
Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης 31/8 στην Αττική, όπως, εξάλλου, ανέφεραν οι σχετικές προγνώσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Ο καιρός, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται άστατος, με τους ουρανούς να ανοίγουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και να σημειώνονται βροχές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, συνεχίζεται η αστάθεια και την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022, ενώ αναμένονται και βροχοπτώσεις και στην Αττική και ειδικά στα βόρεια προάστια.


Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και τοπικά σε πεδινές περιοχές, στα ορεινά της Κρήτης, σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως του Ιονίου και των Κυκλάδων. Στην Πίνδο και στα βόρεια ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Στον Χάρτη 1 (πάνω) παρουσιάζεται η πρόγνωση του αθροιστικού υετού (βροχή) για την Τετάρτη 31/08.

Μεταξύ των περιοχών όπου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται και ο νομός Αττικής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα ορεινά τμήματα του νομού ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στον Χάρτη 2 (πάνω) παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός (βροχή) που αναμένεται τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 31/08 στην Αττική αλλά και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο.
Στον χάρτη που ακολουθεί, φαίνεται ο χάρτης της Αττικής και οι περιοχές στα βόρεια και βόρειανατολικά που θα πληγούν περισσότερο από τη βροχή.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr