Η σπείρα των απατεώνων «ήξερε» από Τσαρούχη- Τι βρήκε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι πίνακες μεγάλων Ελλήνων ζωγράφων και οι επενδύσεις «μαϊμού». Ο ρόλος των μελών του κυκλώματος, που εξιχνιάστηκε από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

i-speira-twn-apatewnwn-iksere-apo-tsarouxi--ti-brike-i-elas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Δειγματολόγιο μεγάλων έργων ζωγραφικής των Τσαρούχη, Εγγονόπουλου, Θεόφιλου, είχε στην κατοχή του ο … Πρέσβης, ο Πρόξενος Αφρικανικών χωρών, ο γιατρός, ο διπλωμάτης ή ο εκπρόσωπος εταιρείας επενδύσεων, που εξαπατούσε και εκβίαζε επιχειρηματίες. 

Το κύκλωμα με τις ...άκρες 

Ο φερόμενος «αρχηγός» του κυκλώματος, που εμφανιζόταν στα θύματά του με τις παραπάνω ιδιότητες, μεταξύ άλλων είχε στην κατοχή του εκτυπώσεις αρχαίων νομισμάτων και αντικειμένων, αλλά και πινάκων των διάσημων Ελλήνων ζωγράφων για τα οποία ενημερώθηκαν εκτιμητές της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο συγκεκριμένος άνδρας με τη συνεργασία ενός ζευγαριού από την Ιταλία και ενός απόστρατου αστυνομικού προσέγγιζε επιχειρηματίες προτείνοντας… επενδύσεις με μεγάλα κέρδη! Όσοι επιχειρηματίες έπαιρναν χαμπάρι την κομπίνα γίνονταν στόχοι εκβιασμού και απειλών από μέλη του κυκλώματος.

Ο απόστρατος αστυνομικός, που παλιότερα υπηρετούσε σε αστυνομικές υπηρεσίες της Χαλκίδας, παρουσιαζόταν ως εν ενεργεία Αξιωματικός της Αστυνομίας, απόστρατος Αστυνομικός της Ε.Υ.Π., Αστυνομικός της INTERPOL και σωματοφύλακας του αρχηγού. Από τον Ιανουάριο έως το Ιούλιο του 2014 κατάφεραν να αποσπάσουν από έναν Έλληνα επιχειρηματία και δύο Κενυάτες επενδυτές 110.400 ευρώ τουλάχιστον.

Πολυετής δράση 

Η εγκληματική οργάνωση, που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Συνελήφθησαν ο φερόμενος αρχηγός, ο απόστρατος αστυνομικός, ένα ζευγάρι Ελλήνων, ενώ αναζητείται το ζευγάρι των Ιταλών και ένας ακόμη Έλληνας.

Η έρευνα της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν ο ιδιοκτήτης διαφημιστικής-επενδυτικής εταιρείας κατήγγειλε ότι ο «αρχηγός» και ένας Ιταλός του απέσπασαν 65.000 ευρώ, με το πρόσχημα υποτιθέμενης επένδυσης, που αφορούσε στην εισαγωγή σιδήρου, από την Ιταλία στην εγχώρια αγορά. Η συναλλαγή ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, ενώ «αρχηγός», τόσο προσωπικά, όσο και μέσω τρίτων ατόμων, απειλούσε και εκβίαζε τον επιχειρηματία, όταν αυτός κατάλαβε την απάτη.

 Το ίδιο «δίδυμο», ένα μήνα νωρίτερα, σε συνεργασία με τον απόστρατο αστυνομικό, εξαπάτησε δύο Κενυάτες, από τους οποίους απέσπασαν 55.000 δολάρια για υποτιθέμενη επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν άλλα 6.500 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης και της απάτης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook