Κάτω από αυστηρά μέτρα φύλαξης θα οδηγηθεί σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 66χρονος λυράρης, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα κατηγορούμενος ότι βίαζε και εξέδιδε έναν ανήλικο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικής μορφής και αφορούν τα αδικήματα του βιασμού, της μαστροπείας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Ωστόσο, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για σκευωρία, την ίδια ώρα που οι αρχές μιλούν για αδιάσειστα στοιχεία.
Κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με "πρωταγωνιστή" το αγόρι.
Αναμένεται να "χτενίσουν" όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από ψεύτικα προφίλ που φιγουράρουν σε διάφορες πλατφόρμες με φωτογραφίες του ανηλίκου προκειμένου να "ψαρέψουν" υποψήφιους πελάτες.
Ήδη στα χέρια της η αστυνομία έχει τα προφίλ ενώ έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.
Για πλεκτάνη κάνει λόγο ο 66χρονος λυράρης
Από τη πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 66χρονος λυράρης κάνει λόγο για πλεκτάνη σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, αρνείται κάθε κατηγορία ενώ τονίζει πως δεν γνωρίζει πώς να δημιουργήσει προφίλ στις πλατφόρμες όπου υπάρχουν τα ψεύτικα προφίλ του ανηλίκου.
Μάλιστα, ο συνήγορός του, Διονύσης Βέρρας, προσερχόμενος την περασμένη Τρίτη στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου δήλωσε:
"Έχω την εντύπωση ότι σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει όλοι να είναι σοβαροί. Ο εντολέας μου μιλάει για πλεκτάνη που θα καταπέσει ήδη από το ανακριτικό γραφείο. Υφαίνεται μία δικογραφία που στηρίζεται αποκλειστικά στις περιγραφές του παιδιού και τα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός δεν φαίνεται να έχει καμία ψηφιακή συμμετοχή".
Σε αργία τέθηκε ο γιατρός
Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη τέθηκε σε αργία ο 46χρονος γιατρός, δημόσιου νοσοκομείου, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης μόλις έλαβε το απαραίτητο έγγραφο από την Εισαγγελία προχώρησε στην άμεση αναστολή καθηκόντων του γιατρού.
"Το μεσημέρι της Τρίτης έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο", τόνισε μιλώντας στο cretapost ο κ. Τερζάκης.
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.
Ο 46χρονος γιατρός φέρεται να ήταν μία από τις επαφές του ανηλίκου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας με τον οποίο έκλεισαν ένα ραντεβού προκειμένου να προχωρήσουν σε ερωτική επαφή.
Τελικά η επαφή δεν συνέβη όπως ανέφερε ο 46χρονος και επιβεβαίωσε ο ανήλικος.
Για το θέμα αυτό ρωτήθηκε στα δικαστήρια ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρρας, ο οποίος απάντησε πως "έτσι όπως είδα εγώ την δικογραφία δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα σε βάρος του γιατρού".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr