
"Θα συνεχίσω να εργάζομαι ακόμα πιο εντατικά, σε συνεργασία με την πολιτεία, προκειμένου τα φαινόμενα οπαδικής βίας να εκλείψουν" αναφέρει σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, αναγνωρίζοντας στην ελληνική αστυνομία "τα αντανακλαστικά της στον εντοπισμό και στη σύλληψη των υπόπτων, για την τέλεση της άνανδρης και αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη".
Όπως τονίζει: "Είναι σαφές ότι οι δολοφόνοι του Άλκη, δεν είχαν και ποτέ δεν μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του".
Ο Ιβάν Σαββίδης απαντά όμως και στο γιατί αποφάσισε το τελευταίο διάστημα να σιωπήσει και κάνει λόγο για "ακραίες και πέρα από κάθε λογική και ανθρώπινη ηθική, προσωπικές επιθέσεις".
Η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη έρχεται ύστερα από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια από τότε που ο Ιβάν Σαββίδης έκανε την τελευταία "ζωντανή" εμφάνισή του στην Ελλάδα. Εκτοτε είναι "ωσεί παρών" στα επιχειρηματικά και αθλητικά δρώμενα στα οποία δίνει το "παρών" αποκλειστικά μέσω διαδικτυακών συνδέσεων.
Τα ίδια δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι η ιδιότυπη "εξαφάνιση" του επιχειρηματία με τόσο μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα, καθώς υπολογίζεται ότι έχει επενδύσει συνολικά περί τα 600 εκατ. ευρώ, αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, ένα "μυστήριο". Μυστήριο που προκαλεί εύλογα ερωτήματα, τροφοδοτώντας παράλληλα και διάφορα σενάρια για το μέλλον των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα.
Η τελευταία δημόσια διαδικτυακή εμφάνιση
Η τελευταία δημόσια διαδικτυακή του εμφάνιση ήταν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τη βράβευση Ελλήνων και Φιλελλήνων της Ρωσίας, που διέπρεψαν στην προώθηση των αξιών της Ομογένειας.
Τα βραβεία απονεμήθηκαν για πρώτη φορά και η ιδέα του "Μεταλλίου της Ομογένειας" ανήκει στον κ. Σαββίδη, με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας. Ακόμη, όμως, και σε αυτή τη σημαντική στιγμή, εκείνος επέλεξε να παρέμβει μέσω ζωντανής σύνδεσης.
Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη
"Κατ’ αρχήν θέλω να αναγνωρίσω στην ελληνική αστυνομία τα αντανακλαστικά της στον εντοπισμό και στη σύλληψη των υπόπτων για την τέλεση της άνανδρης και αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.
Τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη ώστε να τιμωρηθούν οι εγκληματίες όπως τους αρμόζει.
Σε ό,τι με αφορά, επέλεξα το τελευταίο διάστημα να σιωπήσω, γιατί πεποίθησή μου είναι πως ο πρώτος λόγος ανήκει στις έρευνες των αρχών και όχι στις ηχηρές δηλώσεις. Δεν απάντησα ούτε κι όταν η οικογένεια μου και εγώ δεχθήκαμε και εξακολουθούμε να δεχόμαστε, ακραίες
και πέρα από κάθε λογική και ανθρώπινη ηθική, προσωπικές επιθέσεις. Αδυνατώ να αντιληφθώ τι και ποιους εξυπηρετούν και ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι εκείνων που τις εξαπολύουν. Προσωπικά, πιστεύω ότι δεν είναι η ώρα για αντεγκλήσεις, συγκρούσεις και σχόλια. Είναι η ώρα να ενωθούμε όλοι όσοι δεν αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών μας: αρχές, αθλητικοί σύλλογοι, παράγοντες, αθλητές, προκειμένου να βάλουμε όλοι μαζί ένα οριστικό τέλος στην βία μεταξύ οπαδών.
Η βία, άλλωστε, δεν έχει χρώμα, δεν έχει ομάδα, δεν έχει πόλη. Είναι καταδικαστέα από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και μόνο ενωμένοι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε.
Είναι σαφές ότι οι δολοφόνοι του Άλκη, δεν είχαν και ποτέ δεν μπορούσαν να έχουν καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ, την ιστορία του, το παρόν και το μέλλον του. Είναι στυγνοί εγκληματίες κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Θα συνεχίσω να εργάζομαι ακόμα πιο εντατικά, σε συνεργασία με την πολιτεία, προκειμένου τα φαινόμενα της οπαδικής βίας να εκλείψουν.
Θέλω να ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες και οι πρόεδροι όλων των ΠΑΕ θα πράξουν το ίδιο, για το καλό του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού και της ελληνικής κοινωνίας.
Ξέρω ότι αυτό δεν θα φέρει τον Άλκη πίσω, δεν θα απαλύνει τον πόνο των γονιών του, αλλά θα αποτελέσει τον καλύτερο φόρο τιμής στην μνήμη του".
Τι ανέφεραν δημοσίευματα
Το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει τα δημοσιεύματα για τον Ιβάν Σαββίδη και την απουσία του από την Ελλάδα. Ειδικότερα δημοσίευμα κάνει λόγο για μια "ιδιότυπη εξαφάνιση, αφού ο ίδιος είναι παρών πάντα μέσω διαδικτυακών παρεμβάσεών του, ενώ` έχει αποκρούσει τις φήμες δηλώνοντας ότι ούτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει, ούτε και εξετάζει πωλητήρια για τις εν Ελλάδι εταιρείες του".
Όπως σημειώνει για τον Ιβάν Σαββίδη, "διοικεί από το Ροστόφ γιατί δεν έχει αντισώματα στον κορoνοϊό, δηλώνει εκπρόσωπός του" και προσθέτει: "Οπως αντιλαμβάνεστε, η θεωρία αυτή, που είναι και η επίσημη, ότι δηλαδή "ο Ιβάν Σαββίδης δεν κυκλοφορεί γιατί δεν έχει αντισώματα", εμπεριέχει μια λογική, αλλά και αρκετές αδυναμίες για να γίνει πιστευτή, ειδικά όταν έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από την πανδημία και η Ελλάδα είχε για μήνες μεγάλες περιόδους ύφεσης".
Παράλληλα το δημοσίευμα θέτει επί τάπητος τα ανοιχτά μέτωπα -όπως γράφει- αλλά και τα ερωτήματα που προκύπτουν. Επιπλέον γίνεται και αναφορά στις "πολλές αντιφάσεις και ανατροπές που χαρακτηρίζου και τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν", όπως σημειώνεται.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr