JA Greece: H ομάδα "DR.IV" μεγάλη νικήτρια του Φοιτητικού Διαγωνισμού "JA Start Up 2020"

Η "Dr.IV" θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Τελικό "JA Europe Enterprise Challenge 2020" που φιλοξενεί για πρώτη φορά η Ελλάδα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
διαγωνισμος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 ο Virtual & Live 6ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "JA Start Up 2020" του Junior Achievement Greece.

Οι 15 φοιτητικές ομάδες που διαγωνίσθηκαν εντυπωσίασαν με τις έξυπνες ιδέες τους, τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις και την LIVE διαδικτυακή συνέντευξή τους στους κριτές: Μάρκο Βερέμη, Πρόεδρο JAGreece - Συνιδρυτή και Πρόεδρο Upstream, Αιμίλιο Κυριάκου, Aντιπρόεδρο JA Greece – Διευθύνοντα Σύμβουλο Citi Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, Μπάμπη Καζαντζίδη, CEO Manpower Group Ελλάδας και Κωνσταντίνο Ζανετόπουλο, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Accenture.

Η ομάδα που κατέκτησε το πρώτο βραβείο είναι η "Dr.IV" (προφέρεται Doctor i-v) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλη της ομάδας είναι οι φοιτητές Αντώνης Φάρος, Ιωάννης Βούγιας και η φοιτήτρια Χριστιάννα Γεωργούλη με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Γιώργο Δουκίδη και τον συνεργάτη του Σταύρο Λουνή.

Η "Dr.IV" δημιούργησε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ορών σε μονάδες υγείας, όπως νοσοκομεία και κλινικές, με τη χρήση τεχνολογίας Internet of Things & Mobile εφαρμογής έτσι ώστε να μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές που προκύπτουν από σφάλματα ορών. Όραμα της Dr.IV είναι να προσφέρει ένα σύστημα που βοηθάει σε θέματα διαχείρισης χρόνου τις μονάδες, που έχουν έλλειψη προσωπικού (κυρίως νοσοκόμους) που μάχονται για την υγεία μας καθημερινά, ειδικά στην περίοδο του COVID-19.

Το πρώτο βραβείο στην ομάδα "Dr.IV" απένειμε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος, αφού συνεχάρη το Junior Achievement Greece για την διαδικτυακή διοργάνωση του διαγωνισμού, τόνισε ότι "η τεχνολογία μας φέρνει πιο κοντά αν την αξιοποιήσουμε σωστά" και τόνισε την αναγκαιότητα ένταξης του επιχειρηματικού πνεύματος στη σχολική εκπαίδευση.

Η φετινή βράβευση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η νικήτρια ομάδα "Dr. IV" θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Τελικό "JA Europe Enterprise Challenge 2020" που φιλοξενεί φέτος για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Ιουνίου 2020. Η "Dr.IV" θα λάβει και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ, που θα αξιοποιηθεί προς την υλοποίηση και εφαρμογή της ιδέας της.

Οι νικητές της 2ης και 3ης θέσης

Το 2ο βραβείο και το έπαθλο των 2.000€ απένειμε στην ομάδα "MamaBear" ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: "Με γεμίζει μεγάλη ικανοποίηση και αισιοδοξία η μεγάλη ανταπόκριση που έχει η ο διαγωνισμός "JA Start Up" στις νέες και τους νέους. Η αξία του έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας καθως εκεί οι φοιτητές μας διοχετεύουν την επιχειρηματική τους φαντασία, τις δημιουργικές τους ιδέες, την ευστροφία τους και για αυτό τον αγκαλιάζουν κάθε χρόνο με αφοσίωση και ενθουσιασμό". Προϊόν της "MamaBear" από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο είναι ένα έξυπνο λούτρινο αρκουδάκι, που σχεδιάστηκε ως βοήθημα για τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και για οργανισμούς, όπως κλινικές και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επιτρέπει στους γονείς να ηχογραφούν μέσω της εφαρμογής του μηνύματα και τα αναπαράγει όταν το μωρό κλαίει ή γελάει. Ταυτόχρονα προσφέρει real-time ενημέρωση για την κατάσταση του.

Το 3ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 1.000€ απένειμε στην ομάδα "Crowdy" ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα, Geoffrey Pyatt, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επιτυχίες των ελληνικών startups και τόνισε ότι η συμβολή του JA Greece είναι πολύ σημαντική στην ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η εφαρμογή Crowdy είναι μια ολοκληρωμένη έξυπνη λύση εντοπισμού και αποφυγής του συνωστισμού, στηριζόμενη σε τεχνολογίες IoT. Αποτελείται από ένα δωρεάν mobile app για τους πολίτες και μια συνδρομητική πλατφόρμα για τις δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Μαζί με άλλες δυνατότητες, ο χρήστης θα βλέπει το πλήθος ατόμων σε λεωφορεία, σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες. Επιπλέον, θα ενημερώνεται για τον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης, ώστε να διαχειριστεί τον χρόνο του, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

Ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Greece και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του JAEurope, Αργύρης Τζικόπουλος στον χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των βραβεύσεων τόνισε ότι η συγκυρία της πανδημίας δεν όχι μόνο δεν ανέκοψε την υλοποίηση του προγράμματος JA Start Up, αλλά ώθησε τους φοιτητές και το JA Greece να πετύχουν ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Επιπλέον, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες, τόνισε ότι "η συνταγή της επιτυχίας είναι 1% ταλέντο και 99% σκληρή δουλειά".

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής του Junior Achievement Europe, Salvatore Nigro, που είναι Ιταλός. Ο κ. Νigro τόνισε ότι κατάγεται από την Μάγκνα Γκρέτσια, όπου έζησαν ο Μίλωνας ο Κροτωνιάτης, ο υπεραθλητής της Αρχαιότητας και ο Πυθαγόρας και ευχήθηκε στους νέους που διαγωνίστηκαν στον τελικό και σε όλους όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους StartUp να έχουν τη δύναμη του Μίλωνα και την ευφυΐα του Πυθαγόρα, να μαθαίνουν από το παρελθόν και να επενδύουν στο μέλλον. Χαιρετισμό με σημαντικά μηνύματα δύναμης και αισιοδοξίας απηύθυνε και ο CEO του JAWorldwide, Αsheesh Advani.

Οι νικητές της 4ης και 5ης θέσης

Bραβεία υπήρχαν και για τις φοιτητικές ομάδες που κατέλαβαν την 4η και την 5η θέση στο JA Start Up 2020 καθώς θα λάβουν, o καθένας, ως έπαθλο μια συσκευή tablet. Την 4η θέση κέρδισε η ομάδα Cloud diabetesSound Notification από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που ειδοποιεί με ήχο τους ασθενείς και τις στενές επαφές τους όταν παθαίνουν υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό επεισόδιο. Η 5η ομάδα είναι η Reflectro απότο Mediterranean College of Thessaloniki/University of Derby. Σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία καινοτόμου ζευγαριού γυαλιών οράσεως. Ο σκελετός τους διαθέτει ένα scanner για τον αμφιβληστροειδή, με τον οποίο επιτυγχάνεται ο εντοπισμός του προβλήματος όρασης του καταναλωτή.

Συνολικά φέτος, εν μέσω πανδημίας, συμμετείχαν στο φοιτητικό πρόγραμμα "JA Start Up" 68 ομάδες και 350 φοιτητές από 16 Ελληνικά Πανεπιστήμια. To "JA Start Up" είναι ένα Ευρωπαϊκό πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe που υλοποιείται ταυτόχρονα σε 300 Πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη με τη συμμετοχή 15.000 φοιτητών. Υπεύθυνος του Προγράμματος "JA Start Up" είναι ο Mάνος Παυλάκης, Learning Director του JA Greece σε συνεργασία με την Ελίζα Παυλίδη, Υπεύθυνη Προγραμμάτων του JA Greece.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

2.350 ΒΙΒΛΙΑ, 1.700 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, 145 ΕΚΔΟΤΕΣ 24 Ιουν 2020 | 13:14

Ο θεσμός των βραβείων βιβλίου PUBLIC επιστρέφει για 7η χρονιά

Οι αναγνώστες καλούνται να συμμετάσχουν στον θεσμό-γιορτή και να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους.

ΣΤΙΣ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 15:00 24 Ιουν 2020 | 07:59

"JA Europe Enterprise Challenge 2020": Η VIRTUAL & LIVE απονομή των βραβείων νεανικής επιχειρηματικότητας

Τα πρώτα βραβεία θα απονείμουν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 17 Ιουν 2020 | 13:57

Στην Ελλάδα o κορυφαίος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός "JA Europe Enterprise Challenge 2020"

Το πρώτο βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ 17 Ιουν 2020 | 10:42

Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές κατά της εξ αποστάσεως εξεταστικής

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης καταγγέλλουν τις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ για αυταρχικές πρακτικές.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 16 Ιουν 2020 | 14:47

Ντου φοιτητών στην συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ - Αντιδρούν στις εξ αποστάσεως εξετάσεις

Η ομάδα των φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση φωνάζοντας συνθήματα κατά της εξ αποστάσεως εξέτασης.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ 10 Ιουν 2020 | 20:18

Κλειστό πάλι το κέντρο της Αθήνας - Σε εξέλιξη νέο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, σωματεία, φοιτητές και μαθητές.

ΠΟΛΥΜΗΝΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 06 Ιουλ 2020 | 21:12

Χρυσοθήρες αστυνομικοί: "Φώσκολος" ή "Σκαθάρι" ο αρχηγός -  Συμβουλεύονταν… μέντιουμ για τις ανασκαφές

Στην εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται εννέα αστυνομικοί, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν - Ηγετικό ρόλο είχε ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ 06 Ιουλ 2020 | 20:50

Τουρισμός για Όλους: Νέα παράταση της προθεσμίας έως τις 11 Ιουλίου - Πάνω από 300.000 οι αιτήσεις

Το τελευταίο τριήμερο θα γίνονται δεκτές όλες οι αιτήσεις, ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ 06 Ιουλ 2020 | 20:50

Ελλάδα - Αίγυπτος: Άρση καραντίνας για τους τουρίστες των δύο χωρών - Τι θα ισχύει για όσους νοσήσουν

Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη τουριστική συμφωνία της Αιγύπτου με χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 06 Ιουλ 2020 | 20:18

Μοναδικά μπλουζάκια για την ενίσχυση της Ένωσης "Μαζί για το Παιδί"

Πρόκειται για σχέδια αποτυπωμένα σε συλλεκτικά και αριθμημένα μπλουζάκια

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ Η ΡΟΥΜΑΝΑ 06 Ιουλ 2020 | 20:11

Ηράκλειο: Θετική στον κορoνοϊό και η φίλη της 20χρονης Γερμανίδας

Oι θετικοί στον κορoνοϊό τουρίστες που μένουν στο ξενοδοχείο της καραντίνας, θα παραμείνουν εκεί μέχρι να βγουν αρνητικά τα τεστ τους.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 06 Ιουλ 2020 | 20:11

Επέστρεψαν στη χώρα τους όσοι Σέρβοι κατευθύνονταν προς τον Προμαχώνα - 20 τα εισαγόμενα κρούσματα από τη Σερβία

Μετά τις 8 το πρωί κανένα αυτοκίνητο με σερβικές πινακίδες δεν πέρασε τα ελληνικά σύνορα

14 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ 06 Ιουλ 2020 | 19:29

"Χρυσοθήρες" αστυνομικοί σε σπείρες της Β. Ελλάδας - Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ο αρχηγός [Εικόνες-Βίντεο]

Από πλαστά διαβατήρια μέχρι ανασκαφές για αρχαία και χρυσό - Συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις αστυνομικοί.