Έντονη καταιγίδα χτυπάει πολλές περιοχές της Αθήνας από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, 13 Ιανουαρίου. Μάλιστα, ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στην Αττική για αρκετές ώρες ακόμα.
Η έντονη βροχόπτωση θα παραμείνει στο κέντρο της Αθήνας για παραπάνω από 24 ώρες. Συγκεκριμένα, βροχές αναμένονται μέχρι αύριο το απόγευμα στις 8 το βράδυ.
Στην πρόγνωσή του το meteo.gr αναφέρει για σήμερα: "Στην Αττική νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Χιονόπτωση θα εκδηλωθεί στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και προοδευτικά βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 11 βαθμούς".
Επίσης σύμφωνα με το meteo.gr:
-Στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται χιονόνερο στα παραθαλάσσια τμήματα, όπου κατά τόπους θα εναλλάσσεται με χιονόπτωση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους θα εκδηλώνονται χιονοπτώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι πυκνές.
-Στην υπόλοιπη χώρα, πλην της Κρήτης και των Νοτίων Κυκλάδων, θα εκδηλωθούν βροχές.
-Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα Επτάνησα, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά, στην Εύβοια και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιοχές όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
-Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά, σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Βόρειας Στερεάς, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας.
-Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 7-8 μποφόρ.
Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν αποτυπώνεται με μπλε αποχρώσεις η εκτιμώμενη κατανομή των βροχοπτώσεων, με ροζ αποχρώσεις η εκτιμώμενη κατανομή των χιονοπτώσεων και με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί χιονόνερο.