Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ & άλλα οι ένστολοι συνδικαλιστές του, λίγο πριν από τις εκλογές, κάτι που έχει αναστατώσει τους ένστολους και έχει προκαλέσει σύγχυση.

Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Διπλή ή «κρυφή» ατζέντα φαίνεται πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνική Αστυνομία και τα Σώματα Ασφαλείας, κάτι που έχει αναστατώσει τους ένστολους και τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, οι οποίοι εμφανίζονται μπερδεμένοι για το ποιο από αυτά θα τεθεί σε ισχύ.

Άλλα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα οι ένστολοι συνδικαλιστές του, λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Το κόμμα φέρνει ζητήματα που αποτελούν «κόκκινες γραμμές» για τους αστυνομικούς και οι ένστολοι συνδικαλιστές του τα... απαλείφουν ή τα εξωραΐζουν για να μην ξεσηκώσουν αντιδράσεις, «χαϊδεύοντας αυτιά» πριν την εκλογική διαδικασία.

Η «κρυφή» ατζέντα ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛ.ΑΣ. & Σώματα Ασφαλείας

Στο σχέδιο των 130 σελίδων του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που αναρτήθηκε την Τρίτη στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, περιλαμβάνονται με σαφήνεια οι θέσεις του για μια... Light Ελληνική Αστυνομία, που περιλαμβάνει την κατάργηση των ΜΑΤ, εμφανίζει ως δεδομένη την ύπαρξη νεοναζιστικών θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο εσωτερικό της και τονίζεται η πρόθεση αλλαγής των βαθμών, της οργάνωσης και των στολών, τα οποία χαρακτηρίζονται «στρατοκρατικά κατάλοιπα».

Και συνδικακαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ το... δικό τους πρόγραμμα

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το συνδικαλιστικό τμήμα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αιγάλεω, παρουσίασε ένα δικό του πρόγραμμα από το οποίο είχαν «εξαφανιστεί» τα επίμαχα σημεία του προγράμματος του κόμματος.

Στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδικαλιστικού τομέα συμμετείχε ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Βασίλης Μαστρογιάννης, μέχρι πρότινος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και τώρα υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, ο οποίος αγνοούσε τις «εμπρηστικές» προτάσεις του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Έκπληκτος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο οποίος δήλωσε: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ όπου περιλαμβάνεται το κυβερνητικό του πρόγραμμα, στις θέσεις αυτές περιλαμβάνονται σημεία τα οποία δεν αναφέρθηκαν στην χθεσινή επίσημη παρουσίαση του προγράμματος για τα σώματα ασφαλείας από τμήμα ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ, στο πνευματικό κέντρο του Αιγάλεω, όπου είχαμε προσκληθεί και παρεβρεθήκαμε μαζί με άλλους προέδρους ομοσπονδιών. Δεν γνωρίζω αν τελικά υπάρχουν δύο προγράμματα ή πρόκειται για κρυφή ατζέντα. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε διευκρινήσεις από το επίσημο κόμμα για το τι ακριβώς ισχύει προκειμένου να τοποθετηθούμε ως υπεύθυνοι θεσμικοί φορείς. Αν όντως ισχύει αυτό που εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος, δηλαδή οι θέσεις περί ύπαρξης θυλάκων της Χρυσής Αυγής στο Σώμα, η κατάργηση των ειδικών δυνάμεων, κατάργηση βαθμών κλπ, πρόκειται για σημεία του προγράμματος που μας βρίσκουν αντίθετους και επιφυλασόμεθα να αντιδράσουμε ανάλογα».

«Άμεση διάλυση των νεοναζιστικών θυλάκων της Χρυσής Αυγής που παραμένουν στα σώματα Ασφαλείας. Έμφαση, τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, στις προσπάθειες συγκρότησης νεοναζιστικών πυρήνων και της δράσης τους, στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας» γράφει το αναρτημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βαθμοί, η οργάνωση και οι στολές της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως «στρατοκρατικά κατάλοιπα», τα οποία πρέπει να αλλάξουν. «Η ΕΛ.ΑΣ. θα απαλλαγεί σταδιακά από όλα τα στρατοκρατικά κατάλοιπα (βαθμοί, οργάνωση, εμφάνιση, εκπαίδευση) και θα μετατραπεί σε πολιτική υπηρεσία υψηλής ειδίκευσης με δικές της επιστημονικές υπηρεσίες, διατηρώντας, βέβαια, την πειθαρχία που απαιτείται για σώματα με ιδιαίτερα καθήκοντα» γράφεται για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ευθέως υπονοείται η κατάργηση των ΜΑΤ στο σημείο του προγράμματος με θέμα «αστυνόμευση και αστυνομοκρατία»: «Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Το προσωπικό των ειδικών δυνάμεων θα ενταχθεί στα Α.Τ. ή θα συγχωνευτεί με την ταχυκίνητη αστυνομία (…) Απαγορεύεται η χρήση μέσων που είναι επικίνδυνα για την υγεία (π.χ. χημικά, εκτοξευτήρες νερού κτλ)».

Στην άλλη παρουσίαση των ένστολων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ η «κατάργηση» παρουσιάζεται ως εξής: «... απαιτείται αναδιοργάνωση και των ειδικών δυνάμεων και ένταξή τους σε Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ακραίας Εγκληματικότητας και Διαχείρισης Κρίσιμων Περιστατικών, με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό και φιλοσοφία δράσης». Επισημαίνουν επίσης πως η «στην πράξη η ατζέντα της εσωτερικής ασφάλειας και η ατζέντα των δικαιωμάτων , ενδέχεται να βρίσκεται σε ένταση κατά περίσταση, αναγνωρίζει όμως το ζητούμενο μιας ισορροπίας που ικανοποιεί και τις δύο ανάγκες».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιαν 2021 | 12:36

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο δικηγόρος του Τσίπρα απαντά στη ΝΔ για τα βοσκοτόπια και τον Καλογρίτσα

Τι απαντά ο δικηγόρος του Αλέξη Τσίπρα στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στους δημοσιογράφους Κουρτάκη και Παπαχρήστο

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26 Ιαν 2021 | 16:32

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ λειτουργεί ως συνήγορος υπεράσπισης των συκοφαντών του κ. Τσίπρα - "Δεν προξενεί εντύπωση"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος των δημοσιογράφων Γιώργου Παπαχρήστου και Γιάννη Κουρτάκη ο Αλ. Τσίπρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 26 Ιαν 2021 | 14:24

ΝΔ για αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο: Επιχειρεί την οικονομική εξόντωση των δημοσιογράφων για εκφοβισμό

Η ενέργεια του κ. Τσίπρα λειτουργεί ως εκφοβισμός προς εκείνους που ασκούν κριτική, αναφέρει η ΝΔ για τις αγωγές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά των δημοσιογράφων

ΑΝΑΨΑΝ ΦΩΤΙΕΣ 26 Ιαν 2021 | 11:48

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 26 Ιαν 2021 | 11:32

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη - Παπαχρήστο για τη βίλα στο Σούνιο με δικηγόρους τον Μαντζουράνη και τον Καμπαγιάννη

Αγωγή Τσίπρα σε Παπαχρήστο και Κουρτάκη "για τις συκοφαντίες για αγορά βίλας 1 εκατ. ευρώ".

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 26 Ιαν 2021 | 07:05

Επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις μέχρι 100 άτομα έως την 1η Φεβρουαρίου - Ολο το παρασκήνιο - Τι δεν αφορά

Από σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου απαγόρευση όλων των δημοσίων συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιαν 2021 | 13:43

Σάλος με ανάρτηση υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ για την Μπεκατώρου: "Οι κυρίες αν δεν έχουν ευαρέσκεια δεν μπαίνουν σε δωμάτια ανδρών"

Αλγεινές εντυπώσεις έχει δημιουργήσει η δήλωση της Ελένης Αξιόγλου, σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Τι απαντά η ίδια.

Η ΟΜΠΡΕΛΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 25 Ιαν 2021 | 11:54

Ξέσπασε καυγάς ανάμεσα σε Θανάση Καρτερό και Αυγή - Για τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Οι τάσεις βάζουν μπουρλότο στο εσωκομματικό σκηνικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:51

Ηλιόπουλος: Όμηρος του Σαμαρά ο Μητσοτάκης - Αμφισβητεί το σύνολο της εξωτερικής πολιτικής

Κρατάει ψηλά στην ατζέντα το άρθρο Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την ομηρία του πρώην πρωθυπουργού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ 25 Ιαν 2021 | 09:02

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Ηταν πολιτικός αντίπαλος αλλά ποτέ εχθρός

Για τον αδόκητο θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έκανε δήλωση ο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 24 Ιαν 2021 | 12:33

Αποκάλυψη: Ο επικοινωνιολόγος του Καραμανλή, Γιάννης Λούλης συνεργάζεται τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα

Ανοικτούς διαύλους με τον Λούλη, είχε ο Τσίπρας και την περίοδο που βρισκόταν στο Μαξίμου.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 23 Ιαν 2021 | 19:20

Σίγουρος ο Πολάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναγίνει κυβέρνηση παρότι "γαμ@@@@ τη μεσαία τάξη"

Στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ανακουφίστεί και η μεσαία τάξη που είναι "πικραμένη" από την προηγούμενη διακυβέρνηση του κόμματος του, τόνισε ο Παύλος Πολάκης

23 Ιαν 2021 | 14:01

Η βία είναι δεξιά ή αριστερή;

Από την ημέρα της ίδρυσής του, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε μια διαφορετική στάση απέναντι στα κινήματα και τις ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς και στην ακτιβιστική βία