Ηλεκτρονικά θα διαβιβάζονται οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο Κτηματολόγιο

Με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζουν πλέον οι συμβολαιογράφοι τα στοιχεία των συμβολαιογραφικών πράξεων στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.

ilektronika-tha-diabibazontai-oi-sumbolaiografikes-prakseis-sto-ktimatologio
SHARE THIS
0
SHARES

Μέσω της βάσης δεδομένων του Συλλόγου τους οι συμβολαιογράφοι θα διαβιβάζουν ηλεκτρονικά στοιχεία και αντίγραφα συμβολαιογραφικών πράξεων, με χρήση ψηφιακής υπογραφής, στη βάση δεδομένων του Κτηματολογίου.
 
Πιλοτικά το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται αρχικά από 50 συμβολαιογράφους όπως ανακοινώθηκε σήμερα απο την ΕΚΧΑ Α.Ε. και το σύλλογο των συμβολαιογράφων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης  χαρακτήρισε το έργο ως τη μεγαλύτερη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας, καθώς όπως είπε, ως βασικό αντικείμενο έχει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η προστασία, η αξιοποίηση, η διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του πολίτη, ή του Δημοσίου.

 «Φιλοδοξία όλων μας είναι να διαμορφώσουμε σήμερα και το επόμενο χρονικό διάστημα το πιο σύγχρονο Κτηματολογικό σύστημα της Ευρώπης» ανέφερε ο υπουργός.

Καταλήγοντας ο υπουργός επεσήμανε ότι πλέον ο κάθε πολίτης θα μπορεί να διασφαλίσει την δική του ακίνητη περιουσία και το ελληνικό δημόσιο να την προστατέψει από καταπατήσεις και μη βιώσιμες ορθολογικές χρήσεις.
 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook