
Στη σύλληψη ενός 52χρονου καθηγητή στην Ηλιούπολη, με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης, προχώρησαν σήμερα οι αρχές, έπειτα από καταγγελία των γονιών μίας 14χρονης.
Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς της ανήλικης κατήγγειλαν την υπόθεση στις αρχές, όταν διαπίστωσαν την ανταλλαγή ακατάλληλων μηνυμάτων και αμέσως κινητοποιήθηκαν καταγγέλλοντας το περιστατικό στη γραμμή 10201 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο καθηγητής είχε ξεκινήσει να επικοινωνεί με την ανήλικη μαθήτρια του από τον Οκτώβριο του 2024, τόσο διαδικτυακά όσο και διά ζώσης. Τα μηνύματα είχαν εξελιχθεί σε ακατάλληλα, με τον καθηγητή να προβαίνει σε προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου.



Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανταλλαγή των μηνυμάτων οδήγησε σε συνάντηση του εκπαιδευτικού με την ανήλικη στις 31 Δεκεμβρίου στο αυτοκίνητο του στην Ηλιούπολη, όπου προέβη σε πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε βάρος της 14χρονης και συγκεκριμένα σε θωπείες, αγγίγματα και φιλιά στα επίμαχα σημεία του σώματός της.


Οι αστυνομικοί το απόγευμα της Δευτέρας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 52χρονο ενώ αυτός έβγαινε από το σπίτι του. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια αλλά και το κινητό τηλέφωνο του εκπαιδευτικού.
Η ανήλικη κατέθεσε χθες, Τρίτη, παρουσία ψυχολόγου, ότι είναι ερωτευμένη με τον καθηγητή ενώ ζητήθηκε η εξέτασή της από ιατροδικαστή, με τον εκπαιδευτικό να οδηγείται επίσης χθες στον εισαγγελέα και να ισχυρίζεται ότι είχαν πλατωνική σχέση.
Στον καθηγητή, ασκήθηκε συγκεκριμένα ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου με παθόντα που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη τελεσθείσα από εκπαιδευτικό και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου κάτω των 15 ετών μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση.
Ο 52χρονος εκπαιδευτικός πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr