Ιερή οργή & casus belli για το μάθημα των Θρησκευτικών

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί από την ηγεσία της Εκκλησίας.

ieri-orgi--casus-belli-gia-to-mathima-twn-thriskeutikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την ερχόμενη Τρίτη έχει προγραμματιστεί από την ηγεσία της Εκκλησίας.

Κι όπως γράφει ο Βηματοδότης, «για να υπάρξει απογευματινή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πρέπει να συμβαίνουν εξαιρετικά κρίσιμα εκκλησιαστικά θέματα» αφού «μια τέτοια απογευματινή συνεδρίαση έγινε την περίοδο των ταυτοτήτων, επί εποχής μακαριστού Χριστοδούλου».

Για ποιο λόγο όμως οι ιεράρχες αποφάσισαν τη διεξαγωγή της «ιερής» συζήτησης και γιατί οι ιεράρχες κάνουν λόγο για ιερό casus belli και για ιερό πόλεμο; Για το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία λένε οι πληροφορίες. Η ηγεσία της εκκλησίας φοβάται ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο ότι τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών δεν θα τηρηθούν αφού ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ετοιμάζει σχέδιο για κατάργηση εντός του 2016 του μαθήματος και την αντικατάστασή του με ένα μάθημα Θρησκειολογίας.

Παράλληλα, γράφει ο Βηματόδότης, οι ιεράρχες «πληροφορήθηκαν με έκπληξη ότι ο κ. Φίλης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς την αντικατάσταση του Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ από την Επιτροπή Εκκλησίας - Κράτους στην οποία προεδρεύει ο υπουργός Παιδείας και η οποία θα εξετάσει συνολικά τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας. Άλλο ένα «casus belli» για την ηγεσία της Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook