμένη", είπε η μητέρα της 10χρονης Μαρκέλλας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ 02 Δεκ 2021 | 20:04

Απαγωγή Μαρκέλλας: Ένοχη για το σύνολο σχεδόν των κατηγοριών η 34χρονη

Την ενοχή της 34χρονης, κατά το κατηγορητήριο, ζήτησε η εισαγγελέας. Τι είπε στην απολογία της για την απαγωγή και σεξουαλική κακοποίηση της 10χρονης

ΜΑΥΡΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ 02 Δεκ 2021 | 18:07

Κορονοϊός: 1.791 νέα κρούσματα στην Αττική, έπεσε κάτω από τα 1.000 η Θεσσαλονίκη - Ανησυχία για Κρήτη και Αχαΐα

Σε έξαρση η πανδημία του κορονοϊού στο μεγάλο μέρος της χώρας - Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς.

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΩΔΙΚΑ 02 Δεκ 2021 | 17:56

Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 90 παιδιά αρνητών δεν πηγαίνουν στο σχολείο - Μένουν στην ίδια τάξη

Τα παιδιά δεν πηγαίνουν στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, επειδή οι γονείς δεν θέλουν να κάνουν τα self test, να καταχωρούν τα στοιχεία τους και να φορούν μάσκες.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 02 Δεκ 2021 | 16:51

Θεσσαλονίκη: Χαροπαλεύει 41χρονη έγκυος με κορονοϊό - Δεν εμβολιάστηκε από φόβο για το παιδί

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 41χρονη που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, γέννησε πρόωρα και μετά διασωληνώθηκε.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 02 Δεκ 2021 | 07:16

Θεσσαλονίκη: Αρνητές υποδύθηκαν τους αστυνομικούς και έκαναν ελέγχους σε χώρο διενέργειας rapid test

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη σε χώρο που διενεργεί rapid test στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 01 Δεκ 2021 | 21:20

Θεσσαλονίκη: Παρουσιάστηκαν ως όργανα της "Συνταγματικής Αστυνομίας" και εμπόδιζαν τη διενέργεια rapid test

Αναστάτωση στη λειτουργία διαγνωστικού κέντρου, στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσαν τρεις άντρες και μία γυναίκα