Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Συμβόλαια θανάτου και συγγενείς «νεκρών και ζωντανών» της GREEK MAFIA, σχετίζονται με την πρόσφατη εξάρθρωση της «Μαφίας των Καυσίμων»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Συμβόλαια θανάτου και συγγενείς «νεκρών και ζωντανών» της GREEK MAFIA, σχετίζονται με την πρόσφατη εξάρθρωση της «Μαφίας των Καυσίμων», τα μέλη της οποίας μετέφεραν χημικούς διαλύτες από την Βουλγαρία, νόθευαν καύσιμα και τα διακινούσαν σε 21 πρατήρια καυσίμων στην Αττική. Ο 50χρονος Κύπριος ασύλληπτος φερόμενος αρχηγός της, έχει κατηγορηθεί ως εντολέας-ηθικός αυτουργός του 1ου αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου σε βάρος της πολυσχιδούς εγκληματικής προσωπικότητας, του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστού ως «Αλεξούι», που εκδηλώθηκε στην Κύπρο το 2004, ενώ ακολούθησαν ακόμη… 5 αποτυχημένες απόπειρες «ενοικιαζόμενων» εκτελεστών, οι οποίοι για να τον εξοντώσουν είχαν χρησιμοποιήσει ακόμη και ρουκέτα!

Τα παραπάνω στοιχεία, που προκύπτουν από την τράπεζα δεδομένων της Ιντερπόλ, συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ο φερόμενος αρχηγός με τα δύο ελληνικά… ΑΦΜ, αναζητείται, ενώ φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει καταφύγει στην Βουλγαρία, όπου κινεί τα νήματα διακίνησης των χημικών διαλυτών της νοθείας καυσίμων.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες και στους συνολικά 72 κατηγορούμενους, εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα συγγενικά πρόσωπα, «νεκρών και ζωντανών» μελών της ηγετικής ομάδας της Greek Mafia. Αυτό το στοιχείο έχει προκαλέσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αναζήτησης ενδείξεων, κυρίως για τα οικονομικά κίνητρα πίσω από λαθρεμπορία καυσίμων, και σε συμβόλαια θανάτου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα για δύο που εκτελέστηκαν στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Για 8 μήνες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Α.Α.Δ.Ε., του Σ.Ε.Κ., του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων ερευνούσαν σε συνεργασία και παράλληλα την σοβαρή υπόθεση. Στις 27 και 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη 20 κατηγορούμενων, και στις αποθήκες των 4 υποομάδων σε Κορωπί, Ασπρόπυργο και Μενίδι. Εκεί εντοπίστηκαν 24 τόνοι χημικών διαλυτών, φορτηγά, επικαθήμενα και αυτοκίνητα. Από τις αρχές 2018 έως και σήμερα υπολογίζεται ότι η «μαφία των καυσίμων» διακίνησε 2.000 τόνους χημικών διαλυτών με την απώλεια των δασμοφολορογικών επιβαρύνσεων να υπολογίζεται, σε περίπου 2.500.000 ευρώ.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 2

Το «συμβόλαιο» του Αλεξούι

Ο 50χρονος Κύπριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία, στην απόπειρα δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη ή «Αλεξούι», το 2004 στην Κύπρο. Οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα έξω από κατάστημα ελαστικών. Τότε ο Μαυρομιχάλης ήταν φυλακισμένος αλλά θα αποφυλακιζόταν σύντομα. Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου ενάμιση μέτρου ωστόσο το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο το πιστόλι και έτσι η επιχείρηση δολοφονίας του στόχου αναβλήθηκε. Την επόμενη ημέρα οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο συνελήφθησαν από την αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο ως εντολέα και ηθικό αυτουργό ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη και ενός ακόμη ατόμου που θα εκτελούσαν. Το πρόσωπο, δηλαδή ο 50χρονος Κύπριος, που κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό διέφυγε στο εξωτερικό και ήταν καταζητούμενος ενώ οι δυο επίδοξοι εκτελεστές καταδικάστηκαν μόνο για οπλοκατοχή.

Σε βάρος του «Αλεξούι», έγιναν ακόμη πέντε αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας του με χαρακτηριστικότερη αυτή που εξελίχθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Οι εκτελεστές στάθμευσαν έξω από το σπίτι του, και όταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, μπήκε σε αυτό μαζί με την σύζυγο και τον 3χρονο γιο του, εκτόξευσαν αντιαρματική ρουκέτα εναντίον του, ενώ στην συνέχεια γάζωσαν το σπίτι με αυτόματα όπλα. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο φρουρός της οικίας του στόχου.

Οι «μεταφορές» του Αρχηγού

Ο 50χρονος Κύπριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2018 είχε συστήσει στη Βουλγαρία μεταφορική εταιρεία με την επωνυμία «TST TRANS OYL-EOOD», που είχε στην ιδιοκτησία της φορτηγά με τα οποία γινόταν η μεταφορά των χημικών διαλυτών. Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να συνεργάζεται και με την μεταφορική εταιρεία «Em Es Trans Strοy-EOOD».

Ο φερόμενος αρχηγός φέρεται να συντονίζει τους οδηγούς-κατηγορούμενους των βουλγάρικων οχημάτων που έχουν εισέλθει στην χώρα μας, καθώς και τον χρόνο και τρόπο παράδοσης των χημικών διαλυτών, κατόπιν συνεννόησης με άλλα άγνωστα μέλη της «μαφίας».

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 3

Τέσσερις από τους κατηγορουμένους ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση των χημικών διαλυτών μέχρι να καταλήξουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ένας 46χρονος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για την σύσταση εικονικών εταιρειών προκειμένου να δηλώνονται στα παραστατικά μεταφοράς ως παραλήπτες και να παραπλανούν τις διωκτικές Αρχές. Από την έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε η συνεργασία μεταξύ των διαχειριστών των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών αποθηκών και εταιρειών όπου αποθηκεύονται προσωρινά οι χημικοί διαλύτες. Στη συνέχεια τους αναμείγνυαν με καύσιμα τα οποία διέθεταν, σε μικρότερη τιμή έως και 15 λεπτά το λίτρο, από τον μέσο όρο πώλησης κανονικών καυσίμων δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά και αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

«Μπες-βγες» στην Βουλγαρία

Το ξεκίνημα της έρευνας από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ήρθε από πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου καταπολέμησης του λαθρεμπορίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ότι φορτηγά οχήματα που εισέρχονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, μεταφέρουν σε υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του ενός τόνου, χημικούς διαλύτες, τους οποίους διοχετευτούν σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με σκοπό τη νοθεία καυσίμων.

Στα πρώτα στάδια της διαπιστώθηκε πως οι βουλγαρικές εταιρείες μεταφέρουν με φορτηγά οχήματα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες (insa high test), όπου κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, διαθέτουν παραστατικά σύμφωνα με τα οποία οι προαναφερόμενοι χημικοί διαλύτες, πρόκειται να παραδοθούν σε εταιρείες στην Ελλάδα, οι οποίες δικαιολογούν την εμπορία χημικών διαλυτών πλην όμως δεν παρουσιάζουν καμία εμπορική δραστηριότητα καθώς και δεν υφίστανται στις έδρες που έχουν δηλωθεί, ούτε και στις διευθύνσεις που αναγράφονται στα παραστατικά, άρα ήταν εικονικές.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 4

Οι χημικοί διαλύτες παραδίδονται σε άλλες εταιρείες είτε σε αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου οι χώροι ήταν απομακρυσμένοι και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ακόμη και κατά την κίνηση των φορτηγών έπαιρναν μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας ως προπομπούς αυτοκίνητα.

Οι χημικοί διαλύτες κατέληγαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου αναμιγνύονται με καύσιμα κινητήρων και συγκεκριμένα με βενζίνη, με σκοπό την αύξηση του τελικού όγκου των καυσίμων κινητήρων, και την αποφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων και άλλων επιβαρύνσεων. Κάθε προϊόν, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρων ή ως πρόσθετο ή αυξητικό του τελικού όγκου του καυσίμου κινητήρων, φορολογείται με το συντελεστή του ισοδυνάμου καυσίμου κινητήρων.

Ποσότητες και τελευταία διαδρομή

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2019, βάσει των σχετικών συνοδευτικών εγγράφων διελεύσεων, διακινήθηκαν από την Βουλγαρία προς την χώρα μας από τις βουλγάρικες εταιρείες «Em Es Trans Strοy-EOOD» και «TST TRANS OYL-EOOD», ποσότητα χημικών διαλυτών 312.268 κιλών στην οποία αντιστοιχούν φόροι περίπου 500.000 ευρώ. Από την δράση της «μαφίας των καυσίμων, εκτιμάται ότι οι διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών ανέρχονται σε πολλαπλάσιες ενώ οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου 2019, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση έναν φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο μπήκε από τη Βουλγαρία μεταφέροντας χημικούς διαλύτες. Η παράδοση θα είχε φερόμενο παραλήπτη μία εταιρεία με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν ανύπαρκτη.

Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του και έφθασε στην Αθήνα συνοδεία αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 24χρος από την Αλβανία. Το μεσημέρι της ίδια μέρας κατέληξαν σε συγκεκριμένο χώρο στο Κορωπί. Εκεί άρχισαν να φθάνουν βυτιοφόρα προκειμένου να γίνει η μετάγγιση χημικών διαλυτών και να καταλήξουν στα «συνεργαζόμενα» πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν προβαίνοντας σε συλλήψεις, ενώ παράλληλες συλλήψεις γίνονταν σε άλλα σημεία της Αττικής όπως και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Δύο από τους ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών με βυτιοφόρα που μετακινούσαν χημικούς διαλύτες ανήκουν στο στενό συγγενικό περιβάλλον ενός ζωντανού και ενός νεκρού μέλους της GREEK MAFIΑ.

Φωτογραφίες: ΕΛΑΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 27 Φεβ 2021 | 10:50

Μπαράζ επιθέσεων σε Ελληνικά Προξενεία για τον Κουφοντίνα [Εικόνες]

Σειρά επιθέσεων και βανδαλισμών δέχθηκαν τα Ελληνικά Προξενεία σε Αμβούργο, Στουτγάρδη και Ζυρίχη.

«ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» 27 Φεβ 2021 | 10:15

Αποκαλυπτική η Κατερίνα Τσάβαλου: Υπάρχουν 200 καταγγελίες στον ΣΕΗ - Σύντομα θα βγουν άλλες δύο - τρεις υποθέσεις

"Για τον Σπύρο Μπιμπίλα συσπειρωθήκαμε, είμαστε μαζί του", δήλωσε η Κατερίνα Τσάβαλου.

ΛΟΓΩ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ 27 Φεβ 2021 | 09:31

"Καμπανάκι" από Λινού: Το τρεχον lockdown στην Αττική δεν αποδίδει - Πιθανή παράταση μετά τις 7 Μαρτίου

Στην εκτίμηση ότι το lockdown στην Αττική μπορεί να παραταθεί και μετά τις 7 Μαρτίου, έκανε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.

ΑΜΕΣΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 27 Φεβ 2021 | 09:11

Επίθεση με μολότοφ τα ξημερώματα στο Δημαρχείο Μοσχάτου [Βίντεο]

Οι άγνωστοι έσπασαν τις τζαμαρίες του δημαρχείου Μοσχάτου και πέταξαν μέσα μολότοφ.

27 Φεβ 2021 | 08:59

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στον Εύοσμο: Τα στοιχεία που οδήγησαν στην παράταση του lockdown ζήτησε ο δήμαρχος

Ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον κ.Αρκουμανέα προκειμένου να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Εύοσμος.

SNFCC CLASS 27 Φεβ 2021 | 08:52

ΚΠΙΣΝ: Εκπαιδευτική πλατφόρμα "αναζωογονεί" την τηλε-εκπαίδευση

Η πανδημία "δοκιμάζει" μεταξύ άλλων και την εκπαιδευτική διαδικασία, με τους εκπαιδευτικούς να "σηκώνουν το βάρος" της τηλε-εκπαίδευσης.

ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 14 ΗΜΕΡΕΣ 27 Φεβ 2021 | 08:44

Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι ισχύει από Δευτέρα 1η Μαρτίου - Σε ποιους δεν χορηγούνται

Οι βεβαιώσεις μετακίνησης έχουν ξεκινήσει να εκδίδονται από χθες.

27 Φεβ 2021 | 08:18

Δημήτρης Λιγνάδης: Πρώτο βράδυ σε απομόνωση στις φυλακές Τρίπολης - "Όλα είναι κατασκευασμένα"

Ο Δημήτρης Λιγνάδης έκανε τεστ κορονοϊού και μπήκε σε απομόνωση για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ 27 Φεβ 2021 | 07:53

Lockdown στην Αττική για ακόμα μία εβδομάδα και βλέπουμε - Στο "κόκκινο" άλλες 10 περιοχές

Όπως όλα δείχνουν ούτε στις 8 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί το lockdown στην Αττική - Τι ισχύει για την Τσικνοπέμπτη και τις ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ, 27 Φεβ 2021 | 07:53

Τραμπούκικες επιθέσεις και επεισόδια στο όνομα του Κουφοντίνα: Ανησυχία για κλιμάκωση εκφράζει η ΕΛΑΣ

Με συγκεντρώσεις και μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σε πολιτικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης, εντείνονται οι ενέργειες στο όνομα του Κουφοντίνα.

ΔΕΙΤΕ 27 Φεβ 2021 | 07:30

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

Δείτε ποια ονόματα γιορτάζουν σήμερα.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 27 Φεβ 2021 | 07:22

Ο καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα - Στους 21 βαθμούς το θερμόμετρο

Αίθριος αναμένεται σήμερα Σάββατο ο καιρός, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 23 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ 26 Φεβ 2021 | 22:58

Τσικνοπέμπτη με lockdown: Τι θα ισχύει με τις μετακινήσεις και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Τσικνοπέμπτη σε στενό κύκλο ζήτησε από τους πολίτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.