Ιδιος ο εντολέας και οι εκτελεστές στους φόνους Στεφανάκου - Λίτσα

Τον ίδιο… οικονομικό σπόνσορα, τους ίδιους εκτελεστές και το ίδιο «γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων», βλέπει η ΕΛΑΣ, πίσω από τη δολοφονία Στεφανάκου και Λίτσα

Ιδιος ο εντολέας και οι εκτελεστές στους φόνους Στεφανάκου - Λίτσα

Τον ίδιο… οικονομικό σπόνσορα, τους ίδιους εκτελεστές και το ίδιο «γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων», βλέπουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από την δολοφονία του «βαρόνου» Βασίλη Στεφανάκου αλλά και του 45χρονου Γιώργου Λίτσα, οι οποίες, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, ήρθαν ως αντίποινα της δολοφονίας του 48χρονου Βασίλη Γρίβα, φερόμενου «εισπράκτορα» της ομάδας του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα»-«Νταίζη» ή «Σαμπρέλα».

Το θύμα της χθεσινής επίθεσης, γνωστός με το προσωνύμιο «Μπου ή Μπούμπης», σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «μετεγγραφή» στην ομάδα Στεφανάκου.

Οι φίλοι έγιναν άσπονδοι εχθροί

Η κίνησή του, φυσικά θεωρήθηκε «προδοσία», από τον επονομαζόμενο «Καράφλα» αλλά και τον Βασίλη Γρίβα, με τον οποία ήταν φίλοι, συνοδοιπόροι στα εγκληματικά μονοπάτια, και κατέληξαν άσπονδοι εχθροί. Μάλιστα στις 2 Φεβρουάριο 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αγίους Αναργύρους. Οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους. Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, συγγενείς του «Μπούμπη». Αυτός που πυροβόλησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν οι αποδέκτες οι αστυνομικοί, ήταν ο Βασίλης Γρίβας χωρίς ποτέ να επιβεβαιωθεί.

Τα ονόματα των Γρίβα και Λίτσα, όπως και του «Καράφλα» συμπεριλαμβάνονταν στην ογκωδέστατη δικογραφία που είχαν σχηματίσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών το 2011 με 217 «νονούς». Οι δρόμοι τους χώρισαν, δολοφονικά όπως αποδεικνύεται, όταν ο «Μπούμπης», έτεινε χέρι συνεργασίας ή ανακωχής με τον Βασίλη Στεφανάκο, τον φερόμενο αρχηγό της συμμορίας, με την οποία ο «Καράφλας» είχε αντιπαλότητα από το 2008. Το άσβεστο μίσος ανάμεσα σε Στεφανάκο και «Καράφλα» μεγάλωσε όταν και οι δύο βρέθηκαν εκτός φυλακής. Ο πρώτος το καλοκαίρι του 2016 και ο δεύτερος το επόμενο. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν οι εκατέρωθεν… υπογραφές συμβολαίων θανάτου ανάμεσά τους, με τη λογική «θα σε φάω πριν με φας».

Από τη στιγμή που και οι δύο βάδισαν τον δρόμο της ελευθερίας, επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, ξεκίνησε ένα καταμερισμός στον κόσμο της νύχτας, με επιχειρήσεις αλλαγών των μέχρι εκείνη τη στιγμή μαφιόζικων συσχετισμών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί μιλούν για ανακατατάξεις στην επικυριαρχία της ελληνικής μαφίας, «μοίρασμα της πίτας» με ανακατανομή των περιοχών παράνομων δραστηριοτήτων ή ακόμη και για ενέργεια από κάποιον «νεόκοπο»-φιλόδοξο κακοποιό, που με αυτές τις δολοφονίες αποφάσισε να ανεβάσει το εγκληματικό του προφίλ.

Ο εκτελεστής από το… παράθυρο

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι τρεις δράστες χρησιμοποίησαν αυτοκίνητο και κινήθηκαν παράλληλα σε αντίθετη κατεύθυνση από το αυτοκίνητο του θύματος. Όταν εκείνος στάθμευσε, σταμάτησαν δίπλα του. Ο εκτελεστής από το ανοικτό παράθυρο πυροβόλησε τουλάχιστον 11 φορές εναντίον του Γιώργου Λίτσα, με τις περισσότερες από τις βολίδες να τον πλήττουν. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν οι πυροβολισμοί να ήταν περισσότεροι και κάποιοι από τους κάλυκες να έπεσαν εσωτερικά του οχήματος των δραστών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το θύμα δεν οπλοφορούσε και δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο, αν και οι αστυνομικοί επιφυλάσσονται μήπως κάποιος από τους συγγενείς το μάζεψε πριν εκείνοι φθάσουν. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας περιέγραψαν στους αστυνομικούς τη σκηνή της εκτέλεσης ενώ ένας ιδιώτης γιατρός, ο οποίος περνούσε τυχαία εκείνη την ώρα από το συγκεκριμένο σημείο, προσπάθησε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο 45χρονο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν ξεκινήσει την αναζήτηση για βίντεο από την γύρω περιοχή ενώ θα επιχειρήσουν από την «σάρωση» των επικοινωνιών στην περιοχή να απομονώσουν ύποπτες επικοινωνίες και συνδέσεις που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν στις έρευνες. Τώρα πλέον, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, επιχειρούν να… προβλέψουν τα επόμενα «προγραμμένα» συμβόλαια θανάτου.

«Βιογραφικό» και θάνατοι «φίλων»-εχθρών

Ο Γιώργος Λίτσας, είχε απασχολήσει για σωρεία αδικημάτων όπως εκβιάσεις, εκρήξεις, προστασία, επιθέσεις, ξυλοδαρμούς κλπ.. Το 2011 το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας. Για αυτή την υπόθεση τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13,5 ετών. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Ο 45χρονος, ήταν… πρώην φίλος με τον 48χρονο Βασίλη Γρίβα, γνωστό ως Μπιλ, ο οποίος έπεσε και αυτός νεκρός, τον Μάιο του 2017, με τους δράστες να εκτελούν τον συμβόλαιο θανάτου του έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου στα Γλυκά Νερά, με το μικρό παιδί να έχει βγει από το αυτοκίνητο λίγα δευτερόλεπτά νωρίτερα.

Το 2010, ο «Μπούμπη» είχε παρουσιαστεί αυθόρμητα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στην Αλόννησο (24-08-2010). Είχε κατηγορηθεί επίσης για την αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος. Στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας κατηγορήθηκε μαζί με άλλους 35 μπράβους για προστασία σε καταστήματα του Πειραιά. Απ' αυτήν την σπείρα στη συνέχεια δολοφονήθηκαν δύο ακόμη πρωτοκλασάτα μέλη της. Ο Γεράσιμος Μαυράκης πρώην σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου και ο κουμπάρος του Γιώργος Αυτιάς που είχε το ψευδώνυμο ο "βομβιστής".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 24 Σεπ 2020 | 11:30

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής: Τρεις συλλήψεις "γνώριμων" - Γιάφκα με όπλα και εκρηκτικά στο Κουκάκι

Τρεις παλιοί γνώριμοι των Αρχών έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σε μεγάλη επιχείρηση που είναι σε εξέλιξη.

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΤΑ SOCIAL MEDIA 24 Σεπ 2020 | 07:57

Κορονοϊός: "Βρέχει" δικογραφίες για τους αρνητές της μάσκας - Στον εισαγγελέα ήδη 44 υποθέσεις

Αυτές οι 44 περιπτώσεις αφορούν αναφορές ομάδων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ... ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ 23 Σεπ 2020 | 12:06

Κορονοϊός: "Εβρεξε" πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Πλήθος ελέγχων, προσαγωγές και πρόστιμα τη νύχτα στο Παγκράτι για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 23 Σεπ 2020 | 08:03

Κορονοϊός: Επιχείρηση της αστυνομίας στην πλατεία Βαρνάβα με ντουντούκες κατά συνωστισμού [εικόνες - βίντεο]

Αστυνομικοί προχώρησαν σε έφοδο στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και έκοψαν πρόστιμα.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ 23 Σεπ 2020 | 07:53

Κορονοϊός: Με μεγάφωνα και ντουντούκες στις πλατείες η αστυνομία εμποδίζει το συνωστισμό

Από χθες τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, κινούνται στις χαρτογραφημένες "κόκκινες" περιοχές της Αττικής.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ 22 Σεπ 2020 | 07:51

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μερικό lockdown σε πάρκα και πλατείες: Μεγάφωνα, κορδέλες, παραινέσεις και διαφημίσεις

Lockdown και τον περιορισμό συγκέντρωσης ατόμων σε πλατείες, πάρκα, άλση, πεζόδρομους ανοικτούς αθλητικούς χώρους και στάδια, επεξεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ 21 Σεπ 2020 | 07:38

Πλημμύρες στην Καρδίτσα: Τρεις τραγικές ιστορίες ανθρώπων που χάθηκαν - Θρίλερ με τη 40χρονη φαρμακοποιό

Μια 40χρονη γυναίκα ακόμα αγνοείται στην Καρδίτσα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και το πέρασμα του "Ιανού".

ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ 19 Σεπ 2020 | 21:05

Κακοκαιρία "Ιανός": Δύο νεκροί και τρεις αγνοούμενοι σε Καρδίτσα και Φάρσαλα - Συγκλονίζουν οι ιστορίες τους

Πίσω από αυτές τις απώλειες κρύβονται τραγικές λεπτομέρειες από το πέρασμα του φονικού κυκλώνα.

ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 18 Σεπ 2020 | 08:10

Κακοκαιρία Ιανός: To σχέδιο "Δάρδανος" της Πολιτικής Προστασίας για αντιμετώπιση του κυκλώνα σε 4 φάσεις

Αυτή τη στιγμή η Πολιτική Προστασία βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχεδίου "Δάρδανος".

ΥΠΟΠΤΕΣ 15 ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 17 Σεπ 2020 | 07:48

Φωτιά στη Μόρια: Φύλλο και φτερό τα κινητά των αλλοδαπών συλληφθέντων

Οι διωκτικές αρχές ψάχνουν ενδελεχώς τα κινητά τηλέφωνα των έξι κατηγορουμένων για την καταστροφή του ΚΥΤ Μόριας.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.200 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 16 Σεπ 2020 | 20:41

Καρά Τεπέ: "Αστακός" η νέα δομή - Με Αστυνομική Διεύθυνση και 350 αστυνομικούς

Σε... φρούριο μετατρέπεται η δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, με απόφαση Χρυσοχοΐδη

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 16 Σεπ 2020 | 07:37

Φωτιά στη Μόρια: Πώς η Αστυνομία έφτασε στη σύλληψη των έξι αλλοδαπών - Φόβοι για νέους εμπρησμούς

Τα σημαντικά στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λέσβου. Οι "καθοδητητές" και η εμπλοκή τους με ΜΚΟ.