Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών του Κατσιφά με αστυνομικούς - Βίντεο

Στο βίντεο φαίνεται ο Κ. Κατσίφας με ρούχα παραλλαγής να κρατά καλάσνικοφ

SHARE THIS
0
SHARES

Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα και των αστυνομικών στις Βουλιαράτες φαίνεται σε βίντεο από το αλβανικό κανάλι «REPORT TV».

Στο βίντεο φαίνεται ο Κ. Κατσίφας με ρούχα παραλλαγής να κρατά καλάσνικοφ ενώ λίγα λεπτά πριν από το σημείο έχουν περάσει τρία παιδιά.

 

Στο βίντεο, ακούγονται πυροβολισμοί, στη συνέχεια εμφανίζεται ο Κατσιφάς να τρέχει μεταξύ καφενείου και παρκαρισμένων αυτοκινήτων να προσπαθεί να διαφύγει 

Το βίντεο φαίνεται πως έχει τραβηχτεί μέσα από το καφενείο.

Πάντως, όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Κατσίφας συμμετείχε στον σημαιοστολισμό στους Βουλιαράτες, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σημαίες, ενόψει της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, χωρίς να ανακύψει κάποιο θέμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, φορώντας στολή παραλλαγής, ήταν οπλισμένος με καλάσνικοφ, αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες (υπάρχουν και φωτογραφίες), ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή. Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook