
Μιά τρομακτική μάσκα μάσκα σιλικόνης που σπάνια εμφανίζεται στην Ελλάδα, θα φορούσε ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο γνωστός και ως τοξοβόλος, στο επόμενο χτύπημά του. Μια μάσκα γέρου ανθρώπου με την οποία θα ήταν σχεδόν αδύνατον να αναγνωριστεί.
Η μάσκα είναι επαγγελματική σαν αυτές που κατασκευάζονται σε ειδικά εργαστήρια για κινηματογραφικές παραγωγές. Full face προσωπεία φτιαγμένα από λεπτό στρώμα σιλικόνης και αποτελούν τα ειδικά εφέ, ακριβών ταινιών του παγκόσμιου blockbuster όπως για παράδειγμα αυτές που χρησιμοποιούνται σε κάθε παραγωγή των ταινιών “Mission Impossible”.
Οι πληροφορίες λένε πως τέτοιες μάσκες βρίσκονται εξαιρετικά σπάνια στην Ελλάδα, έρχονται συνήθως από το εξωτερικό και η τιμή τους αγγίζει τα 700 ευρώ. Την τελευταία φορά που η Αστυνομία συνέλαβε ληστές με τέτοιες μάσκες ήταν το 2018, όταν στα χέρια της αστυνομίας βρέθηκε σπείρα ληστών που χρησιμοποιούσε τέτοιες μάσκες. Η σπείρα μέσα σε δύο μόλις μήνες «χτύπησε» τουλάχιστον 13 φορές αποκομίζοντας κέρδη πάνω από 800.000 ευρώ -

Εχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες
Η προηγούμενη ήταν στη ληστεία το 2016 στο υποκατάστημα της Πειραιώς στη λεωφόρο Κηφισίας 64 στους Αμπελόκηπους. Τότε αξιωματικοί της Ασφάλειας λένε οι πληροφορίες θα έρχονταν σε επαφή με τους Έλληνες μετρ των ειδικών εφέ Γιώργο και Ρούλη Αλαχούζο προκειμένου να συνδράμουν με στοιχεία και πληροφορίες για το που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στην Ελλάδα, ή να κατασκευάσει τέτοιες λεπτές μάσκες σιλικόνης. Βέβαια, μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί δεν έχουν βρει στοιχεία που να συνδέουν τις δύο περιπτώσεις όμως το γεγονός ότι βρέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις προσωπεία σιλικόνης επαγγελματικού επιπέδου τους κάνει να ξεσκονίζουν τα αρχεία αφού η υπόθεση της τράπεζας παραμένει ανεξιχνίαστη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr