Ηχηρά ονόματα του Κολωνακίου σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης

Ηθοποιοί, παρουσιαστές, μοντέλα και επιχειρηματίες αναμένεται να βρεθούν στο εδώλιο το 2018, πιθανότατα τον Μαϊο, εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης.

ixira-onomata-tou-kolwnakiou-se-kuklwma-kokainis
SHARE THIS
0
SHARES

Ηθοποιοί, παρουσιαστές, μοντέλα και επιχειρηματίες αναμένεται να βρεθούν στο εδώλιο το 2018, πιθανότατα τον Μαϊο, εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης. Η υπόθεση αφορά συνολικά σε 27 κατηγορουμένους, εκ των οποίων κάποιοι αντιμετωπίζουν ακόμη και το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Έθνος", η ιστορία χωρίζεται σε δύο σκέλη. Ένα είναι το πιο "ζουμερό", καθώς έχει να κάνει με "λαμπερά" πρόσωπα και ένα γνωστό κοσμικό στέκι των Αθηνών, στο Κολωνάκι απέναντι από κεντρικό ξενοδοχείο. Βασικός διακινητής εμφανίζεται 53χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται να "έσπρωχνε" τα ναρκωτικά στους δημοφιλείς θαμώνες του μαγαζιού και όχι μόνο.

Το άλλο σκέλος αφορά σε μία δεύτερη, "σκληρή" εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους. 

Το εστιατόριο-μπαρ ανήκε σε ετερόρρυθμη εταιρία με εταίρους έναν 41χρονο επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, ο οποίος μάλιστα έγινε γνωστός από την πολυετή σχέση του με ξανθιά παρουσιάστρια, έναν παρουσιαστή που αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, μια ηθοποιό με καριέρα το 80 και το 90, αλλά και το γιο της. Οι δυο τελευταίοι δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της εστίασης.

Το Νοέμβριο του 2013 στην επιχείρηση μπήκε και ο 53χρονος ο οποίος εμφανίζεται ως μέλος εγκληματικής ομάδας που διακινούσε τα ναρκωτικά. Η συνεργασία όμως δεν πήγε καλά. Ξεκίνησαν καβγάδες και ακολούθησαν εξώδικα. Η τετράδα των ιδιοκτητών, σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα, κατηγορούνται ότι από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2015, από κοινού, χωρίς να είναι τοξικομανείς, διέπραξαν το έγκλημα της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών.

Στη δικογραφία περιγράφεται ότι:

"εντός του καταστήματος στο οποίο είχαν καθημερινή παρουσία, πωλούνταν ναρκωτικές ουσίες στους θαμώνες, οι οποίοι κατέβαιναν στο χώρο της τουαλέτας, για να πραγματοποιήσουν τις εν λόγω συναλλαγές, αφού προηγουμένως είχαν κάνει τηλεφωνική κράτηση στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας σχετικές κωδικές ονομασίες, όπως «κράτηση για ένα άτομο», «τραπέζι», «μπουκάλι»». Σε διαφορετική περίπτωση φρόντιζε ένας συνεργάτης του 53χρονου να τοποθετεί τις ναρκωτικές ουσίες στις ζαρντινιέρες στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, απ' όπου και γινόταν η παραλαβή."

Από τις καταγραφές και τις καταθέσεις φαίνεται πως ο 53χρονος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος προωθούσε τα ναρκωτικά στην περιοχή του Κολωνακίου. 

Πηγή: Εφημερίδα Έθνος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook