Η συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία πίσω απο τη «μούμια» του Παγκρατίου

«Μου έφευγε και την έβαλα στο μπαούλο. Ποιο πτώμα; Είναι η μητέρα μου» απαντούσε η 49χρονη χημικός, όταν την ρωτούσαν οι αστυνομικοί γιατί ταρίχευσε το άψυχο σώμα της μητέρας της.

i-sugklonistiki-anthrwpini-istoria-pisw-apo-ti-moumia-tou-pagkratiou
|
SHARE THIS
0
SHARES

Με εμφανή σημάδια ψυχολογικών προβλημάτων, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, η 49χρονη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παγκρατίου προκειμένου ο Εισαγγελέας να κρίνει την τύχη της.

 Ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καρακούκης από την πρώτη νεκροψία δεν διαπιστώνει σημάδια εγκληματικής ενέργειας, κάτι όμως που θα πιστοποιηθεί μετά την νεκροτομή, η οποία θα αναδείξει την αιτία θανάτου. Προσδιόρισε χρονικά τον θάνατο πριν από περίπου 2 χρόνια και ανέφερε πως το σώμα της 86χρονης γυναίκας ήταν τυλιγμένο με σελοφάν, μουσαμάδες αντηλιακής προστασίας, σακούλες και στεγανοποιημένο με μονωτικές ταινίες, προκειμένου να μην αναδύει την δυσοσμία του. 

    Η τραγική ιστορία αποκαλύφθηκε όταν ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πολυκατοικίας στην οδό Αιδεσίου στο Παγκράτι, πήγε μαζί με δικηγόρο και δικαστικό επιμελητή για να προβεί στην έξωση των δύο γυναικών, εξαιτίας των ανεξόφλητων ενοικίων.

Η 49χρονη γυναίκα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζούσε για χρόνια στη Γαλλία, και εργαζόταν ως χημικός σε γνωστή εταιρεία καλλυντικών. Η μητέρα της έμενε μαζί της και παλιότερα εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο. Οι δύο γυναίκες επέστρεψαν στην Ελλάδα το 2010 όπου η κόρη νοίκιασε το διαμέρισμα το Παγκράτι.

Συνέχισε να δουλεύει σε εταιρείες καλλυντικών ωστόσο δεν πλήρωνε τα ενοίκια στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το 2012 σε ηλικία 84 ετών η μητέρα της πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Η κόρη δεν μπορούσε να την «αποχωριστεί» και την τοποθέτησε στο μπαούλο που βρισκόταν στην ντουλάπα του διαμερίσματος.

Από τότε η 49χρονη χημικός φαίνεται να έφυγε από το διαμέρισμα και ζούσε σε ξενοδοχείο, ωστόσο δεν είχε παραδώσει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα επισκεπτόταν το διαμέρισμα, αφήνοντας να εννοηθεί στους γείτονες, ότι η μητέρα της ήταν κατάκοιτη και την φρόντιζε.

Από τον Μάιο του 2014 ο ιδιοκτήτης είχε ξεκινήσει τη διαδικασία έξωσης, και χθες το πρωί πήγε εκεί παρουσία της δικηγόρου του και του δικαστικού επιμελητή προκειμένου να γίνει η καταγραφή της οικοσκευής και η επίδοση του εγγράφου έξωσης. Αυτή ήταν η αφορμή της αποκάλυψης της τραγικής ιστορίας και μακάβριας ανακάλυψης.  

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook