
Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Παρασκευής 28/05, στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας, όπως είχε αναφερθεί στην ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που εκδόθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας.
Τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους έντονα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, έως περίπου τις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής 28/05 κατεγράφησαν περίπου 300 κεραυνοί, ενώ σημειώθηκαν τοπικές χαλαζοπτώσεις στη Νιγρίτα Σερρών και στην Ξάνθη.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σημειώθηκε στο Φωτολίβο Δράμας με 27,8 mm, ενώ βροχές σημειώθηκαν και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το μετεωρολογικό σταθμό στο Λιμένα της Θάσου να καταγράφει 17,6 mm. Τα ημερήσια ύψη βροχής, καθώς επίσης και οι θέσεις των κεραυνών έως περίπου τις 18:30 της Παρασκευής 28/05, όπως καταγράφτηκαν από τα συστήματα παρακολούθησης καιρικών φαινομένων παρουσιάζονται στον παρακάτω Χάρτη.

Χάρτης. Το αθροιστικό ύψος βροχής έως περίπου τις 18:30 της Παρασκευής 28/05, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, καθώς επίσης και οι θέσεις των κεραυνών (κόκκινες κουκκίδες) όπως κατεγράφησαν από σύστημα ανίχνευσης αστραπών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Πηγή: meteo.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr