Ιδρ. Λάτση & ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Όσα έγιναν στα εγκαίνια δωρεάς νέου στεφανιογράφου

3.125 επεμβατικές πράξεις ετησίως (εκτιμώμενη αύξηση ~25%) υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιούνται στο Σισμανόγλειο με το νέο στεφανιογράφο. Κι είναι μόνο η αρχή.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ανακούφιση σε πολλούς συνανθρώπους μας φέρνει η κοινή πρωτοβουλία που με τίτλο «Συμπράττουμε για την Υγεία» πραγματοποιείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ».

Τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματά του εν λόγω προγράμματος που στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του νέου αγγειογραφικού συστήματος (στεφανιογράφου) του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ».

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω δωρεά, μέσω της οποίας εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούνται 3.125 επεμβατικές πράξεις ετησίως (εκτιμώμενη αύξηση ~25%), εντάσσεται στον πρώτο κύκλο υλοποίησης της  εν λόγω πρωτοβουλίας.

Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση
Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Δ. Αφεντούλης: Πρέπει να επιδιώξουμε εθνικές κατακτήσεις

«Επιλέξαμε να συνεργαστούμε διότι θελήσαμε να αναδείξουμε ότι υπάρχουν πεδία, όπως της δημόσιας υγείας που είναι εθνικά, και στο πλαίσιό τους πρέπει να επιδιώξουμε εθνικές κατακτήσεις», είπε στη δική του ομιλία ο Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Και πρόσθεσε: «Η εμπειρία μας των τελευταίων ετών έχει αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία και το πολλαπλασιαστικό όφελος που έχουν οι δωρεές μικρής και μεσαίας οικονομικής κλίμακας, στο χώρο της δημόσιας υγείας. Το πρόγραμμα, "Συμπράττουμε για την Υγεία", εστιάζει σε αυτό ακριβώς το χρηματοδοτικό κενό και ευελπιστεί, με έναν συντεταγμένο τρόπο, να προσφέρει λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, των ιατρών και των νοσηλευτών».

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης
Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης

Εντός του 2018 δρομολογήθηκαν, επίσης, οι ακόλουθες δωρεές με συγχρηματοδότηση των δύο φορέων:

  • Δωρεά γαστρεντερολογικού ενδοσκοπικού εξοπλισμού, με σκοπό την αναβάθμιση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»,
  • Δωρεά δύο κλινών θεραπείας με στρώμα πρόληψης κατακλίσεων και ηλεκτρονικό ζυγό και ενός μηχανήματος πλασμαφαίρεσης και συνεχών μεθόδων, με σκοπό την αναβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων του «Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών»,
  • Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», στο «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών», με σκοπό τη βελτίωση της νοσηλείας των νοσηλευόμενων παιδιών και δωρεά εξοπλισμού στο «Κέντρο Υγείας Παξών» για το παιδιατρικό ιατρείο του.
Αθαν. Μπούσιος, Εκτελεστικός Σύμβουλος ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ
Αθαν. Μπούσιος, Εκτελεστικός Σύμβουλος ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Δέσμευση για έμπρακτη συμβολή στη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας

Ο Αθανάσιος Μπούσιος, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Η συνέχιση της σημαντικής αυτής κοινής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε το 2018 από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και η δημόσια πρόσκληση που ανακοινώνεται σήμερα, αναδεικνύουν την δέσμευσή μας για έμπρακτη συμβολή στη συλλογική προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας. Η ελληνική Ναυτιλία βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στην χώρα και μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, του φορέα κοινωνικής προσφοράς της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, υλοποιεί δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο νευραλγικούς τομείς όπως η Υγεία, στις οποίες εντάσσεται και η σημερινή δωρεά».

Το νέο αγγειογραφικό σύστημα (στεφανιογράφος) του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ».
Το νέο αγγειογραφικό σύστημα (στεφανιογράφος) του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ».

Ο Αγιασμός

Ακολούθησε αγιασμός στο χώρο που έχει εγκατασταθεί το νέο μηχάνημα παρουσία του διοικητικού προσωπικού του Σισμανογλείου, ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, ανθρώπων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Λάτση αλλά και των παιδιών της Μαριάννας Λάτση, Πάρι Κασιδόκωστα Λάτση και Εριέττας Κούρκουλου Λάτση.

Δημ. Σιώνης (Διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος), Π. Αντωνόπουλος (Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου), Εμμ. Κουταλάς (Διοικητής Σισμανογλείου)
Δημ. Σιώνης (Διευθυντής Αιμοδυναμικού Τμήματος), Π. Αντωνόπουλος (Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου), Εμμ. Κουταλάς (Διοικητής Σισμανογλείου)

Το «Συμπράττουμε για την Υγεία» συνεχίζεται το 2019 μέσω δημόσιας πρόσκλησης

Για το έτος 2019, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανακοίνωσαν τη συνέχιση του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» μέσω δημόσιας πρόσκλησης για χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας. Τα έργα αφορούν σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή/και αναβάθμιση υποδομών, στοχεύοντας στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Η δημόσια πρόσκληση απευθύνεται σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Μέσω του προγράμματος θα υλοποιηθούν δωρεές σε είδος με συγχρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες: α) δωρεές μικρής κλίμακας ποσού έως πενήντα χιλιάδων ευρώ (€50.000) ανά δωρεά, καθώς και β) δωρεές μεσαίας κλίμακας ποσού έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (€150.000) ανά δωρεά.

Χρήσμιες πληροφορίες

Το πλήρες κείμενο της δημόσιας πρόσκλησης για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες των χρηματοδοτών (www.latsis-foundation.org και www.syn-enosis.gr). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των χρηματοδοτών του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

1. Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση: info@latsis-foundation.org , 210-6282888.

2. Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: syn-enosis@syn-enosis.gr, 210-4291300-3.

(Στην κεντρική φωτογραφία: Αποψη της αίθουσας που φιλοξένησε την εκδήλωση στο Σισμανόγλειο )

Δείτε το σχετικό βίντεο (μοντάζ: Βαγγέλης Παπουτσής)

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook