
Το τελευταίο αντίο θα πουν η οικογένεια, οι συγγενείς και φίλοι στις 6 μετά το απόγευμα στην 11χρονη Βασιλική, που έχασε με τόσο τραγικό και άδικο τρόπο τη ζωή της από το χέρι του θείου της στην Ηλεία.
Την ίδια ώρα φρίκη προκαλούν οι νέες πληροφορίες που δείχνουν τις αρρωστημένες προθέσεις του 37χρονου, ο οποίος προσπάθησε να βιάσει και σκότωσε την 11χρονη ανιψιά του.
Ο 37χρονος ήταν ένας άνθρωπος που εμπιστευόταν απόλυτα η μικρή, αφού μαζί με τη μητέρα της είχαν βαφτίσει το μικρότερο παιδί του, πριν από λίγα χρόνια.
Κυνική ομολογία
Ο ίδιος στην ομολογία του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το πρωί την Κυριακή είδε τη μικρή στον φούρνο του χωριού και της είπε να πάνε μια βόλτα. Εκείνη δέχθηκε και κανόνισαν να ξαναβρεθούν το βράδυ.
Πριν τη συνάντησή τους, ο 37χρονος ήταν στο σπίτι της 11χρονης και μάλιστα εκείνη του έπλυνε το αυτοκίνητο.
Όπως φέρεται να υποστήριξε, έφυγε και για να μην τον δουν, την περίμενε λίγο πιο κάτω από το σπίτι. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι το παιδί πήγε μαζί του με τη θέλησή του, και πριν φύγουν από το χωριό, σταμάτησαν στο σούπερ μάρκετ και αγόρασαν αναψυκτικά.
Φτάνοντας στο σημείο, όπου τη σκότωσε, της είπε να συνευρεθούν, όμως η 11χρονη αρνήθηκε και του είπε ότι θα το πει στους γονείς της.
Ο 37χρονος, τότε πήρε ένα κατσαβίδι από το αυτοκίνητό του και άρχισε να της το καρφώνει στον λαιμό, στην καρδιά και στην σπλήνα.
Ο δράστης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως "την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα "αχ” και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου".

Σύμφωνα με την περιγραφή και τα λεγόμενα του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου προκύπτει ότι είχε σχεδιάσει την αποπλάνηση της 11χρονης στο αυτοκίνητό του.
Όπως είπε στους αστυνομικούς "σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ. Οταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Πήγαμε σε ένα μίνι μάρκετ και πήραμε αναψυκτικά. Όταν φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε, την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε. Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της. Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα "αχ” και μετά τίποτα. Μετά την πήγα λίγο πιο πέρα να την κρύψω γιατί φοβήθηκα και την έκρυψα σε κάτι καλάμια, και την σκέπασα με ξερά χόρτα και πήγα στο σπίτι της μάνας μου".
"Το βράδυ, η ξαδέλφη μου (σ.σ. μητέρα της 11χρονης), πήρε τηλέφωνο την γυναίκα μου και της είπε ότι χάθηκε η κόρη της η Βασιλική, και η σύζυγός μου ανησύχησε και μου είπε να την πάω το πρωί στην Μυρτιά, κι έτσι έγινε. Άφησα την γυναίκα μου και τα παιδιά στην Ισκαλία και πήγα για δουλειά. Περίπου την 13:30 ώρα που σχόλασα με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε να πάω να την πάρω και πήγα.
Έκατσα λίγο εκεί και τότε ήρθαν οι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν το αυτοκίνητο μάρκης VW GOLF μαύρο είναι δικό μου και εγώ τους είπα ναι. Μετά από αυτό οι αστυνομικοί με πήγαν στο τμήμα. Στην αρχή που με ρώτησαν οι αστυνομικοί δεν είπα την αλήθεια αλλά όταν μου έδειξαν τα βίντεο τους είπα τι ακριβώς είναι γίνει και τους πήγα και τους έδειξα που είχα βάλει την Βασιλική. Δεν τη βίασα, την έπιασα από το χέρι και ήθελα να συνευρεθούμε ερωτικά αλλά αυτή δεν ήθελε και δεν έγινε τίποτα μεταξύ μας. Άλλο τίποτα δεν έχω να πω".
Το βαρύ παρελθόν του
Yπενθυμίζεται πως ο 37χρονος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη εννέα ετών για τον βιασμό μιας 14χρονης, η οποία ήταν πρώτη ξαδέλφη του πατέρα της 11χρονης.
Όπως έγινε γνωστό, το 2017 είχε παρασύρει την ανήλικη σε ερημική τοποθεσία και αφού τη βίασε, την άρπαξε από τον λαιμό και την απείλησε ότι θα τη σκότωνε, αν μιλούσε.
Εκείνη του είπε ότι δε θα έλεγε τίποτα, κι έτσι την άφησε να επιστρέψει στο σπίτι της. Όταν έφτασε εκεί, τα είπε όλα στους γονείς της και τον συνέλαβε η αστυνομία.
Ο 37χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για τον βιασμό της 14χρονης ανήλικης. Το δικαστήριο έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το εφετείο, με τους περιοριστικούς όρους της υποχρέωσης εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα.
Το εφετείο του κατηγορούμενου είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.
Ο κατηγορούμενος από το 2017 δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητη καταδίκη για σωματικές βλάβες, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ο Άρειος πάγος ζήτησε να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον καταδικασμένο για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανήλικης.
Ο δολοφόνος της 11χρονης ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον της ανακρίτριας. Είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της αρπαγής ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr