Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Συμβόλαια θανάτου και συγγενείς «νεκρών και ζωντανών» της GREEK MAFIA, σχετίζονται με την πρόσφατη εξάρθρωση της «Μαφίας των Καυσίμων»

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Συμβόλαια θανάτου και συγγενείς «νεκρών και ζωντανών» της GREEK MAFIA, σχετίζονται με την πρόσφατη εξάρθρωση της «Μαφίας των Καυσίμων», τα μέλη της οποίας μετέφεραν χημικούς διαλύτες από την Βουλγαρία, νόθευαν καύσιμα και τα διακινούσαν σε 21 πρατήρια καυσίμων στην Αττική. Ο 50χρονος Κύπριος ασύλληπτος φερόμενος αρχηγός της, έχει κατηγορηθεί ως εντολέας-ηθικός αυτουργός του 1ου αποτυχημένου συμβολαίου θανάτου σε βάρος της πολυσχιδούς εγκληματικής προσωπικότητας, του Αλέξη Μαυρομιχάλη, γνωστού ως «Αλεξούι», που εκδηλώθηκε στην Κύπρο το 2004, ενώ ακολούθησαν ακόμη… 5 αποτυχημένες απόπειρες «ενοικιαζόμενων» εκτελεστών, οι οποίοι για να τον εξοντώσουν είχαν χρησιμοποιήσει ακόμη και ρουκέτα!

Τα παραπάνω στοιχεία, που προκύπτουν από την τράπεζα δεδομένων της Ιντερπόλ, συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία, που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής». Ο φερόμενος αρχηγός με τα δύο ελληνικά… ΑΦΜ, αναζητείται, ενώ φαίνεται τα τελευταία χρόνια να έχει καταφύγει στην Βουλγαρία, όπου κινεί τα νήματα διακίνησης των χημικών διαλυτών της νοθείας καυσίμων.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες και στους συνολικά 72 κατηγορούμενους, εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα συγγενικά πρόσωπα, «νεκρών και ζωντανών» μελών της ηγετικής ομάδας της Greek Mafia. Αυτό το στοιχείο έχει προκαλέσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αναζήτησης ενδείξεων, κυρίως για τα οικονομικά κίνητρα πίσω από λαθρεμπορία καυσίμων, και σε συμβόλαια θανάτου στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα για δύο που εκτελέστηκαν στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Για 8 μήνες, τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, της Α.Α.Δ.Ε., του Σ.Ε.Κ., του Σ.Δ.Ο.Ε. και της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων ερευνούσαν σε συνεργασία και παράλληλα την σοβαρή υπόθεση. Στις 27 και 28 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη 20 κατηγορούμενων, και στις αποθήκες των 4 υποομάδων σε Κορωπί, Ασπρόπυργο και Μενίδι. Εκεί εντοπίστηκαν 24 τόνοι χημικών διαλυτών, φορτηγά, επικαθήμενα και αυτοκίνητα. Από τις αρχές 2018 έως και σήμερα υπολογίζεται ότι η «μαφία των καυσίμων» διακίνησε 2.000 τόνους χημικών διαλυτών με την απώλεια των δασμοφολορογικών επιβαρύνσεων να υπολογίζεται, σε περίπου 2.500.000 ευρώ.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 2

Το «συμβόλαιο» του Αλεξούι

Ο 50χρονος Κύπριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ, ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία, στην απόπειρα δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη ή «Αλεξούι», το 2004 στην Κύπρο. Οι δύο πληρωμένοι εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα έξω από κατάστημα ελαστικών. Τότε ο Μαυρομιχάλης ήταν φυλακισμένος αλλά θα αποφυλακιζόταν σύντομα. Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου ενάμιση μέτρου ωστόσο το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο το πιστόλι και έτσι η επιχείρηση δολοφονίας του στόχου αναβλήθηκε. Την επόμενη ημέρα οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο συνελήφθησαν από την αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο ως εντολέα και ηθικό αυτουργό ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αλέξη Μαυρομιχάλη και ενός ακόμη ατόμου που θα εκτελούσαν. Το πρόσωπο, δηλαδή ο 50χρονος Κύπριος, που κατονόμασαν ως ηθικό αυτουργό διέφυγε στο εξωτερικό και ήταν καταζητούμενος ενώ οι δυο επίδοξοι εκτελεστές καταδικάστηκαν μόνο για οπλοκατοχή.

Σε βάρος του «Αλεξούι», έγιναν ακόμη πέντε αποτυχημένες απόπειρες δολοφονίας του με χαρακτηριστικότερη αυτή που εξελίχθηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015. Οι εκτελεστές στάθμευσαν έξω από το σπίτι του, και όταν ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, μπήκε σε αυτό μαζί με την σύζυγο και τον 3χρονο γιο του, εκτόξευσαν αντιαρματική ρουκέτα εναντίον του, ενώ στην συνέχεια γάζωσαν το σπίτι με αυτόματα όπλα. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ο φρουρός της οικίας του στόχου.

Οι «μεταφορές» του Αρχηγού

Ο 50χρονος Κύπριος, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2018 είχε συστήσει στη Βουλγαρία μεταφορική εταιρεία με την επωνυμία «TST TRANS OYL-EOOD», που είχε στην ιδιοκτησία της φορτηγά με τα οποία γινόταν η μεταφορά των χημικών διαλυτών. Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται να συνεργάζεται και με την μεταφορική εταιρεία «Em Es Trans Strοy-EOOD».

Ο φερόμενος αρχηγός φέρεται να συντονίζει τους οδηγούς-κατηγορούμενους των βουλγάρικων οχημάτων που έχουν εισέλθει στην χώρα μας, καθώς και τον χρόνο και τρόπο παράδοσης των χημικών διαλυτών, κατόπιν συνεννόησης με άλλα άγνωστα μέλη της «μαφίας».

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 3

Τέσσερις από τους κατηγορουμένους ήταν υπεύθυνοι για την αποθήκευση των χημικών διαλυτών μέχρι να καταλήξουν στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ένας 46χρονος φέρεται να είναι ο υπεύθυνος για την σύσταση εικονικών εταιρειών προκειμένου να δηλώνονται στα παραστατικά μεταφοράς ως παραλήπτες και να παραπλανούν τις διωκτικές Αρχές. Από την έρευνα των αξιωματικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε η συνεργασία μεταξύ των διαχειριστών των πρατηρίων υγρών καυσίμων και των ιδιοκτητών ή εκμεταλλευτών αποθηκών και εταιρειών όπου αποθηκεύονται προσωρινά οι χημικοί διαλύτες. Στη συνέχεια τους αναμείγνυαν με καύσιμα τα οποία διέθεταν, σε μικρότερη τιμή έως και 15 λεπτά το λίτρο, από τον μέσο όρο πώλησης κανονικών καυσίμων δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά και αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

«Μπες-βγες» στην Βουλγαρία

Το ξεκίνημα της έρευνας από τα στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, ήρθε από πληροφορίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου καταπολέμησης του λαθρεμπορίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ότι φορτηγά οχήματα που εισέρχονται στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, μεταφέρουν σε υπέργειες πλαστικές δεξαμενές του ενός τόνου, χημικούς διαλύτες, τους οποίους διοχετευτούν σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε διάφορες περιοχές της Αττικής με σκοπό τη νοθεία καυσίμων.

Στα πρώτα στάδια της διαπιστώθηκε πως οι βουλγαρικές εταιρείες μεταφέρουν με φορτηγά οχήματα από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες (insa high test), όπου κατά την είσοδό τους στη χώρα μας, διαθέτουν παραστατικά σύμφωνα με τα οποία οι προαναφερόμενοι χημικοί διαλύτες, πρόκειται να παραδοθούν σε εταιρείες στην Ελλάδα, οι οποίες δικαιολογούν την εμπορία χημικών διαλυτών πλην όμως δεν παρουσιάζουν καμία εμπορική δραστηριότητα καθώς και δεν υφίστανται στις έδρες που έχουν δηλωθεί, ούτε και στις διευθύνσεις που αναγράφονται στα παραστατικά, άρα ήταν εικονικές.

Η μαφία στα καύσιμα, η «Greek Mafia» και τα συμβόλαια θανάτου - εικόνα 4

Οι χημικοί διαλύτες παραδίδονται σε άλλες εταιρείες είτε σε αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου οι χώροι ήταν απομακρυσμένοι και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Ακόμη και κατά την κίνηση των φορτηγών έπαιρναν μέτρα προστασίας χρησιμοποιώντας ως προπομπούς αυτοκίνητα.

Οι χημικοί διαλύτες κατέληγαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, όπου αναμιγνύονται με καύσιμα κινητήρων και συγκεκριμένα με βενζίνη, με σκοπό την αύξηση του τελικού όγκου των καυσίμων κινητήρων, και την αποφυγή καταβολής των αναλογούντων φόρων και άλλων επιβαρύνσεων. Κάθε προϊόν, το οποίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο κινητήρων ή ως πρόσθετο ή αυξητικό του τελικού όγκου του καυσίμου κινητήρων, φορολογείται με το συντελεστή του ισοδυνάμου καυσίμου κινητήρων.

Ποσότητες και τελευταία διαδρομή

Από τον Απρίλιο έως τον Νοέμβριο του 2019, βάσει των σχετικών συνοδευτικών εγγράφων διελεύσεων, διακινήθηκαν από την Βουλγαρία προς την χώρα μας από τις βουλγάρικες εταιρείες «Em Es Trans Strοy-EOOD» και «TST TRANS OYL-EOOD», ποσότητα χημικών διαλυτών 312.268 κιλών στην οποία αντιστοιχούν φόροι περίπου 500.000 ευρώ. Από την δράση της «μαφίας των καυσίμων, εκτιμάται ότι οι διακινηθείσες ποσότητες χημικών διαλυτών ανέρχονται σε πολλαπλάσιες ενώ οι αναλογούντες φόροι ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Το μεσημέρι της 27ης Νοεμβρίου 2019, οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση έναν φορτηγό με επικαθήμενο, το οποίο μπήκε από τη Βουλγαρία μεταφέροντας χημικούς διαλύτες. Η παράδοση θα είχε φερόμενο παραλήπτη μία εταιρεία με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, η οποία ήταν ανύπαρκτη.

Το φορτηγό συνέχισε την πορεία του και έφθασε στην Αθήνα συνοδεία αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 24χρος από την Αλβανία. Το μεσημέρι της ίδια μέρας κατέληξαν σε συγκεκριμένο χώρο στο Κορωπί. Εκεί άρχισαν να φθάνουν βυτιοφόρα προκειμένου να γίνει η μετάγγιση χημικών διαλυτών και να καταλήξουν στα «συνεργαζόμενα» πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι αστυνομικοί επενέβησαν προβαίνοντας σε συλλήψεις, ενώ παράλληλες συλλήψεις γίνονταν σε άλλα σημεία της Αττικής όπως και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Δύο από τους ιδιοκτήτες μεταφορικών εταιρειών με βυτιοφόρα που μετακινούσαν χημικούς διαλύτες ανήκουν στο στενό συγγενικό περιβάλλον ενός ζωντανού και ενός νεκρού μέλους της GREEK MAFIΑ.

Φωτογραφίες: ΕΛΑΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 06 Οκτ 2021 | 10:31

Ενιαίο επίδομα θέρμανσης: Αυτές είναι οι τελικές αποφάσεις - Πόσα θα δικαιούμαστε για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Ενιαίο επιδόμα που θα καλύπτει όλους τους καταναλωτές ανεξάρτητα από το αν θα καταναλώνουν φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, ξύλα ή pellet.

"ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΖΗΤΗΣΗ" 03 Οκτ 2021 | 12:31

Τζόνσον για την έλλειψη καυσίμων στη Βρετανία: Δεν είναι λύση η ανεξέλεγκτη μετανάστευση οδηγών βυτιοφόρων

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η οποιαδήποτε δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί για την πλήρωση των οχημάτων τους με βενζίνη, οφείλεται στη ζήτηση.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ 30 Σεπ 2021 | 11:25

Τα ΕΛΠΕ για το διυλιστήριο του μέλλοντος - Θέτει τις βάσεις για τα πράσινα καύσιμα

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σχεδιάζει τον ενεργειακό μετασχηματισμό του σε εναρμόνιση με τους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ 29 Σεπ 2021 | 15:07

Βρετανία: Εικόνες "τρέλας" με ουρές και άγριο ξύλο στα πρατήρια για βενζίνη - Γεμίζουν ακόμη και...κουβάδες [Βίντεο]

Πανικός επικρατεί στην Βρετανία με την έλλειψη καυσίμων καθώς έχουν στερέψει οι αντλίες στη συντριπτική πλειονότητα των πρατηρίων

ΒΡΕΤΑΝΙΑ 29 Σεπ 2021 | 09:40

Πανικός στο Λονδίνο: Στέγνωσαν τα βενζινάδικα - Ουρές για καύσιμα

Μεγάλες ουρές έξω από πρατήρια καυσίμων στο Λονδίνο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΛΙΑΝΟΠΩΛΗΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ 28 Σεπ 2021 | 20:45

Βρετανία - Καθησυχαστικός ο Τζόνσον για τα καύσιμα: "Η κατάσταση σταθεροποιείται" - Στα πρατήρια με μπουκάλια οι πολίτες

Η κατάσταση με την έλλειψη καυσίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αρχίσει να βελτιώνεται, δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον,

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ 28 Σεπ 2021 | 15:28

Χάος στη Βρετανία: Εκκληση της κυβέρνησης στους οδηγούς - Μην γεμίζετε με καύσιμα μπουκάλια νερού στα βενζινάδικα

Εκκληση στους οδηγούς κάνει η βρετανική κυβέρνηση να μην γεμίζουν μπουκάλια νερού με καύσιμα στα βενζινάδικα

ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ 27 Σεπ 2021 | 11:04

Βρετανία: Πρωτοφανείς εικόνες στα βενζινάδικα - "Στέγνωσε" το 1/3 του δικτύου της BP [εικόνες - βίντεο]

Μεγαλώνει η ανσηυχία στη Βρετανία. H BP ανακοίνωσε ότι τα καύσιμα σε ορισμένες κατηγορίες έχουν εξαντληθεί στο περίπου 1/3 των πρατηρίων.

Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 26 Σεπ 2021 | 17:28

Χάος στη Βρετανία με τις ελλείψεις καυσίμων: "Στέγνωσαν" τα πρατήρια - Τεράστιες ουρές σε όσα παραμένουν ανοικτά

Ελλείψεις καυσίμων: Η βρετανική κυβέρνηση κατηγορεί μια ένωση που εκπροσωπεί τους μεταφορείς

ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ 25 Σεπ 2021 | 17:03

Βρετανία: Ατελείωτες ουρές στα πρατήρια και δελτίο στα καύσιμα λόγω των ελλείψεων

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει προσωρινές θεωρήσεις εισόδου στους οδηγούς φορτηγών μπροστά στις ελλείψεις στα καύσιμα

«ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙ» 19 Οκτ 2021 | 15:26

Κολωνάκι: Κλειστή πλέον η πλατεία για τις εργασίες κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό [Εικόνες]

Σιδερένια περίφραξη τοποθετήθηκε περιμετρικά της πλατείας Κολωνακίου όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 Οκτ 2021 | 15:06

Συναγερμός στην Πολυτεχνική του ΑΠΘ: Με κορονοϊό άλλοι δύο φοιτητές – Ο ένας εμβολιασμένος

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στο ΑΠΘ μετά τα τρια που διαπιστώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ συνεχίζονται τα κορονοπάρτι και ο συνωστισμός στα αμφιθέατρα.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 19 Οκτ 2021 | 14:50

Κακοκαιρία - "Μπάλλος" : Προσπάθεια αποποίησης ευθυνών από την Περιφέρεια Αττικής

Να "δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα" επιχειρεί η Περιφέρεια Αττικής, όσον αφορά στα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε στο Λεκανοπέδιο η κακοκαιρία "Μπάλος"