Follow us

Η μητέρα του Γεράσιμου, μοναδικού επιζώντα των Τεμπών: "Από το ωστικό κύμα εξαγγειώθηκαν τα υγρά των κυττάρων του εγκεφάλου"

Ο Γεράσιμος αναμένεται την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και θα μεταφερθεί σε ειδική κλινική στη Λάρισα - "58 είναι τα θύματα και βάλτε τα στη νιοστή"

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΑΣΟΝΑΣ

Στην Ελλάδα επιστρέφει ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα των Τεμπών, δύο χρόνια μετά την τραγωδία.

Ο Γεράσιμος αναμένεται στην Ελλάδα την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και θα μεταφερθεί σε ειδική κλινική στη Θεσσαλία.

O Γεράσιμος νοσηλευόταν σε εξειδικευμένο Κέντρο Αποκατάστασης στο Μιλάνο από τις αρχές Δεκεμβρίου, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη το βράδυ της σύγκρουσης των τρένων, ενώ νωρίτερα, βρισκόταν σε εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας στη Βοστώνη.

Η μητέρα του, που είναι διαρκώς στο πλευρό του, μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τη Μαρία Παναγοπούλου στο Star για την περιπέτεια του παιδιού της και τις θεραπείες που έχει κάνει μέχρι σήμερα σε Ελλάδα και εξωτερικό και τα λόγια της προκαλούν ανατριχίλα.

"Αυτό που νιώθω, με πολύ απλά λόγια. Δύο χρόνια τώρα. Πενθώ τους 57 λαμπρούς συνανθρώπους μου. Τις χαρές και τις διακρίσεις τους, τους γάμους και τους απογόνους τους που δε θα έρθουνε ποτέ. Πενθώ το μέλλον της Ελλάδας. Τη Δημοκρατία. Τη Δικαιοσύνη. Αξίες ιερές που η χώρα μου γέννησε. Έγκλημα πάνω στο έγκλημα. Παγκόσμιο ρεζίλι. Τρίζουν τα κόκαλα των 57 και των αρχαίων προγόνων. Για νομοθέτες που ευλογούν τα γένια τους και για το πώς έχει καταντήσει η Δικαιοσύνη. Μαριονέτα...", ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

"Κάθε βράδυ, λοιπόν, που με μια αγκαλιά καληνυχτίζουν τα παιδιά τους, να σκέφτονται και να στοιχειώνουν πόσες αγκαλιές είναι κενές την ίδια ώρα. Και πως η δική μου αναρωτιέται αν θα υπάρχει και αύριο. Δύο χρόνια τώρα. Που δεν προσομοιώνονται, δεν περιγράφονται με λόγια. Πόσο αντέχει ο άνθρωπος, να βλέπει ό,τι αγαπάει να υποφέρει; 58 είναι τα θύματα. Και βάλτε τα στη νιοστή. Για τους γονείς και τα αδέλφια τους. Και τα παιδιά τους. Για όλους τους αγαπημένους τους και τους συντρόφους τους, τους φίλους τους, τους κολλητούς. Και όλους τους τραυματίες. Για όσους δε θα μάθουμε ποτέ...".

"Κι ακόμα ανασαίνει. Αλλά, όπως εγώ τον ήξερα, όπως τον ανάθρεψα, όπως τον καμάρωνα, δε θα γυρίσει πια, ποτέ ξανά! Τώρα εγώ έχω ένα άλλο παιδί για να λατρεύω. Τον Γεράσιμό μου, τον έχω μόνο βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Μόλις τον αντίκρισα διασωληνωμένο, χωρίς τα μακριά μαλλιά του, έχοντας την αίσθηση πως αυτό που συμβαίνει δεν είναι αλήθεια, του υποσχέθηκα πως θα του προσφέρω ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στον πλανήτη. Είχε την τύχη να βρεθεί στα χέρια των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να χειρουργηθεί από τον Δρα Μπρότη, τον εξαίρετο νευροχειρουργό της ομάδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου".

"Το σώμα του δεν είχε ούτε μία γρατζουνιά. Αν εκτοξεύτηκε, θα πρέπει να έσκασε με το πόδι. Η αριστερή κνήμη είχε σπάσει στα δύο, αλλά δε φαινόταν. Λίγο καιρό μετά, βρήκα τους ανθρώπους από το ΕΚΑΒ της Λάρισας που τον σήκωσαν από το έδαφος και τους νοσηλευτές των επειγόντων που του ξύρισαν το κεφάλι. Ούτε μία σταγόνα αίμα. Αργότερα, μου είπαν οι γιατροί πως η ζημιά έγινε από το ωστικό κύμα της έκρηξης. "Είναι σαν έσκασε πυρηνική βόμβα μέσα στο κεφάλι του. Εξαγγειώθηκαν τα υγρά των κυττάρων του εγκεφάλου". Κάτι που απέχει πολύ από ένα τραύμα".

Διαβάστε Επίσης

Ο Γολγοθάς του Γεράσιμου και οι πολύμηνες νοσηλείες

Στη συνέχεια, η μητέρα του Γεράσιμου περιέγραψε τον Γολγοθά του παιδιού της μετά την τραγωδία και τη "μάχη" του σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

"Η πρώτη εγχείρηση έγινε αμέσως. Σε 12 ώρες και η δεύτερη κρανιεκτομή. Άντεξε. Κανείς δεν το περίμενε. Από το ωστικό κύμα, οι πνεύμονες είχαν θλάσεις. Όλα τα σπλάχνα τραυματισμένα. Δύο σπασμένα πλευρά και ένα κόκαλο της σπονδυλικής στήλης. Ούτε μία γρατζουνιά. Το ωστικό κύμα...".

"Περνούν οι μέρες, τα ζωτικά όργανα δεν καταρρέουν, όπως αναμενόταν, όμως η ακραία ραβδομυόλυση απειλεί τα νεφρά και πάλι τη ζωή του. Για το επόμενο διάστημα, δύο τεράστιες αντλίες δεξιά και αριστερά του, με ειδικά φίλτρα, ανακύκλωναν το αίμα του. Οι γιατροί της ΜΕΘ ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά".

"Σε 24 ημέρες ακολουθεί το χειρουργείο στο πόδι. Λάμα με βίδες. Ακολουθούν ακραίες λοιμώξεις. Με την προνοητικότητα και την ιατρική τους ευφυΐα, οι χρυσοί μου οι γιατροί, του χάριζαν κάθε μέρα τη ζωή του. Και ας λέει ο Δρ Κομνός πως ο Γεράσιμος είναι που αντέχει. Ήμουν σίγουρη πως θα αντέξει και στο μυαλό μου ήδη προγραμμάτιζα τα επόμενα βήματα. Όχι προς ανεύρεση καλύτερης ιατρικής, αυτή την είχαμε ήδη, είμαι ευγνώμων για αυτό".

"Κρεμόμουν από τα χείλη των γιατρών, γκούγκλαρα για τις προηγμένες τεχνολογίες. Από την πρώτη εβδομάδα μετά τα Τέμπη, έβαλα δύο προγραμματιστές και έφτιαξαν πρόγραμμα να στέλνει με κωδικούς για προστασία των ποσωπικών δεδομένων αρχεία terabytes, σε όλον τον κόσμο, σε δευτερόλεπτα".

"Ζήτησα από τον Δρα Κομνό τις αξονικές. "Το παιδί είναι μη διακομίσιμο και μη αναστρέψιμο", "κι εγώ είμαι η μάνα του", του είπα και μου τα έδωσε. Επικοινωνώ αρχικά με το Columbia. Απαγορεύεται ακόμη το υπερατλαντικό ταξίδι. Προσανατολίζομαι στην Ευρώπη. Γίνεται δεκτός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λωζάνη για δύο μήνες... Επικοινωνώ με ειδικό κέντρο στη Ζυρίχη. Γίνεται και εκεί δεκτός για όσο καιρό χρειαστεί".

"Τελικά πήγαμε στο Ανόβερο. Μέσα στις πρώτες 12 ημέρες ο αιματοκρίτης έπεσε δραματικά και νέες λοιμώξεις χωρίς αντιμετώπιση. Αιτούμαι συνάντηση με τον διευθυντή - ιδιοκτήτη του ιδρύματος για να ζητήσω ενημέρωση και εξηγήσεις. Ήθελα να πάρω τον Γεράσιμο από εκεί, κάλεσα και τον πατέρα του που είχε ήδη γυρίσει στην Ελλάδα. Από τη δύσκολη θέση με έβγαλε ο γιατρός. Προφασίστηκε ένα από τα μικρόβια που ήδη είχε ο Γεράσιος από τη Λάρισα, τα οποία ήξερα, ήταν γραμμένα στο ιστορικό του, και πως πρέπει να φύγουμε ούτως ή άλλως. Ο Γεράσιμος γύρισε στη Λάρισα με στρατιωτικό αεροπλάνο και σε άσχημη κατάσταση".

Διαβάστε Επίσης

Τέμπη: "Ο Γεράσιμος ταξίδεψε χωρίς το κρανίο του, με τα κόκαλα διατηρημένα σε πάγο"

"Πάλι οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έκαναν τον θαύμα τους. Περιμένοντας το αεροπλάνο που θα έφερνε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, μιλάω για δεύτερη φορά με Αμερική. Με την ξαδέρφη μου Dr Sissy Nikolaoy, στον τομέα των κατασκευών, πλέον εργάζεται για την κυβέρνηση εκεί. Θα προσπαθήσουμε ξανά. Ο κουνιάδος της είναι σπουδαίος νευρολόγος στην Αμερική και τον συμβουλευτήκαμε. Η απάντηση του Pier Fayad: "Για τον εγκέφαλο, περισσότερα από εμένα, ξέρει μαθητής μου, Παναγιώτης Βαρελάς".

Ο Δρ Βαρελάς έρχεται στην Ελλάδα από μονος του, χωρίς να δεχτεί χρήματα για τον Γεράσιμο, αψηφώντας τον τυφώνα Daniel στις 4 Σεπτεμβρίου 2023. Και από τότε είναι συνεχώς στο πλευρό μας, μαζί με τη σύζυγό του, Μαριάννα Σπανάκη, επίσης νευρολόγο. Διαγράφεται ένα πλάνο για την Αμερική. Θα ήταν ασφαλέστερο να έχουν γίνει οι διορθωτικές εγχειρήσεις - κρανιοπλαστικές - για το ταξίδι. Κάτι που στην Ελλάδα θα αργούσε".

"Πήραμε και τη σύσταση των Ελλήνων χειρουργών, να κάνουμε τα πάντα στις ΗΠΑ, για να υπάρχει και μια γνώση και ιατρική συνέχεια με τους γιατρούς εκεί. Επιλέγεται το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Harvard".

"Ο Γεράσιμος ταξίδεψε χωρίς το κρανίο του, με τα κόκαλα διατηρημένα σε πάγο. Φτάνοντας εκεί, οι γιατροί αποφάσισαν να βάλουν μοσχεύματα 3D εκτύπωσης, ως πιο ασφαλή επιλογή. Οι δύο εγχειρήσεις έγιναν πανεύκολα, χωρίς επιπλοκές".

"Τον Απρίλιο του 2024 μπήσε σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα ανίχνευσης συνείδησης, στο οποίο βρέθηκαν ενεργά σημεία. Το επόμενο στάδιο θα ήταν να εφαρμοστούν ηλεκτρόδια στα συγκεκριμένα σημεία. Αυτό, όμως, δεν ήταν εφικτό, γιατί στην πράξη δε θα μπορούσαν να εντοπιστούν τα σημεία, λόγω της ακραίας και εκτεταμένης βλάβης. Οι στόχοι της Αμερικής επετεύχθησαν".

"Οι γιατροί είπαν πως δεν έχουν τίποτε άλλο να προσφέρουν και πως ο Γεράσιμος είναι, ακόμα και γι' αυτούς "μοναδικός ασθενής". Αν η Αμερική δεν μπορεί, τότε ποιος; Ο ερευνητής γιατρός είχε αναφέρει πως ένα μέρος των ειδικών εξετάσεων γίνεται και στην Ιταλία, πάντα σε ερευνητικό επίπεδο. Κάτι που ίσως χρειαστεί σε μια πενταετία, Θεού θέλοντας, να αποφύγουμε το μακρινό ταξίδι στην Αμερική. Ασθενείς σαν το Γεράσιμο δε βελτιώνονται μήνα τον μήνα. Ο ίδιος ο γιατρός είπε πως πέρα από αυτό, δεν ξέρει κάτι άλλο για το συγκεκριμένο κέντρο της Ιταλίας".

"Ξεκινάει μια επικοινωνία της κακιάς ώρας με τους Ιταλούς, πέρασαν δύο μήνες να γνωριστούμε, στα zoom. Στο μεταξύ ο Γεράσιμος αντιμετώπισε πέτρες στα νεφρά, παρενέργεια του κώματος, και δύο ακόμα εγχειρήσεις. Ευτυχώς που προκέκυψαν στη Βοστώνη. Και αυτές αντιμετωπίστηκαν άμεσα και με επιτυχία".

"Πήγαμε στην Ιταλία χωρίς γραπτό πλάνο. Μας είπαν πως θα τον παρακολουθούν νύχτα μέρα και πως θα εκμεταλλευτούν την παραμικρή κίνηση με ηλεκτροδιεγέρσεις. Πέρασαν 50 ημέρες, δεν είχαν δει κάποιον άλλον πέρα από τους συνηθισμένους γιατρούς, ρωτούσα, δεν έπαιρνα απαντήσεις ακόμα και στα συμβούλια. Λοιμώξεις, που δεν είχαν προκύψει ξανά από τον Απρίλιο του 2023, και κακη νοσηλεία".

"Την περασμένη Τρίτη και αφού με τα πολλά έβαλαν το πρόγραμμα σε λειτουργεία, μας είπαν πως δεν έχουν βρει κάποια συνειδητή κίνηση του Γεράσιμου. Αλλά θέλουν άλλες τρεις εβδομάδες. Τους είπα ως είχαν ζητήσει έναν μήνα και τους έδωσα τρεις. Και πως θα φύγουμε τέλος του μήνα. Και από δύο 20λεπτα την εβδομάδα - τόσο ήταν η "συνεχής παρακολούθηση" - η ερευνήτρια μπαίνει στο δώματιο δύο φορές την ημέρα. Ο Γεράσιμος, όταν ήρθε στην Ιταλία, χρειαζόταν κέντρο αποκατάστασης υποβοηθούμενης διαβίωσης. Τώρα χρειάζεται νοσοκομείο. Αν σουλουπώσω την ενότητα "Ιταλία", θα ήταν: Έγιναν κάποιες μελέτες συνείδησης και οι γιατροί απεφάνθησαν πως δεν ανίχνευσαν κάποια συνειδητή κίνηση του Γεράσιμου. Και όπως είπε ακριβώς ο γιατρός "δε στερείτε κάποια ευκαιρία από το παιδί, αναχωρώντας"".

"Μακάρι όλος αυτός ο πόνος να είχε άλλο αποτέλεσμα. Χωρίς τους γιατρούς της Λάρισας, την ξαδέρφη μου, τον Δρα Βαρελά, τίποτα δε θα ήταν εφικτό, μόνη μου δε θα τα κατάφερνα. Και οφείλω ευγνωμοσύνη επίσης στους ανθρώπους του ΕΟΠΥΥ, ιδιαίτερα της Λάρισας. Κι επειδή κάποιοι μπορεί να σχολάσουν τα έξοδα. Κάνω εικόνα να ρωτάνε "Πόσο κόστισε στο ελληνικό κράτος ο Γεράσιμος;". Θα απαντούσα με τα ίδια λόγια: "Πόσο κόστισε στον Γεράσιμο το ελληνικό κράτος;"

Εννοείται πως ευχαριστώ όλους τους συνανθρώπους μου, που συμπάσχουν και προσεύχονται για εμάς. Η δύναμη της δέησής τους με βρίσκει κατά κύματα χειροπιαστά, το νιώθω όταν καταρρέω, και την επόμενη στιγμή ανασηκώνομαι. Χωρίς τους καλούς μου φίλους, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο, δε θα είχα σταθεί όρθια έως εδώ. Ειλικρινά εύχομαι να είμαι αντάξια της αγάπης τους".

"Μέχρι τώρα δεν έχω ακούσε καλή ιατρική κουβέντα. Προσεύχομαι να δώσει ο Θεός τον τελευταίο λόγο. Δεν έχω πάψει να ελπίζω στο Θαύμα".

"Από τον Θεό περιμένουμε ένα θαύμα"

Η γιαγιά του Γεράσιμου μίλησε στην εκπομπή "Super Kατερίνα", στον Αlpha, όπου σημείωσε πως "ο Γεράσιμος είναι στο Μιλάνο τώρα και έρχεται στην Ελλάδα. Οι γιατροί μας λένε τα ίδια, δεν έχουμε καμία εξέλιξη. Από τον Θεό περιμένουμε ένα θαύμα. Έχω να τον δω 1,5 χρόνο, 1,5 χρόνο είναι στην Αμερική".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 20:57

Κλειστή η λεωφ. Βασιλίσσης Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι [βίντεο]

Η ΕΛ.ΑΣ. έκλεισε την κυκλοφορία στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας, λόγω συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Πάνο Ρούτσι

14Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 28 Σεπ 2025 | 19:23
ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 28 Σεπ 2025 | 16:17

Τέμπη: "Ο Ασλανίδης πήρε οχτώ κομμάτια, τρία είναι του γιου του - Του δώσανε δύο σακούλες, πλαστικές"

Ο ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης αποκάλυψε ότι περισσότερα από 300 οστικά τεμάχια θυμάτων εξακολουθούν να βρίσκονται αποθηκευμένα μέσα σε σακουλάκια

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Σεπ 2025 | 14:58

Αιμίλιος Χειλάκης για Ρούτσι: Ένας πατέρας που είναι σε απεργία πείνας, δεν το κάνει για να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση

"Δεν είναι ατύχημα, ήταν ένα έγκλημα το οποίο μακροημέρευε μέχρι να συμβεί. Αυτό ήταν τα Τέμπη"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 28 Σεπ 2025 | 13:35

Μαρία Καρυστιανού: Βάζει τέλος στα σενάρια για κόμμα - "Θέλω να δω κάτι νέο, αλλά δεν θα το οργανώσω εγώ"

Η Μαρία Καρυστιανού ονειρεύεται, όπως λέει, κάτι "καινούριο και καθαρό" στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, χωρίς απαραίτητα η ίδια να ηγείται αυτού ή να είναι μέρος του.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Σεπ 2025 | 13:30

Οργή Πλακιά για τη διαρροή φωτογραφιών με τις σακούλες των σορών των θυμάτων στα Τέμπη: "Πόσο επώδυνο;"

Ο Νίκος Πλακιάς αναρωτήθηκε εάν οι εικόνες αυτές δόθηκαν στη δημοσιότητα με τη συγκατάθεση των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίες

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ 27 Σεπ 2025 | 17:48

Τέμπη: Σταματάει την απεργία πείνας ο Δ. Οικονομόπουλος που στάθηκε στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

Σε δήλωσή της, η γιατρός, Όλγα Κοσμοπούλου, ενημέρωσε πως ο Δημήτρης Οικονομόπουλος σταματά την απεργία πείνας.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 27 Σεπ 2025 | 13:50

Καρυστιανού: Έρχεται κλιμάκιο Ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης για τα Τέμπη - Θα απευθυνθούμε παντού

Η κυρία Καρυστιανού σχολίασε επίσης την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι

13Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 27 Σεπ 2025 | 11:20

Μποφίλιου και Δεληβοριάς στο Σύνταγμα για τον Πάνο Ρούτσι: "Να εγκριθούν οι τοξικολογικές, είμαστε δίπλα τους"

Τη στήριξή τους στον Πάνο Ρούτσι εξέφρασαν Φοίβος Δεληβοριάς και Νατάσα Μποφίλιου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 27 Σεπ 2025 | 10:42

Πάνος Ρούτσι: Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Δημήτρης Οικονομόπουλος - Ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο

"ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ" 26 Σεπ 2025 | 22:26

Η ΝΔ στηρίζει τον Γ. Σταμάτη: Συνέβαλε στη στήριξη των συγγενών των νεκρών στα Τέμπη

Η ΝΔ αναφέρεται στα όσα καταλογίζουν στον βουλευτή Γιώργο Σταμάτη, και σημείωσε ότι "ο κ. Σταμάτης, τότε ως Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, συνέβαλε καίρια, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην παροχή κάθε στήριξης στις οικογένειες των πληγέντων"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ 26 Σεπ 2025 | 22:18

Νέες καταγγελίες Ασλανίδη: "Ο Σταμάτης της ΝΔ έπαιρνε συγγενείς θυμάτων και έταζε ρουσφέτια και διαγραφές δανείων"

Ο Παύλος Ασλανίδης μίλησε στο ραδιόφωνο του Focus FM, σχετικά με το περιστατικό που ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι μεταξύ του ίδιου και του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Σταμάτη έξω από την Βουλή.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 19:14

Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι

Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι, ζητά με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 26 Σεπ 2025 | 17:54

Τέμπη: Επιστολή Κυρανάκη στον ΟΣΕ για να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις σε συγγενείς θύματων

Ο Αν. Υπουργός Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε από τη νέα διοίκηση του ΟΣΕ να παραιτηθεί από αυτήν την αξίωση, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν περαιτέρω οι συγγενείς του θύματος.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47
ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν θέλει να ξεκινήσει η δίκη για τα Τέμπη - Ταχύτατη θα είναι η απάντηση στο αίτημα Ρούτσι

Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε τι ισχύει με τα αιτήματα εκταφής σορών από συγγενείς θυμάτων και απαντάει σε όσους τον καλούν να παραιτηθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Σεπ 2025 | 23:35

Πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων: "Η εκταφή που ζητά ο Ρούτσι δεν θα καθυστερήσει τη δίκη - Να εξεταστεί το συντομότερο"

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί ότι τυχόν απόφαση για εκταφή της σορού δεν θα επιφέρει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, δεδομένου ότι η σχετική δίκη, με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν την Άνοιξη του 2026

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 25 Σεπ 2025 | 23:15

Κυρανάκης προς ΟΣΕ: Μην ασκήσετε αναίρεση για τις αποζημιώσεις οικογένειας θύματος των Τεμπών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να παραιτηθεί η εταιρεία από τα ένδικα μέσα κατά της πρόσφατης απόφασης του Εφετείου για αποζημιώσεις 4 μελών της οικογένειας θύματος των Τεμπών.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 21:46

Γεωργιάδης κατά Κωνσταντοπούλου: Αν ξεκινήσει η δίκη, δεν θα μπει στη Βουλή - Δεν πρόκειται περί ευαισθησίας, αλλά περί συμφέροντος

"Κάνει χρήση του βουλευτικού αξιώματος για να εκπροσωπεί πελάτες της-Υπηρετεί το σχέδιο της να καθυστερήσει η δίκη για τα Τέμπη γιατί αλλιώς δεν θα μπει ούτε στη Βουλή"

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 25 Σεπ 2025 | 20:00

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε αίτημα εκταφής για την κόρη της Μάρθη

Σύμφωνα με την Μαρία Καρυστιανού, στον φάκελο με τις εξετάσεις DNA θανόντων, λείπουν οι εξετάσεις της κόρης της.

ΣΤΗΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ-ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 17:57
11 ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 25 Σεπ 2025 | 16:54

Τέμπη: Κατατέθηκε συμπληρωματικό υπόμνημα και για την εκταφή της σορού του Ντένις Ρούτσι - Υπογράφουν συγγενείς θυμάτων

Στο αίτημα το οποίο αποτελεί συνέχεια του υπομνήματος που κατατέθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, υπάρχει και το αίτημα εκταφής της σορού του Ντένις Ρούτσι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 25 Σεπ 2025 | 10:40

Προαναγγελία Φλωρίδη: Σύντομα η εισαγγελική απόφαση για την εκταφή της σορού του Ρούτσι - Για να γίνει η ταυτοποίηση

"Η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι να γίνει η εκταφή, η ζητούμενη εκταφή έστω και με έμμεσο τρόπο", σημείωσε ο Γιώργος Φλωρίδης.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΦΕΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ. 24 Σεπ 2025 | 20:12

Τέμπη: Αίτημα εκταφής και ελέγχου DNA των οστών του γιού του κατέθεσε ο Δημήτρης Ασλανίδης

Στην αίτηση ζητείται να διενεργηθούν οι αναγκαίες βιοχημικές, ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 24 Σεπ 2025 | 17:22

Καρυστιανού: Έχουμε δικαίωμα στην εκταφή, τα οστά του παιδιού μου δεν είναι κρατική περιουσία για να μου το απαγορεύσουν

Η Μαρία Καρυστιανού αποκάλυψε ότι υπάρχουν δύο με τρεις σοροί με χημικό έγκαυμα από τον αέρα

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 12:56

Ο Ασλανίδης απαντά στον Φλωρίδη: Να μετονομαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε υπουργείο συγκάλυψης της αλήθειας

"Να μετονομαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε υπουργείο συγκάλυψης της αλήθειας", είπε ο Παύλος Ασλανίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Σεπ 2025 | 12:47

Μαρινάκης σε Ανδρουλάκη για συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Να φύγουμε από το αμφιθέατρο, δεν είναι όλα άσπρο - μαύρο

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε και στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για την αναβολή της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.

ΤΕΜΠΗ 24 Σεπ 2025 | 10:15

Φλωρίδης: Η αντιπολίτευση επιχειρεί "ξυλόλιο 2" στα Τέμπη - Έκανε δήλωση και ο Τσίπρας που οργάνωσε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι

Όσον αφορά το αίτημα Ρούτσι για εκταφή της σορού του παιδιού του, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι "καμία κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει το παραμικρό.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 24 Σεπ 2025 | 09:51

Τέμπη: Συνεχίζει την απεργία πείνας για δέκατη μέρα ο Πάνος Ρούτσι

Στο βιβλίο συμπαράστασης οι πολίτες γράφουν τις λέξεις "Δικαιοσύνη", "Αλληλεγγύη", "Οξυγόνο", "Για τις 57 ψυχές που χάθηκαν".

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 24 Σεπ 2025 | 08:59

Παρέμβαση Τσίπρα για απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Η άρνηση εκταφής των παιδιών είναι απόπειρα ταφής της αλήθειας

"Το αίτημα του Πάνου Ρούτσι είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί, πριν βρεθούμε μπροστά σε νέες τραγωδίες" τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας

24 Σεπ 2025 | 07:52

Η "κατάληψη" στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Υποθέτω έχει να κάνει και με την αδυναμία της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα αντικυβερνητικό ρεύμα και κίνημα και να δώσει μορφή και περιερχόμενο στον αγώνα τους. Στον αγώνα τους να φύγει επιτέλους ο Μητσοτάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 24 Σεπ 2025 | 07:48

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ήξερε μετά τα Τέμπη να στείλει επιστολή στον Ντογιάκο, αλλά τώρα δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη

"Όποτε θέλουν παρεμβαίνουν, όποτε δεν θέλουν, δεν παρεμβαίνουν", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 23 Σεπ 2025 | 21:46

Τραγωδία στα Τέμπη: Προσπάθεια παρακώλυσης της Δικαιοσύνης κατήγγειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου - Τι είπε για τις εκταφές

"Είναι δικαίωμα του ανακριτή να κλείσει την ανάκριση", ανέφερε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και προσέθεσε: "Και όταν την έκλεισαν, υπήρχαν άνθρωποι που του φώναζαν απέξω ότι δεν μπορείς να κλείσεις την ανάκριση. Πού ζούμε, ζούμε σε Δημοκρατία;

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 20:40

Τέμπη: Αυτό είναι το εξώδικο Ρούτσι και Καρυστιανού για την εκταφή των σορών [βίντεο]

"Αιτούμαστε τη διενέργεια της επιβεβλημένης ανακριτικής ενέργειας εκταφής προς ανάδειξη της αλήθειας, τον εντοπισμό της χημικής σύνθεσης του άγνωστου καυσίμου, το οποίο ρητά αναφέρει το από 27.02.2025 Πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 18:05

Η Μαρία Καρυστιανού για την απόρριψη των αιτημάτων εκταφής των σορών: "Η αλήθεια για άλλη μία φορά μπαζώνεται"

Η Μαρία Καρυστιανού τονίζει πως τα αιτήματα εκταφής των σορών θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη έχουν κατατεθεί κατ’ επανάληψη και απορρίπτονται από τον ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Σεπ 2025 | 12:31

Τσουκαλάς: Αναφαίρετο και εύλογο το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή του παιδιού του

"Δεν είναι ένα ζήτημα αντιδικίας μεταξύ κομμάτων σε επίπεδο νομικών όρων, είναι ένα ανθρώπινο, ηθικό και κοινωνικό δικαίωμα" τονίζει ο κ. Τσουκαλάς.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 23 Σεπ 2025 | 10:32

Φλωρίδης για Τέμπη: Αν υπάρξει αίτημα εκταφής για ταυτοποίηση, θα εξεταστεί άμεσα - Το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση

Ξεκαθάρισε ότι όσο η ολοκλήρωση της ανάκρισης καθυστερεί και δεν οδηγούμαστε σε δίκη, τόσο θα υπάρχουν οι δυνατότητες για κάποιους που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την τραγωδία.

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 22 Σεπ 2025 | 19:53

Τέμπη: Συμπληρωματική ανάκριση ζητούν 80 συγγενείς θυμάτων - Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο

Στο 47σέλιδο υπόμνημά τους οι οικογένειες επισημαίνουν ότι δεν αξιολογήθηκαν κρίσιμα έγγραφα, όπως το πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους για την ύπαρξη εύφλεκτων υλικών στο τρένο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 22 Σεπ 2025 | 19:37

Πάνος Ρούτσι: Σε απεργία πείνας και η 60χρονη μητέρα από την Πάτρα - "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του απαγορεύουν την εκταφή" [βίντεο]

Η Αναστασία Τσαλαμιδά, μητέρα ενός 20χρονου γιου, τονίζει πως δεν είναι συγγενής θύματος, αλλά νιώθει το θέμα προσωπικό

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 19:17

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Τέμπη: Δεν υπάρχει σαφές αίτημα εκταφής θυμάτων - Όταν υποβληθεί, θα απαντηθεί άμεσα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, αναφέρει ότι εφόσον υπάρξει αίτημα εκταφής για την ταυτοποίηση σορών θυμάτων των Τεμπών, θα εξεταστεί ή θα απαντηθεί άμεσα

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22 Σεπ 2025 | 16:47

Τέμπη: Αναρμόδιος δηλώνει ο Άρειος Πάγος για την εκταφή νεκρών - "Το ανώτατο δικαστήριο δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει"

Η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου για τις αιτήσεις των συγγενών θυμάτων των Τεμπών για εκταφή.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 22 Σεπ 2025 | 16:36

Η Μαρία Καρυστιανού διαψεύδει το σενάριο περί νέου κόμματος και... ΠΑΣΟΚ: "Fake - Υποτελή τρολ "

"Η αλήθεια είναι φως και δεν κρύβεται, όσο και αν κάνετε τα πάντα για να τη μπαζώσετε, ακολουθώντας τη συνταγή των αφεντικών σας. FAKE" αναφέρει η Μαρία Καρυστιανού

ΚΟΛΠΑ 22 Σεπ 2025 | 14:12

Τέμπη: Ο Γιώργος Παπαχρήστος για την εκταφή που ζητάει ο απεργός πείνας Πάνος Ρούτσι- "Δάκτυλος Καρυστιανού"

Το παρασκήνιο πίσω από το αίτημα του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι να του επιτραπεί η εκταφή της σορού του γιου του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 22 Σεπ 2025 | 14:09

Μαρινάκης για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την εκταφή, δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη.

ΑΠΟΨΗ 22 Σεπ 2025 | 13:39

Ο Ηλίας Κανέλλης στα Νέα για τον "Τσαντίρ Μαχαλά" στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη- Στόχος ο Μητσοτάκης

Τι γράφει ο γνωστός αρθρογράφος για τις διαδηλώσεις, τον απεργό πείνας και την κατάληψη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 22 Σεπ 2025 | 11:44

Πορτοσάλτε για απεργία πείνας Π. Ρούτσι: Κάνουν το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη "τσαντιρομαχαλά για κάθε πικραμένο"

Ο Άρης Πορτοσάλτε είπε ότι το μνημείο "δεν είναι κανενός πολίτη, δεν ανήκει σε κανέναν αλληλέγγυο, πικραμένο και πονεμένο".

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 22 Σεπ 2025 | 11:35

ΑΕΛ - ΑΕΚ: Ανατριχιαστική στιγμή με το κοινό σύνθημα των οπαδών για τα Τέμπη - "Δεν ήτανε ατύχημα, ήταν δολοφονία"

Η μεγαλύτερη και πιο δυνατή στιγμή της ισοπαλίας της 4ης Αγωνιστικής στο AEL FC ARENA ήταν το κοινό σύνθημα των "βυσσινί" και "κιτρινόμαυρων" οπαδών.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 21 Σεπ 2025 | 20:08
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 21 Σεπ 2025 | 15:49

Επίθεση Καμπουράκη κατά της Καρυστιανού: "Να εγγυηθεί ότι μπορεί να μειώσει τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, όχι μόνο Τέμπη"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε Δημήτρης Καμπουράκης, με αφορμή τη συνέντευξή της και το ενδεχόμενο να πολιτευτεί.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 21 Σεπ 2025 | 14:26

Στο πλευρό του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι η Μαρία Καρυστιανού - "Εχουμε δικαίωμα στην εκταφή"

Στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι, τον πατέρα του 22χρονου Ντένις, που σκοτώθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, βρίσκεται η Μαρία Καρυστιανού.

ΕΚΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 20 Σεπ 2025 | 16:28

Πάνος Ρούτσι: "Αν νομίζουν ότι το αίτημά μου για την εκταφή δεν είναι δίκαιο, ας βγουν έξω να δουν τον κόσμο"

Για έκτη ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας έξω από τη Βουλή, για τη δικαίωση του παιδιού του και για όλα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών

6Η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ 20 Σεπ 2025 | 14:30

Τέμπη: "Έδωσα όρκο στον γιο μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι" - Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι

Καλεί σε ηρεμία στην συγκέντρωση που διοργανώνεται την Κυριακή 21/9 στις 6.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα

20 Σεπ 2025 | 12:50

Η Καρυστιανού απαντά για το ενδεχόμενο να πολιτευτεί: Αν δημιουργηθεί κάτι συμβατό με τις σκέψεις μου, θα ήμουν μέρος του

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της συμμετοχής της σε κάποιο φορέα έχοντας ανάμειξη στην πολιτική σκηνή της χώρας η Μαρία Καρυστιανού.

5Η ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ 19 Σεπ 2025 | 19:35

Πάνος Ρούτσι: "Μου είπε o Γιώργος Σταμάτης της ΝΔ ότι έχει δει φωτογραφία με τη σορό του γιου μου" - Διαψεύδει ο βουλευτής

Ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας θύματος των Τεμπών, συνεχίζει για 5η ημέρα την απεργία πείνας, στο Σύνταγμα ζητώντας άδεια εκταφής του παιδιού του

ΜΕΧΡΙ 25% 19 Σεπ 2025 | 18:22

Η Μαρία Καρυστιανού αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρύσει το δικό της κόμμα

Όταν η κ. Καρυστιανού ρωτήθηκε σχετικά, είπε για πρώτη φορά, ότι δεν το σκέφτεται…αυτή τη στιγμή

«ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΣΤΑΥΡΟ» 19 Σεπ 2025 | 12:45

Λοβέρδος: Η εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών ήταν ο κύριος λόγος που με έκανε να ενταχθώ στη ΝΔ

"Στη Νέα Δημοκρατία πάω να διεκδικήσω σταυρό, πάω για μάχη, στα νότια" είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Σεπ 2025 | 12:39

Κόλαφος ο Ρόκκος για τον Μητσοτάκη: "Έχεις αποτύχει πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως πρωθυπουργός"

Σε μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση προχώρησε ο Στέλιος Ρόκκος, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνο Ρούτσι στο Σύνταγμα.

ΒΟΥΛΗΣ 19 Σεπ 2025 | 10:39

Τέμπη: Κληρώθηκε το Δικαστικό Συμβούλιο για την άσκηση ποινικής δίωξης στον Κώστα Καραμανλή

Τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν πέντε δικαστικοί, τρεις εκ του Αρείου Πάγου και δύο εκ του Συμβουλίου Επικρατείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 19 Σεπ 2025 | 09:29

Παρέμβαση Σαμαρά για Τέμπη: Οι γονείς έχουν δικαίωμα να ξέρουν εάν τα λείψανα που τους παραδόθηκαν ανήκουν στα παιδιά τους

Ο κ. Σαμαράς τονίζει πως "δεν υπάρχει ηθικό έρεισμα στην επίμονη απόρριψη του αιτήματος των γονιών των θυμάτων να προχωρήσουν στην εκταφή των σορών των παιδιών τους".

ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18 Σεπ 2025 | 21:43

Τέμπη: Πατέρας από το Αίγιο κάνει απεργία πείνας στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι

Ο Πάνος Ρούτσι και ο κύριος Δημήτρης βρίσκονται δίπλα δίπλα στο Σύνταγμα.

ΤΕΜΠΗ 18 Σεπ 2025 | 11:17

Οργή Καρυστιανού κατά Ελληνικών Hoaxes για τα Τέμπη: Ανακρίβειες και αποπροσανατολισμός, στηρίζουν πιστά την κυβέρνηση

Η Μ. Καρυστιανού επιμένει να κατηγορεί τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών στη Λάρισα ότι διάβασε τη δικογραφία των 60.000 σελίδων σε 7 ημέρες και συνέταξε πρόταση 1000 σελίδων.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 17 Σεπ 2025 | 13:28

Τέμπη: Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Τσόγκας διάβασε τη δικογραφία των 60.000 σελίδων μέσα σε 7 ημέρες; Ποια είναι η αλήθεια

Η Μαρία Καρυστιανού αλλά και πολλά ΜΜΕ κατηγόρησαν τον Εισαγγελέα Εφετών ότι διάβασε την ογκώδη δικογραφία σε χρόνο ρεκόρ

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 17 Σεπ 2025 | 10:16

Τέμπη: Συνάντηση Κασσελάκη με τον πατέρα του 22χρονου Ντένις Ρούτσι που κάνει απεργία πείνας στο Σύνταγμα

Ο Πάνος Ρούτσι ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας διεκδικώντας εκ νέου την εκταφή της σορού του 22χρονου γιου του, Ντένις.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 16 Σεπ 2025 | 18:35

Τέμπη: Εξώδικο Καρυστιανού - Ρούτσι σε Μητσοτάκη, Κακλαμάνη και Δικαιοσύνη για την άδεια εκταφής του 22χρονου Ντενίς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρούτσι πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας ζητώντας άδεια εκταφής της σορού του παιδιού του

ΤΙ ΕΙΠΕ 16 Σεπ 2025 | 14:51

Κωνσταντοπούλου για Τέμπη: "Η μεγαλύτερη δικαστική και εισαγγελική ξετσιπωσιά - Υπηρετούν τις εντολές Φλωρίδη"

"Εγώ αισθάνομαι ότι είναι πια μια θλιβερή παρουσία αυτή του κυρίου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης. Είναι ένα χρεοκοπημένο πια πολιτικό σχήμα", είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Σεπ 2025 | 08:57

Τέμπη: Συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας ο πατέρας του 22χρονου Ντένι στο Σύνταγμα

Απεργία πείνας και δίψας ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, ο πατέρας του 22χρονου Ντένι Ρούτσι, ζητώντας την εκταφή της σορού του γιου του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Σεπ 2025 | 23:29

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγγενείς θυμάτων καταγγέλλουν παραλείψεις στη δικογραφία

Οι γονείς καταγγέλλουν κενά και παραλείψεις στη δικογραφία, ενώ διαμαρτύρονται και για τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, ο οποίος, δεν δέχθηκε στο γραφείο του, αντιπροσωπεία συγγενών θυμάτων

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 15 Σεπ 2025 | 16:37

Καρυστιανού για Τσόγκα: "Μέσα σε 7 μέρες διάβασε 60.000 σελίδες δικογραφία και έγραψε εισαγγελική πρόταση 1.000 σελίδων"

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Λάμπρο Τσόγκα, αναφέρεται η Μαρία Καρυστιανού με αφορμή την παραλαβή της ογκωδέστατης δικογραφίας για την τραγωδία στα Τέμπη

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 15 Σεπ 2025 | 12:33

Τέμπη: Πατέρας 22χρονου θύματος κάνει απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή - Στο πλευρό του η Μαρία Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει το γεγονός πως ο εφέτης ανακριτής Λάρισας αρνήθηκε αίτημα -και- της οικογένειας Ρούτσι για εκταφή του γιου τους.

36 ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ 15 Σεπ 2025 | 10:38

Εξελίξεις με τη δικογραφία των Τεμπών: Στην πρόεδρο εφετών και στους διαδίκους η εισαγγελική πρόταση 996 σελίδων

Τα κατηγορητήρια, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι όμοια με του εφέτη ανακριτή.

"ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ" 14 Σεπ 2025 | 23:48

Άνδρος: Καταγγέλλουν σύλληψη άνδρα που φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη μπροστά στον Τασούλα – Αστυνομικός άρπαξε πανό [βίντεο]

Καταγγελία για σύλληψη άντρα που συνελήφθη στην Άνδρο επειδή φώναξε σύνθημα για τα Τέμπη ενώ ήταν παρών ο ΠτΔ.

ΤΕΜΠΗ 12 Σεπ 2025 | 14:32

Ποιοι σπρώχνουν την Μαρία Καρυστιανού να φτιάξει κόμμα- Τι γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος

Τι γράφει ο δημοσιογράφος των Νέων για το κόμμα Καρυστιανού

ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΗ 11 Σεπ 2025 | 09:17

Nέα παρέμβαση Καρυστιανού: Η χρονιά που ξεκινά να μας βρει σε δρόμους και πλατείες για το το αυτονόητο

Με αφορμή τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών, είπε ότι "έχει έρθει η ώρα της δράσης μας ως πολίτες" και ανέφερε πως "πρέπει να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει".

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 10 Σεπ 2025 | 14:09

Τέμπη: Κατέθεσαν στην ανακρίτρια οι Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς για τον Τριαντόπουλο - "Μπάζωσε τα παιδιά μας" [βίντεο]

"Δεν θα σταματήσουμε. Ξέρουμε ότι μπορεί να καταφέρουμε πολλά, μπορεί και λίγα", δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 10 Σεπ 2025 | 12:20

Τραγωδία στα Τέμπη: Στην ανακρίτρια καταθέτει ο Νίκος Πλακιάς για τη δίωξη Τριαντόπουλου

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου βρίσκεται σήμερα ο Νίκος Πλακιάς.

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ 08 Σεπ 2025 | 15:31

Τέμπη: Στον εφέτη ανακριτή το πόρισμα για την πυρασφάλεια της μοιραίας αμαξοστοιχίας

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο συνοδευτικό έγγραφο του πορίσματος, ο μέγιστος ρυθμός εκπομπής θερμότητας ήταν πολύ υψηλός, τουλάχιστον για τα βαγόνια Β2 και Β4.

ΕΠΕΝΕΒΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤ 06 Σεπ 2025 | 21:37

Σύνταγμα: Μολότοφ και επεισόδια μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη [εικόνες]

Ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή και να επέμβουν τα ΜΑΤ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ 06 Σεπ 2025 | 19:12

Καρυστιανού από το Σύνταγμα για τα Τέμπη: "Τα οστά των παιδιών μας μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια" [εικόνες - βίντεο]

Το κάλεσμα της κ. Καρυστιανού ήρθε με αφορμή την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας από τον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη, την περασμένη εβδομάδα

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 05 Σεπ 2025 | 10:36

Καρυστιανού: "Εκλεισε ατιμωτικά και ανήθικα η δικογραφία για τα Τέμπη - 6 Σεπτεμβρίου κατεβαίνουμε στις πλατείες"

Το κλείσιμο της δικογραφίας για την τραγωδία των Τεμπών, καταγγέλλει με ανάρτησή της στα social media η Μαρία Καρυστιανού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 04 Σεπ 2025 | 08:23

Νίκος Πλακιάς για την τραγωδία στα Τέμπη: "Παραπλανητικός ο τίτλος του δημοσιεύματος για το ξυλόλιο"

Ο Νίκος Πλακιάς αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο δημοσίευμα, σχετικά με την εύρεση ιχνών ξυλολίου σε 12 από 28 δείγματα από διάφορα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών στο Κουλούρι Λάρισας, τον Μάρτιο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 03 Σεπ 2025 | 17:42

Τέμπη: Στη Δικαιοσύνη η κατάθεση του πρώην προέδρου ΕΟΔΑΣΑΑΜ περί μεθοδεύσεων στο πόρισμα για την πυρόσφαιρα

Ο κ. Παπαδημητρίου περιέγραψε λεπτομερώς τι συνέβη εκείνες τις ήμερες πριν βγει το πόρισμα για την πυρόσφαιρα που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 03 Σεπ 2025 | 14:52

Ελληνικά Hoaxes: Παραπλανητικοί ισχυρισμοί Κώστα Λακαφώση με αφορμή την έκθεση της ΔΑΕΕ για τα Τέμπη

Τα Ελληνικά Hoaxes καταρρίπτουν ως παραπλανητικούς τους πρόσφατους ισχυρισμούς του τεχνικού συμβούλου Κώστα Λακαφώση

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Σεπ 2025 | 09:13

Τέμπη: Τo Γενικό Χημείο του Κράτους εντόπισε ξυλόλιο στα συντρίμμια των τρένων - Σε 12 δείγματα στο Κουλούρι

Σε 12 δείγματα που εξετάστηκαν από τα συντρίμμια της τραγωδία στα Τέμπη εντοπίστηκε ξυλόλιο, βενζόλιο κι άλλοι υδρογονάνθρακες.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 01 Σεπ 2025 | 14:00

Αντι-συγκέντρωση στη ΔΕΘ και από τη Μαρία Καρυστιανού- Ακόμα δεν έχει πάρει άδεια από την Αστυνομία όμως

Η Μαρία Καρυστιανού έχει ζητήσει άδεια για συγκέντρωση και ομιλία την ημέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 01 Σεπ 2025 | 09:55

Τέμπη: Το σκίτσο που εξόργισε τη Μαρία Καρυστιανού - "Υβρις και κατάπτωση αξιών, ελπίζω να είναι αυτός ο πάτος"

Αυτό που εξόργισε την Μαρία Καρυστιανού ήταν η χρήση της φράσης "Δεν έχω οξυγόνο", η οποία ειπώθηκε από ένα από τα 57 θύματα της τραγωδίας.

ΟΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ 01 Σεπ 2025 | 09:48

Τέμπη: Η ομάδα Κοκοτσάκη αμφισβητεί την έκθεση της Πυροσβεστικής - "Επικοινωνιακή διαχείριση αντί διερεύνησης"

Η ομάδα των τεχνικών συμβούλων καταγγέλλει ότι το κείμενο στερείται επιστημονικής επάρκειας και επιχειρεί να νομιμοποιήσει παραλείψεις.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ 29 Αυγ 2025 | 21:17

Τέμπη: "Πόλεμος" Βαξεβάνη με Πλακιά - "Δεν θα έχει πλέον καμία ασυλία"

Η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά με χλευαστική αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και η απάντηση του δημοσιογράφου και εκδότη του "Documento"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 29 Αυγ 2025 | 20:06

Μαρία Καρυστιανού για το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα Τέμπη: "Αιδώς αργείοι - Από "Ευαγγέλιο" σε "φυλλάδα" μια σκευωρία δρόμος…"

Η Μαρία Καρυστιανού αναφέρει ότι η έκθεση του πορίσματος "είναι γεμάτη εικασίες, εκτιμήσεις και αόριστες αναφορές" και δεν καταλήγει σε κανένα συμπέρασμα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 29 Σεπ 2025 | 10:09

Βίντεο με τον Μπισμπίκη στο κρητικό γλέντι: Τράκαρε 3 ΙΧ στη Φιλοθέη και μετά πήγε για συνέντευξη στη Ν. Γερμανού

Σε κρητικό γλέντι βρισκόταν ο Βασίλης Μπισμπίκης λίγο πριν το σοκαριστικό τροχαίο που προκάλεσε στη Φιλοθέη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγκατέλειψε το φορτηγάκι του κι έφυγε πεζός.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΔΗΜΟΓΛΙΔΟΥ 29 Σεπ 2025 | 10:07

Ο Μπισμπίκης έμαθε από την αστυνομία ότι αναζητείται για το τροχαίο - Αντιμέτωπος με ποινή έως και 3 έτη φυλάκισης

Για το πώς εξελίχθηκε το περιστατικό που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του γνωστού ηθοποιού Βασίλη Μπισμπίκη, ενημέρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, κ. Δημογλίδου.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 29 Σεπ 2025 | 09:57

Τραγωδία στη Σκόπελο: Νεκρός σε τροχαίο 20χρονος που εργαζόταν σεζόν στο νησί

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο ύψους του Σταφύλου όταν ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, εξετράπη της πορείας του σε στροφή.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ 29 Σεπ 2025 | 09:10

Αυτό το ελληνικό νησί στα 11 "κρυφά διαμάντια" της Ευρώπης για υπαίθριες δραστηριότητες​

Τη στροφή του διεθνούς τουρισμού σε αυθεντικούς προορισμούς χωρίς μαζικότητα αναδεικνύει η πρόσφατη έρευνα του διεθνούς ιστοτόπου, Travel and Tour World.

ΑΠΕΡΓΙΑ 29 Σεπ 2025 | 08:40

Απεργία 1η Οκτωβρίου: Παραλύει η χώρα την Τετάρτη - Τι ισχύει για λεωφορεία, μετρό, ταξί και τρένα

Ρολά κατεβάζει η χώρα την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, μετά την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 Σεπ 2025 | 08:30

Θανατηφόρο τροχαίο έξω από τη Λάρισα - ΙΧ συγκρούστηκε με φορτηγό, νεκρός 45χρονος

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με σφοδρότητα με ένα φορτηγό, κάτω από αδιευκρίνιστες ως στιγμής συνθήκες.

29 Σεπ 2025 | 08:18

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες ουρές και έως 2 ώρες αναμονή - Ποιες πτήσεις επηρεάζονται

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".