Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε»

Μεγάλη συμμετοχή, σκληρά συνθήματα κατά της κυβέρνησης και λιγοστοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης στη συγκέντρωση του Παραιτηθείτε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε»

Πλήθος κόσμου με σημαίες και συνθήματα που αξίωναν την παραίτηση της κυβέρνησης βρέθηκε έξω από την Βουλή στο χώρο που «άκμασε» το «κίνημα των αγανακτισμένων» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση.

Από τη μεγαφωνική εγκατάσταση έπαιζαν αποσπάσματα από ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά με τις υποσχέσεις που οι διοργανωτές θωρούν πως αθετήθηκαν.

«Go back κ. Τσίπρα...» ανέγραφε κάποιο από τα πανό ενώ κάποιο άλλο ανέφερε « Λυπηθείτε μας, γυρίστε στη φωλιά σας δεν είμαστε η λεία σας».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε»

Μεταξύ των συνθημάτων που ακούστηκαν ήταν το «Τσίπρα και Μαδούρο στο ίδιο μπαλαούρο» ενώ το πλέον ιδιότυπο...πανό ήταν αυτό που εικονίζεται στη φωτογραφία

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 2

Νεαρός επιχείρησε να κάψει σημαία της ΕΕ

Οι διαδηλωτές απέτρεψαν και απομάκρυναν νεαρό άνδρα ο οποίος επιχείρησε να κάψει μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Λίγοι οι βουλευτές που πήγαν στο Σύνταγμα

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε όπως είχε προαναγγείλει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος αντεπιτέθηκε με βαριές εκφράσεις στα κυβερνητικά στελέχη για τις δηλώσεις τους σχετικά με το «Παραιτηθείτε».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 3

Παρόντες επίσης από το Ποτάμι ο Γ. Αμυράς και από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 4
Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 5

Απο πολιτικά στελέχη ο φακός εντόπισε και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Φλωρίδη.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 6

«Παραιτηθείτε» και από τους Θεσσαλονικείς

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της διαδικτυακής κίνησης «Παραιτηθείτε» στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 7

Οι διαδηλωτές επί περίπου δύο ώρες, φώναζαν συνθήματα με τα οποία καλούσαν σε παραίτηση την κυβέρνηση ε βασικότερο το «ούτε κόμματα, ούτε χρώματα, ούτε συνδικάτα, πολίτες μόνο». Κατά διαστήματα διαβάζονταν αποσπάσματα με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 8

«…Ζητάμε μείωση της κρατικής σπατάλης, ζητάμε άμεσα μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής μας, ζητάμε δραστική μείωση του ΦΠΑ και των νέων έμμεσων, άμεσων φόρων τους οποίους επιβαρυνόμαστε για τις αυταπάτες των ανεύθυνων κυβερνώντων, λέμε όχι στο διχασμό και στη δημιουργία ψεύτικων εχθρών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας, γιατί η θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη...» ήταν μεταξύ των αποσπασμάτων που ακούστηκαν από τα ηχεία.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 9


Τα μέτρα της αστυνομίας και οι φόβοι

Ο σχεδιασμός των μέτρων της αστυνομίας στόχευε στην αποτροπή πιθανής «συνάντησης» των συμμετεχόντων στη συγκέντρωση του «Παραιτηθείτε» με τους αντιεξουσιαστές που είχαν ανακοινώσει ότι θα γίνει παράλληλη συγκέντρωση στις 7 στον ίδιο χώρο που ωστόσο δεν έγινε.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 10

Πολιτική διαμάχη και φόβοι για προβοκάτσια

Η σκληρή πολιτική διαμάχη της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση και κατά πόσο αυτή είναι «υποκινούμενη» για να προκαλέσει «αντιδημοκρατική εκτροπή» και «κοινωνική ένταση» και εν τέλει είναι «εχθρική για τη χώρα» - όπως ανέφερε το Μαξίμου και τα κυβερνητικά στελέχη, διανθίστηκε και με φήμες και φόβους για πιθανή «προβοκάτσια».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 11

Μέσα στο κλίμα αυτό οι οργανωτές της συγκέντρωσης είχαν κάνει προληπτική αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη γνωστοποιώντας πως το «Παραιτηθείτε.....» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος...» αλλά και αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή,« προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 12

Ο Μητσοτάκης είχε καταστήσει προσωπικά υπεύθυνο τον Τσίπρα

Τον κίνδυνο να προκληθούν παρατράγουδα από τη δράση αντιεξουσιαστών ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 13

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η ΝΔ μπήκε θέση αμηχανίας απολογούμενη ότι δεν υποκινεί τη διαδήλωση - επιτέθηκε στην κυβέρνηση επισημαίνοντας « Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά από εκείνους που είναι επαγγελματίες της διαδήλωσης, κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύθηκαν τον θυμό και την αγανάκτηση και μετέτρεψαν τον λαϊκισμό σε τέχνη και καθημερινή τακτική».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 14

Μπαλαούρας: Εκνομη διασύνδεση κύκλων του εσωτερικού & του εξωτερικού

Την εκδοχή της...έκνομης διασύνδεσης των διοργανωτών του κινήματος «Παραιτηθείτε» με κύκλους του εσωτερικού και του εξωτερικού έθεσε στο δημόσιο διάλογο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μάκης Μπαλαούρας.

Ο κ. Μπαλαούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Real υποστήριξε ότι «κρύβονται συμφέροντα πίσω από τους "παραιτηθείτε"» και μίλησε έκνομη διασύνδεση αλλά και για τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού που όμως δεν είναι η τρόικα των δανειστών.

«Έκνομη είναι η διασύνδεση που γίνεται με κύκλους εσωτερικού και εξωτερικού. Υπάρχει μία “τρόικα” εσωτερικού και μία “τρόικα” εξωτερικού, δεν είναι η τρόικα που εκπροσωπεί τους δανειστές, είναι πολυποίκιλα τα κέντρα».

Πάντως αναγνώρισε πως όσοι συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 15

Προσκλητήριο αναρχικών: Οχι άλλη ήττα, να επιτεθούμε

Εν τω μεταξύ λίγες ώρες πριν από την συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε» στο διαδίκτυο εμφανίστηκε κείμενο- προσκλητήριο της Ομοσπονδίας Αναρχικών για πάλη αλλά όχι και για αντισυγκέντρωση.

Στο κείμενο αφού αποδομείται η πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε» ως «...αποτυχημένος συρφετός ακροδεξιών, φιλελεύθερων, με τη στήριξη από περσόνες της δημοσιογραφίας και της "διανόησης",» που όπως λένε «επιχειρεί την συνέχεια του "μένουμε ευρώπη" προσπαθώντας να «κερδίσει τον δρόμο, με στόχο την εξουσία» διατυπώνεται και κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 16

« Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας που από τον 19ο αιώνα ως και σήμερα παίζει τον ίδιο ρόλο στο πλευρό του συστήματος όταν αυτό την χρειάζεται, είτε με όρους απάτης είτε με όρους αυταπάτης, απάλλαξε το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, από κάθε κοινωνική αντίσταση. Κατάφεραν αυτό που κάθε κυβέρνηση θα ζήλευε: ένα μνημόνιο πέρασε χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση, ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε χωρίς να υπάρξει αντίσταση, σπίτια άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να κουνηθεί φύλλο» γράφει ο συγγραφέας του κειμένου.

« μας είναι αδιάφορο ποιος είναι κυβέρνηση. Μας είναι αδιάφορο αν αυτή ή κάθε άλλη κυβέρνηση θα παραιτηθεί ή θα πέσει.Μας είναι αδιάφορο αν θα γίνουν ή όχι εκλογές» αναφέρεται επίσης και το κείμενο- μανιφέστο κλείνει με τις φράσεις:

«Να αρχίσουμε να χαράζουμε τον δρόμο της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ»

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 17

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Έξι χρόνια κρίσης, έξι χρόνια αδιάκοπων χτυπημάτων στον κόσμο της εργασίας, έξι χρόνια συντριβής των «εναλλακτικών» λύσεων που το σύστημα είχε να «προσφέρει».


Και τι δεν δοκιμάστηκε: κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, κυβέρνηση (ακρο)δεξιάς ΝΔ, συγκεντρώσεις αγανακτισμένων στις πλατείες, απεργίες- τουφεκιές στον αέρα 24 η 48 ωρών. Σήμερα η αστική τάξη δοκιμάζει την πιο παράξενη -αλλά όχι αναπάντεχη- από αυτές: πήρε ένα μικρό αριστερό κόμμα του 4% και το έκανε κυβέρνηση. Αυτή αφού λεοντάρισε στα διεθνή φόρα, αφού έκανε "σκληρές διαπραγματεύσεις", αφού κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα, τελικά έκανε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε. Τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνονται, οι μισθοί πέφτουν, οι συντάξεις εξαφανίζονται, οι όποιες παροχές σε υγεία και παιδεία τελειώνουν. Ο νέος κόσμος του κεφαλαίου, ο κόσμος της "ανάπτυξης" με τους εργάτες που γερνάνε να πετιούνται στα σκουπίδια, ο κόσμος χωρίς 8ωρο, χωρίς σύνταξη, χωρίς άδειες, χωρίς Κυριακάτικη αργία, χωρίς δικαίωμα στον συνδικαλισμό και την απεργία έρχεται.


Όσοι φαντάζονταν ότι η κατρακύλα κάποια στιγμή θα σταματούσε από μόνη της διαψεύστηκαν: όσο εμείς υποχωρούμε, η εξουσία προελαύνει. Όσο εμείς δίνουμε έδαφος, τα αφεντικά μας το παίρνουν. Όσο δεν αντιδράμε, κάθε πέρσι θα φαντάζει και μια μακρινή ουτοπία. Πόσο πιο θριαμβική να γίνει άλλωστε η καθεστωτική αφήγηση; Τα χειρότερα μέτρα, τις πιο σκληρές ιδιωτικοποιήσεις, τα πιο αντικοινωνικά νομοσχέδια τα περνάει το κόμμα που υποτίθεται ότι αποτελούσε την "ελπίδα" των φτωχών στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνέχεια της σοσιαλδημοκρατίας που από τον 19ο αιώνα ως και σήμερα παίζει τον ίδιο ρόλο στο πλευρό του συστήματος όταν αυτό την χρειάζεται, είτε με όρους απάτης είτε με όρους αυταπάτης, απάλλαξε το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, από κάθε κοινωνική αντίσταση. Κατάφεραν αυτό που κάθε κυβέρνηση θα ζήλευε: ένα μνημόνιο πέρασε χωρίς να υπάρξει καμιά αντίδραση, ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο πέρασε χωρίς να υπάρξει αντίσταση, σπίτια άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί χωρίς να κουνηθεί φύλλο.


Και όσο επίπονη κι αν είναι για κάποιους η διάλυση των αυταπατών, αυτή ήταν αναγκαία προϋπόθεση για να μπορέσει να ανθίσει η οποιαδήποτε διαφορετική προοπτική. Για να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχει καμία καθεστωτική λύση ακόμα και για αιτήματα που εξαντλούνται στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των εργατών εντός του υπάρχοντος συστήματος.


Είναι σε μια περίοδο συλλογικής αμηχανίας και αποστράτευσης που μπαίνουν οι βάσεις για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση. Οι βάσεις για έναν εξωθεσμικό δρόμο, ένα δρόμο της αυτοοργάνωσης στις γειτονιές και τους χώρους εργασίας μας.


Στις 15 του μήνα, μέσα σε μία συνθήκη αποχαύνωσης και σιγής, ο αποτυχημένος συρφετός ακροδεξιών, φιλελεύθερων, με τη στήριξη από περσόνες της δημοσιογραφίας και της "διανόησης", επιχειρεί την συνέχεια του "μένουμε ευρώπη" προσπαθώντας να «κερδίσει τον δρόμο, με στόχο την εξουσία.


Εδώ πρέπει να γίνει μία αυτονόητη σημείωση: μας είναι αδιάφορο ποιος είναι κυβέρνηση. Μας είναι αδιάφορο αν αυτή ή κάθε άλλη κυβέρνηση θα παραιτηθεί ή θα πέσει.Μας είναι αδιάφορο αν θα γίνουν ή όχι εκλογές.


Μας νοιάζει, όμως, ότι εμφανίζεται και πάλι ως λύση η ίδια αποτυχημένη συνταγή δεκαετιών. Δεν αγνοούμε τη φύση και τις στοχεύσεις του υποκειμένου που καλεί στις 15 του μήνα: ότι πιο αντιδραστικό, ότι πιο πεινασμένο για εξουσία, ότι πιο βαθιά χωμένο στο αστικό παιχνίδι. Δεν ξεχνάμε τα κινήματα της κατσαρόλας. Δεν είμαστε τυφλοί για την θέση που θα προσφέρουν στους φασίστες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις όταν τους χρειαστούν.


Αυτό που πιο πολύ βλέπουμε στις 15 Ιούνη είναι οι πρώτες δειλές απόπειρες εκ νέου κοινωνικού εγκλωβισμού και μάλιστα με όλο και περισσότερο αντιδραστική ατζέντα. Δεν θα αφήσουμε τη δεξιά να πάρει σπιθαμή του δρόμου. Όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητά του, ο πολιτικός κόμβος που θα δημιουργηθεί είναι επικίνδυνος και αναντίρρητα εχθρικός: πάνω σε αυτόν θα έρθουν να επενδύσουν κόμματα, ντόπια και ξένα ΜΜΕ και συμφέροντα, πάνω σε αυτόν μπορούν να συνδεθούν και οι φασίστες.


Εμείς, ως αναρχικοί, οφείλουμε να σπάσουμε τον κύκλο. Έναν κύκλο που συγκροτείται τόσο στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στις «αντικυβερνητικές» κραυγές των "παραιτηθείτε", πρακτικά μια θαυμάσια μορφή καθεστωτικής συνεργασίας με αντικυβερνητικό μανδύα. Οφείλουμε, με άλλα λόγια, να αρθρώσουμε μια φωνή αντίστασης μέσα στην κοινωνική σιγή, μιας αντίστασης που πρέπει να σφυρηλατηθεί ενάντια στο σύνολο των καθεστωτικών, αστικών πολιτικών δυνάμεων, με στόχο την επίθεση σε αυτό που σήμερα προσπαθεί να επιβάλει την νέα δυστοπία που έρχεται –αν δεν ήρθε ήδη.

Την ώρα που ο πόλεμος και οι διεθνείς επεμβάσεις πολλαπλασιάζονται, η συνέχιση της κοινωνικής παθητικότητας αποκτά μοιραίες συνέπειες. Η Ε.Ε., μέσα στη δίνη των εσωτερικών και εξωτερικών ανταγωνισμών της, επιχειρεί να διασφαλίσει την κοινωνική αναδιάρθρωση που απαιτεί το κεφάλαιο με κάθε μέσο. Και δεν χαρίζεται ούτε σε εθνικές πολιτικές ελίτ και τις προεκλογικές τους υποσχέσεις, δεν ενδιαφέρεται για συντάγματα και «δημοκρατίες».

Να σταθούμε απέναντι στο καθεστώς, στο πολιτικό του προσωπικό και τις «λύσεις» που κάθε φορά προτείνει

Να σταθούμε απέναντι στην Ε.Ε, το πιο χρήσιμο από όλα τα όπλα στη φαρέτρα του Ευρωπαϊκού κεφαλαίου

Να σταθούμε αδιάλλακτα απέναντι στο κράτοςΔεν απευθυνόμαστε σε καμιά κυβέρνηση και καμιά αντιπολίτευση. Απευθυνόμαστε στους εργάτες, ενεργούς στην παραγωγή ή άνεργους. Σε αυτούς που, όπως και εμείς, ζουν από την εργασία τους, όταν βρουν να την πουλήσουν στα μαγαζιά, τα γραφεία, τα εργοστάσια, στα φυλλάδια, στον επισιτισμό.
Και τους καλούμε να βγουν στο δρόμο


Να αρχίσουμε να χαράζουμε τον δρόμο της κοινωνικής και ταξικής απελευθέρωσης

ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ


Αναρχική Ομοσπονδία
15 Ιουνίου 2016

Μέσα στο κλίμα αυτό οι οργανωτές της συγκέντρωσης έκαναν προληπτική αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη γνωστοποιώντας πως το «Παραιτηθείτε.....» οργανώνει μια «ειρηνική συγκέντρωση με αιτήματα και μηνύματα στο πλαίσιο του Συντάγματος...» αλλά και αίτηση στον γενικό αστυνομικό διευθυντή,« προκειμένου να ληφθούν τα αναγκαία εκείνα μέτρα για την προστασία της συνάθροισης και των πολιτών που θα συγκεντρωθούν».

Τον κίνδυνο να προκληθούν παρατράγουδα από τη δράση αντιεξουσιαστών ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβαση του το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή καθιστώντας προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης - η ΝΔ μπήκε θέση αμηχανίας απολογούμενη ότι δεν υποκινεί τη διαδήλωση - επιτέθηκε στην κυβέρνηση επισημαίνοντας « Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά αλλά από εκείνους που είναι επαγγελματίες της διαδήλωσης, κινδυνεύει από όσους εκμεταλλεύθηκαν τον θυμό και την αγανάκτηση και μετέτρεψαν τον λαϊκισμό σε τέχνη και καθημερινή τακτική».

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 18

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 19

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 20

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 21

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 22

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 23

Πλήθος κόσμου στο Σύνταγμα και τη Θεσσαλονίκη για το «Παραιτηθείτε» - εικόνα 24

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Νοε 2021 | 16:28

Διορία 45 ημερών στους άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Γιατί αποφασίστηκε τώρα

ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ 30 Νοε 2021 | 15:11

Κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα: Πώς θα υποχρεωθούν οι άνω των 60 να κάνουν το εμβόλιο;

Να απαντήσει σε τρία συγκεκριμένα ερωτήματα καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ" 30 Νοε 2021 | 13:06

O ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60- Είναι μέτρο τιμωρίας και τους εξοντώνει οικονομικά

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τα νέα μέτρα τιμωρεί και εξοντώνει οικονομικά τους άνω των 60.

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 30 Νοε 2021 | 12:47

Δωρεάν self test για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ενόψει εορτών: Πότε θα διανεμηθούν

Διανομή δωρεάν self test για όλο τον πληθυσμό εμβολιασμένο και ανεμβολίαστο, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Νοε 2021 | 11:33

Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός άνω των 60 ετών - Διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό για τις ηλικίες άνω των 60 ετών. Παράλληλα, θα διανεμηθούν δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό ενόψει εορτών.

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30 Νοε 2021 | 10:36

Εκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τη μετάλλαξη Ομικρον: Νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Νέα μέτρα ανακοινώνει εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λόγω της μετάλλαξης Ομικρον και των εορτών των Χριστουγέννων.

29 Νοε 2021 | 06:50

Τσίπρας, εν αναμονή πρωθυπουργός... για πολύ καιρό

Αντίπαλος του πρωθυπουργού είναι ο Κανένας. Δεν το λες και επιτυχία.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 28 Νοε 2021 | 15:34

Για μεξικάνικο στου Ψυρρή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Μαρέβα [εικόνες]

Το πρωθυπουργικό ζευγάρι, βρέθηκε το Σάββατο σ΄ ένα γνωστό μεξικάνικο εστιατόριο στου Ψυρρή

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 17:57

Καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή το τρίπτυχο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα γενιά [εικόνες]

Με τρεις φράσεις "καλές σπουδές, καλή δουλειά, καλή ζωή" ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε την πολιτική της Κυβέρνησης για τη νέα γενιά.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 27 Νοε 2021 | 10:56

ΝΔ: Με απόφαση Μητσοτάκη αναβάλλεται το Συνέδριο του κόμματος - Ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγήθηκε τη μετάθεση του Συνεδρίου της ΝΔ για το πρώτο τρίμηνο του 2022 εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί λόγω της πανδημίας

ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΑΚΚΑΒΙΑ 26 Νοε 2021 | 23:14

Ιωάννινα - Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο"

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε από τα Ιωάννινα πως "η δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε, είναι αυτό το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε, ως κυβέρνηση"

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ 26 Νοε 2021 | 19:35

Μητσοτάκης: "Δίκαιη μετάβαση και ανάπτυξη για όλους" - 7 δισ. το σχέδιο απολιγνιτοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι πόροι που θα διατεθούν για το σχέδιο απολιγνιτοποίησης και τη δίκαιη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία ανέρχονται σε περίπου 7 δισ. ευρώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ 26 Νοε 2021 | 14:43

Τσίπρας: Μέτρα τώρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα, με εκατόμβη νεκρών και καταστροφικό lockdown

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το νοσοκομείο του Βόλου, κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα "για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα".