Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ & άλλα οι ένστολοι συνδικαλιστές του, λίγο πριν από τις εκλογές, κάτι που έχει αναστατώσει τους ένστολους και έχει προκαλέσει σύγχυση.

Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Διπλή ή «κρυφή» ατζέντα φαίνεται πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, κάτι που έχει αναστατώσει τους ένστολους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, οι οποίοι εμφανίζονται μπερδεμένοι για το ποιο από αυτά θα τεθεί σε ισχύ.

Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα οι ένστολοι συνδικαλιστές του, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Το κόμμα φέρνει ζητήματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για τους αστυνομικούς και οι ένστολοι συνδικαλιστές του τα... απαλείφουν ή τα εξωραΐζουν για να μην ξεσηκώσουν αντιδράσεις, «χαϊδεύοντας αυτιά» πριν την εκλογική διαδικασία.

Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Στο σχέδιο των 130 σελίδων του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρτήθηκε την Τρίτη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, περιλαμβάνονται με σαφήνεια οι θέσεις του για μια... Light Ελληνική Αστυνομία, που περιλαμβάνει την κατάργηση των ΜΑΤ, εμφανίζει ως δεδομένη την ύπαρξη νεοναζιστικών θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της και τονίζεται η πρόθεση αλλαγής των βαθμών, της οργάνωσης και των στολών, τα οποία χαρακτηρίζονται «στρατοκρατικά κατάλοιπα».

Και συνδικακαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ το... δικό τους πρόγραμμα

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το συνδικαλιστικό τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω, παρουσίασε ένα δικό του πρόγραμμα από το οποίο είχαν «εξαφανιστεί» τα επίμαχα σημεία του προγράμματος του κόμματος.

Στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδικαλιστικού τομέα συμμετείχε ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, μέχρι πρότινος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και τώρα υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, ο οποίος αγνοούσε τις «εμπρηστικές» προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Έκπληκτος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο οποίος δήλωσε: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου περιλαμβάνεται το κυβερνητικό του πρόγραμμα, στις θέσεις αυτές περιλαμβάνονται σημεία τα οποία δεν αναφέρθηκαν στην χθεσινή επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τα σώματα ασφαλείας από τμήμα ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, στο πνευματικό κέντρο του Αιγάλεω, όπου είχαμε προσκληθεί και παρεβρεθήκαμε μαζί με άλλους προέδρους ομοσπονδιών. Δεν γνωρίζω αν τελικά υπάρχουν δύο προγράμματα ή πρόκειται για κρυφή ατζέντα. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε διευκρινήσεις από το επίσημο κόμμα για το τι ακριβώς ισχύει προκειμένου να τοποθετηθούμε ως υπεύθυνοι θεσμικοί φορείς. Αν όντως ισχύει αυτό που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, δηλαδή οι θέσεις περί ύπαρξης θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο Σώμα, η κατάργηση των ειδικών δυνάμεων, κατάργηση βαθμών κλπ, πρόκειται για σημεία του προγράμματος που μας βρίσκουν αντίθετους και επιφυλασόμεθα να αντιδράσουμε ανάλογα».

«Άμεση διάλυση των νεοναζιστικών θυλάκων της Χρυσής Αυγής που παραμένουν στα σώματα Ασφαλείας. Έμφαση, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, στις προσπάθειες συγκρότησης νεοναζιστικών πυρήνων και της δράσης τους, στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας» γράφει το αναρτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βαθμοί, η οργάνωση και οι στολές της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως «στρατοκρατικά κατάλοιπα», τα οποία πρέπει να αλλάξουν. «Η ΕΛ.ΑΣ. θα απαλλαγεί σταδιακά από όλα τα στρατοκρατικά κατάλοιπα (βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση) και θα μετατραπεί σε πολιτική υπηρεσία υψηλής ειδίκευσης με δικές της επιστημονικές υπηρεσίες, διατηρώντας, βέβαια, την πειθαρχία που απαιτείται για σώματα με ιδιαίτερα καθήκοντα» γράφεται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ευθέως υπονοείται η κατάργηση των ΜΑΤ στο σημείο του προγράμματος με θέμα «αστυνόμευση και αστυνομοκρατία»: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων θα ενταχθεί στα Α.Τ. ή θα συγχωνευτεί με την ταχυκίνητη αστυνομία (…) Απαγορεύεται η χρήση μέσων που είναι επικίνδυνα για την υγεία (π.χ. χημικά, εκτοξευτήρες νερού κτλ)».

Στην άλλη παρουσίαση των ένστολων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ η «κατάργηση» παρουσιάζεται ως εξής: «... απαιτείται αναδιοργάνωση και των ειδικών δυνάμεων και ένταξή τους σε Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ακραίας Εγκληματικότητας και Διαχείρισης Κρίσιμων Περιστατικών, με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία δράσης». Επισημαίνουν επίσης πως η «στην πράξη η ατζέντα της εσωτερικής ασφάλειας και η ατζέντα των δικαιωμάτων , ενδέχεται να βρίσκεται σε ένταση κατά περίσταση, αναγνωρίζει όμως το ζητούμενο μιας ισορροπίας που ικανοποιεί και τις δύο ανάγκες».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

21 Ιαν 2022 | 13:07

ΝΔ για τη λειτουργία των σχολείων: "Άλλο ένα fake news του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται"

Καυστικός έναντι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τασος Γαϊτάνης, αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων

"ΒΡΑΖΕΙ" ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 21 Ιαν 2022 | 11:48

Τσίπρας στηρίζει Πολάκη: "Δεν κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ" - Καταψηφίζει και την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ

"Γιατί επιμένετε; Όχι, δεν θεωρώ ότι ο κ. Πολάκης κάνει ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ", ήταν η φανερά ενοχλημένη απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 21 Ιαν 2022 | 07:28

H άνοδος του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά τους - Ποσοστά αυτοδυναμίας για τη ΝΔ από τη Metron Analysis

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με το ΚΙΝΑΛ. Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ παρά τις δύο εξωγενείς κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΛΑΘΗ 20 Ιαν 2022 | 21:00

"Ξαναχτυπά" ο Κούλογλου: Η διαγραφή του Κουρουμπλή μπορεί να δείξει τον δρόμο για Πολάκη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ο Παύλος Πολάκης κάνει κακό στο κόμμα με τη συμπεριφορά του και πως αποπροσανατολίζει από τυχόν κυβερνητικά λάθη.

ΣΤΟ MEGA 20 Ιαν 2022 | 20:49

Metron Analysis: Κοντά στην αυτοδυναμία η ΝΔ με 11,8% διαφορά - "Πετάει" το ΚΙΝΑΛ με 18,5%, στο 24,2% ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά η ΝΔ, καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Μόλις το 16% έχει θετική άποψη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Το 82% έχει κάνει εμβόλιο

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 20 Ιαν 2022 | 10:27

Σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση Τσίπρα για εκλογή από τη βάση: "Ζηλέψαμε Παπανδρέου και Μητσοτάκη;", του είπε ο Τσακαλώτος

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε εκλογή προέδρου από τη βάση και έφερε τα πάνω κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 20 Ιαν 2022 | 10:25

"Βόμβα" Ζωής Κωνσταντοπούλου για Novartis: Εντεταλμένος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ο Βαξεβάνης

"Το Documento δημοσίευσε καταθέσεις μαρτύρων που δεν είχαν ακόμη δοθεί", λέει η Ζ. Κωνσταντοπούλου. "Εντεταλμένος και συνεργάτης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ" ο Βαξεβάνης.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 19 Ιαν 2022 | 18:22

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον δικηγόρο του 27χρονου, μετά την καταγγελία για "victim blaming"

"Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για "victim blaming" αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 19 Ιαν 2022 | 17:21

ΣΥΡΙΖΑ: Εκπληξη Τσίπρα - Προτείνει εκλογή προέδρου και ΚΕ από τη βάση

Ανατροπή από τον Αλέξη Τσίπρα που πρότεινε στο Πολιτικό Συμβούλιο την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση και όχι από τους συνέδρους.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΚΑΝΕΛΛΑ 19 Ιαν 2022 | 12:52

Ο απίθανος τίτλος της Αυγής για τα Rafale: "Πετάνε πάνω από την Ακρόπολη, με ρεκόρ θανάτων"

Ο τίτλος της Αυγής για την άφιξη των Rafale "συνδυάζει" τα εξοπλιστικά…με την πανδημία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Ιαν 2022 | 11:53

H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου για τη δίωξη Βαξεβάνη και το άρθρο του Τσίπρα:" Αφήστε τη Δικαιοσύνη έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις"

Για απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, ώστε να κάμψουν το ηθικό των δικαστικών λειτουργών, μιλά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΡΕΥΝΑ 19 Ιαν 2022 | 10:25

Δημοσκόπηση PRORATA: Επτά μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Στο 12% το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ

Για πρώτη φορά η ακρίβεια ξεπερνά την πανδημία και αναδεικνύεται το νούμερο 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 32,5% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ.