Ιωάννινα: Πινγκ πονγκ με τις ευθύνες για την επικίνδυνη παιδική χαρά

Το υπ. Εσωτερικών διαψεύδει τον Δήμαρχο Ιωαννιτών. Χωρίς πιστοποίηση η παιδική χαρά που ακρωτηριάστηκε ο 5χρονος. Ωστόσο κάποιοι είχαν βάλει πινακίδες πιστοποίησης.

iwannina-pingk-pongk-me-tis-euthunes-gia-tin-epikinduni-paidiki-xara
SHARE THIS
0
SHARES

Η παιδική χαρά, στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά το περασμένο Σάββατο ένα 5χρονο αγόρι, δεν διαθέτει την απαιτούμενη πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο διαψεύδει τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα, ο οποίος έκανε λόγο για έκδοση του σήματος πιστοποίησης, το οποίο κατά τον ίδιο δεν έχει παραδοθεί στο δήμο λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Δεν είχε πιστοποίηση, αλλά είχε πινακίδα

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην κεντρική είσοδο του Πάρκου Κουραμπά, όπου ακρωτηριάστηκε το παιδί, είναι τοποθετημένο ένα σήμα πιστοποίησης της παιδικής χαράς από το Υπουργείο Εσωτερικών! Αυτό αποκαλύπτουν φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο epiruspost.gr. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο σήμα δεν θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο αυτό, όμως είναι άγνωστο ποιος το τοποθέτησε και γιατί κανένας από τους αρμόδιους δεν φρόντισε να το απομακρύνει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανονικό σήμα είναι διαφορετικό από αυτό που βρίσκεται στην ταμπέλα...

 

Όμως οι δεκάδες γονείς που επισκέπτονταν το χώρο καθημερινά το συγκεκριμένο έβλεπαν και φυσικά δεν μπορούν να γνωρίζουν αν πρόκειται για το πραγματικό ή για κάποιο που τοποθετήθηκε από λάθος ή για άλλους λόγους.

Δεν διέθετε πιστοποίηση γιατί υπήρχε πρόβλημα σε κάποιο από τα όργανα

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει ότι «σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι παιδικές χαρές οφείλουν να λάβουν ειδική πιστοποίηση, η οποία χορηγείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατόπιν τριπλού ελέγχου: πρώτον, της Τεχνικής Υπηρεσίας του οικείου Δήμου, δεύτερον, ενός εκ των διαπιστευμένων προς τη διενέργεια ελέγχων φορέων από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης και, τρίτον, της τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Όσες δε παιδικές χαρές δεν διαθέτουν την αντίστοιχη πιστοποίηση πρέπει να σφραγιστούν» διευκρινίζει το υπουργείο και προσθέτει: 
«Ειδικότερα δε, σε σχέση με την παιδική χαρά του Δήμου Ιωαννιτών, στην οποία έλαβε χώρα το πρόσφατο ατύχημα, πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή δεν διαθέτει την απαιτούμενη κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση, λόγω προβλήματος που διαπιστώθηκε σε ένα από τα όργανα αυτής…». 

Γνωστοποιεί, δε, ότι έχει θέσει σε λειτουργία ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα επικοινωνίας (forum) για την υποβοήθηση των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, με την παροχή οδηγιών και πληροφοριών σχετικά με τις παιδικές χαρές. Επίσης, με πρόσφατο έγγραφό του προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας έχει ζητήσει ενημέρωση σχετικά με την πορεία του έργου των Επιτροπών Ελέγχου Παιδικών Χαρών, με στόχο τον έγκαιρο και ουσιαστικό έλεγχο και πιστοποίηση όλων των αντίστοιχων υποδομών και την προστασία της παιδικής ηλικίας».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook