Follow us

JA Greece: H Drug n Drop κέρδισε τον φοιτητικό διαγωνισμό "JA Start Up 2022"

Η φοιτητική "start up" θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe τον Ιούλιο στην Εσθονία, με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης φαρμακευτικών αποβλήτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΒΡΑΒΕΙΑ DRUG N DROP

Σε μία εκδήλωση γεμάτη έμπνευση και πρωτότυπες ιδέες απονεμήθηκαν για 8η συνεχή χρονιά τα βραβεία του Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας "JA Start Up 2022", την Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Όλες οι φοιτητικές ομάδες που έφτασαν στον μεγάλο τελικό ενέπνευσαν με τις ιδέες τους, οι οποίες δίνουν απαντήσεις και προτάσεις για λύσεις σε καίρια κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας. Το διαγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με ομιλία της προς τις ομάδες η κυρία Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Α’ Αντιπροέδρος του ΕΒΕΑ.

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα "Drug and Drop" από το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Αλεξία Βασιλάκη και τα αδέλφια Νικόλας και Γιάννης Σπυρέλλης με υπεύθυνο καθηγητή τον Σταύρο Λουνή δημιούργησαν ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης των φαρμακευτικών αποβλήτων με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδρομής από την φαρμακοβιομηχανία μέχρι τον καταναλωτή, ώστε να μην παράγονται φάρμακα που δεν καταναλώνονται. Το βραβείο στην "Drug n Drop" απένειμε ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος συγχαίροντας παράλληλα όλες τις ομάδες που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει αλλάξει καταλυτικά τα δεδομένα στην απόκτηση της γνώσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "δε νομίζω ότι θα υστερούσε κάποια τέτοια ομάδα από άλλες ομάδες του εξωτερικού". Στην απονομή του 1ου βραβείου συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του JA Greece, Διευθύνων Σύμβουλος της Citi Ελλάδος, Μάλτας και Κύπρου Αιμίλιος Κυριάκου που ήταν και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Φοιτητικό Διαγωνισμό του Πανευρωπαϊκού Φεστιβάλ Νεανικής Επιχειρηματικότητας Gen-E 2022 του JA Europe στο Ταλίν της Εσθονίας στις 12-14 Ιουλίου. Την προετοιμασία της ομάδας για τη σημαντική αυτή διοργάνωση έχει αναλάβει η EY Ελλάδος.

JA Greece: H Drug n Drop κέρδισε τον φοιτητικό διαγωνισμό "JA Start Up 2022"

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην ομάδα "3Deal" από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία δημιούργησε ένα marketplace με στόχο να γεφυρώσει τους δημιουργούς 3D προϊόντων με τους καθημερινούς πελάτες, με στόχο να καταστήσει το 3D πιο κατανοητό και προσιτό στους καταναλωτές. Μέλη ομάδας: Ειρήνη Χιονά, Μαρσίντα Γκοζίνα, Μυρσίνη Χατζηκωνσταντίνου. Υπεύθυνος καθηγητής: Ιωάννης Κίνιας. Το 2ο βραβείο απένειμε ο CEO και Συνιδρυτής της Ferryhopper Χρήστος Σπαθαράκης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου.

ΒΡΑΒΕΙΑ DRUG N DROP

Το τρίτο βραβείο κέρδισε η ομάδα "Bruise Down" από το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, με μια εφαρμογή αφιερωμένη στην αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας. Μέλη ομάδας: Ερικαίτη Κουναλάκη, Παρασκευή Ζαρμπούτη, Ελευθερία Παπαδόσηφου. Εθελοντής/Σύμβουλος: Μύρων Φλουρής, Associate Director Business Develοpment EY Ελλάδος.Το 3ο βραβείο απένειμε η Ράνια Βλάχου CEO της φοιτητικής "start up" Swim.me που κατέκτησε το 2021 το "χρυσό μετάλλιο" στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe. Ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να κερδίσει πανευρωπαϊκά την πρώτη θέση στην ιστορία του Junior Achievement Greece.

Η κριτική επιτροπή του "JA Start Up 2022" αποτελείτο από τους: Αιμίλιος Κυριάκου, Αντιπρόεδρος JA Greece - Citi Country Officer - Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα - Χαράλαμπος Καζαντζίδης, Managing Director της ManpowerGroup Greece, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, μέλος ΔΣ JA Greece - Chief Sustainability Officer TITAN CEMENT Group, Γεώργιος Μητρόπουλος Head of Business Development Greece & southeast Europe EY Ελλάδας και Ιωάννης Σωτηρόπουλος, μέλος ΔΣ JA Greece, Regional Director West Balkans & Caucasus Chipita Global.

ΒΡΑΒΕΙΑ DRUG N DROP

Μεταφέροντας την εμπειρία του ως κριτής, ο κ. Χαράλαμπος Καζαντζίδης, επεσήμανε ότι "ήταν συντριπτική η πλειοψηφία" των γυναικών που συμμετείχαν, αλλά και που αναδείχθηκαν στις κορυφαίες θέσεις και πρόσθεσε ότι "ο διαγωνισμός αυτός σας μαθαίνει να εργάζεστε ομαδικά, να ξεπερνάτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σας εμπνέει να καινοτομείτε και να δημιουργείτε τις δικές σας ιδέες".

Με στόχο να προσφέρει περαιτέρω έμπνευση στα παιδιά, η διοργάνωση προσκάλεσε να μιλήσει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τον Χρήστο Σπαθαράκη, CEO & συνιδρυτή της Ferryhopper, μια εταιρεία που ηγείται στην online αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. "Εμείς βάλαμε κάποια βήματα στην αρχή ως στόχους, είπαμε ότι θα φέρουμε την ελληνική αγορά on board, νομίζω ότι σε αυτό είμαστε σε ένα καλό σημείο. Ο δεύτερος στόχος ήταν να επεκταθούμε σε χώρες εκτός Ελλάδας, που μέρα με τη μέρα στην Ιταλία και την Ισπανία αυτό γίνεται και εν τέλει, να καταλήξουμε ένα σημείο αναφοράς για τα ακτοπλοϊκά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτή η πορεία, η οποία είναι τεθλασμένη γραμμή προφανώς, αλλά έχει σημεία στα οποία κανείς μπορεί να ταυτοποιήσει τα επόμενα βήματα, ήταν σημαντική για εμάς γιατί βλέπαμε σε κάθε σημείο πώς συνδέεται ο μακροπρόθεσμος στόχος με την καθημερινή μας δουλειά" σημείωσε ο κ. Σπαθαράκης ως συμβουλή με βάση την εμπειρία της εταιρείας του.

ΒΡΑΒΕΙΑ DRUG N DROP

H υπεύθυνη του φοιτητικού προγράμματος/διαγωνισμού "JA Start Up" του Junior Achievement Greece Ιωάννα Κυπριώτη δήλωσε εντυπωσιασμένη από τις επιχειρηματικές ιδέες και το ήθος των φοιτητών και των φοιτητριών, ενώ ευχαρίστησε θερμά την ομάδα του JA Greece και ιδίως τον Digital Marketing Specialist Γιώργο Στέφα και την Communications Specialist Φωτεινή Κοκκινάκη για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία του διαγωνισμού και της τελετής βραβεύσεων.

Πολλά συγχαρητήρια στις 10 ομάδες που διαγωνίσθηκαν στον Εθνικό Τελικό και κυρίως στις τρεις που διακρίθηκαν στις πρώτες θέσεις!

Χορηγός Εκδήλωσης: ManpowerGroup Greece

Υποστηρικτής Eκδήλωσης: Kέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Υποστηρικτής Προγράμματος: EY

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, Έρα Σπορ, Κosmos FM, Καθημερινή, Aθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Capital.gr, The Toc, Athens Deejay, Rock FM, Λάμψη, Tηλεθεατής, Τηλέραμα, epixeiro.gr, ελculture.gr, Atticanews.gr, Thisisus.gr

Το Junior Achievement Greece είναι μέλος του παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού εκπαιδευτικού οργανισμού μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Ειρήνης 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το JA Greece, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.jagreece.org.

Ακολουθήστε το JA Greece στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece
Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/
Twitter: https://twitter.com/ja_greece
YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ 31 Μαρ 2023 | 23:56

Νέα Σμύρνη: Ταυτοποιήθηκαν 3 Κολομβιανοί που είχαν αδειάσει 5 θυρίδες από τράπεζα τον Ιούλιο του 2022

Έφτασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί στο χώρο του θησαυροφυλακίου, διέρρηξαν 5 θυρίδες και αφαίρεσαν τα κοσμήματα που βρίσκονταν στο εσωτερικό τους.

31 Μαρ 2023 | 23:14

Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 3 την Κυριακή

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό θα διεξάγεται στο τμήμα Αεροδρόμιο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Νίκαια

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ 31 Μαρ 2023 | 23:05

ΕΛΑΣ: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και πλαστών εγγράφων - "Έβγαλαν" 9 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε με πλαστά έγγραφα, αλλοδαπούς προς την Ελλάδα και μετά προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤ1 31 Μαρ 2023 | 22:53

Γλυκά Νερά: Φεύγει οριστικά από την Αλόννησο η οικογένεια Κράουτς, έπειτα από 25 χρόνια [Βίντεο]

Μετά τη μητέρα και την κόρη της Καρολάιν, το νησί εγκαταλείπει και ο Ντέιβιντ Κράουτς

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΦΥΡΙ 31 Μαρ 2023 | 21:46

Συναγερμός στον Άγιο Δημήτριο: Αγρια συμπλοκή ανηλίκων έξω από εμπορικό κέντρο με τρεις τραυματίες

Δύο ομάδες ανηλίκων λίγο μετά τις 21:00 συνεπλάκησαν έξω από εμπορικό κέντρο στον Αγιο Δημήτριο

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ Ο ΕΟΔΥ 31 Μαρ 2023 | 21:43

ECDC: Τρεις θάνατοι παιδιών στην Ελλάδα από στρεπτόκοκκο Α - Τελευταίο θύμα της νόσου ένα βρέφος 18 μηνών

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) ανακοίνωσε ότι είναι τρία τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από στρεπτόκοκκο στην Ελλάδα

ΑΝΑΣΤΑΤΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ 31 Μαρ 2023 | 21:37

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Άνδρας με μαύρο τζιπ παρενοχλεί μικρούς μαθητές - Προσπάθησε να αρπάξει 10χρονο

Ένας άγνωστος άνδρας που κυκλοφορεί με μαύρο τζιπ στην περιοχή της Τούμπας παρενοχλεί μικρούς μαθητές στον δρόμο.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 31 Μαρ 2023 | 21:12

Πάτρα: Ακινητοποιήθηκε ο Προαστιακός γιατί στράβωσαν οι γραμμές - Ο μηχανοδηγός κατέβασε τους επιβάτες [Εικόνες - Βίντεο]

Πριν καλά καλά ξεκινήσουν τα δρομολόγια, νέα αστοχία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα εάν ο μηχανοδηγός δε σταματούσε το τρένο του προαστιακού στην Πάτρα

ΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΗ 31 Μαρ 2023 | 20:57

Φράχτης στον Έβρο: Ετσι θα είναι μετά την επέκταση 35 χλμ. - Παρατηρητήρια, φορητά εμπόδια και αντι-αναρριχητική λαμαρίνα

Στα 99,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου επέκτασης του φράχτη στον Έβρο - Πώς θα είναι μετά την ολοκλήρωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ HELLENIC TRAIN 31 Μαρ 2023 | 20:38

Σιδηρόδρομος: Στις 3 Απριλίου ξανά το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, το πρώτο μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Έναν μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τα τρένα μπαίνουν ξανά στις ράγες για το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Τι αλλάζει

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ 31 Μαρ 2023 | 20:01

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ ανοιχτά της Κύθνου

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 39 χλμ. δυτικά, νοτιοδυτικά της Κύθνου.

ΣΤΟ STAR 31 Μαρ 2023 | 19:19

Κρήτη: Μητέρα καταγγέλλει τον πρώην σύζυγό της για ασέλγεια στον 13χρονο γιο τους - "Ερχόταν μεθυσμένος και με βίαζε"

Ο πατέρας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 11 χρόνια φυλάκισης, όμως αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο - "Δεν έχει δικαίωμα να λέγεται πατέρας αυτός. Κανένας από αυτούς", λέει η μητέρα