JA Greece: Στη FlowOn του Πειραματικού Σχολείου του ΠΑΜΑΚ το 1ο βραβείο - Διαγωνισμός "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021"

Ποια είναι η FlowOn του ΠΑΜΑΚ που κέρδισε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021".

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
JA GREECE

Στη FlowOn του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) απονεμήθηκε το 1ο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού "Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021" του Junior Achievement Greece, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και διεξήχθη, σήμερα, σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση. Το 2ο Βραβείο κατέκτησε η Art- Tech από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων και το 3ο η StandByMe από το ΓΕΛ Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης.

Η FlowOn εστιάζει στις κοινόχρηστες βρύσες εξωτερικών χώρων και αναπτύσσει καινοτόμα συστήματα άμεσης εξοικονόμησης νερού, που ταυτόχρονα αποτρέπουν τη διάδοση μικροβίων. Το εξάρτημα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους μαθητές μετατρέπει πανεύκολα κάθε βρύση σε έξυπνη- ανέπαφη βρύση, που λειτουργεί με ανιχνευτή κίνησης, ενώ διαθέτει μηχανισμό κλειδώματος απενεργοποιήσιμο προσωρινά από τον χειριστή του.

Το βραβείο στη FlowOn απένειμε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον πρόεδρο του JA Greece και πρόεδρο της Upstream Mάρκο Βερέμη. Με τις επιχειρήσεις που ανέπτυξαν στο πλαίσιο του προγράμματος "οι μαθητές και οι μαθήτριες δίνουν καινοτόμες λύσεις με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους", υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας και εξήρε τα στοιχεία της δημιουργικότητας, της καινοτομίας, της συνεργατικότητας, της επιχειρηματικότητας, αλλά και της ευγενούς άμιλλας που προάγει ο συγκεκριμένος διαγωνισμός και τα οποία είναι το ζητούμενο σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα. Η κ. Κεραμέως συνεχάρη ακόμη το Junior Achievement Greece για τις εξαιρετικές του δράσεις μέχρι σήμερα και πάνω απ' όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, "αυτή είναι που μετράει πάνω από όλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Αυτός ο διαγωνισμός δεν είναι τυχαίο που έχει αποτελέσει έμπνευση για τόσους πολλούς Έλληνες", τόνισε ο κ. Βερέμης και απευθυνόμενος προς τα παιδιά τούς είπε πως "αυτό που κάνετε είναι τόσο σημαντικό γιατί δείχνει λίγο και το μέλλον της χώρας" αλλά και "ότι η νέα γενιά είναι αρκετά πιο βελτιωμένη από την προηγούμενη".

Στην Art- Tech, που κατέκτησε το 2ο βραβείο ο πελάτης "μιλάει" με το ChatBot, ώστε να βρει τον "ζωγράφο που κρύβεται μέσα του", μέσα από μια γκάμα κορυφαίων ζωγράφων. Έπειτα, ανεβάζει μια δική του φωτογραφία, την οποία ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης επεξεργάζεται, ώστε να μοιάζει με αυθεντικό πίνακα του παραπάνω "μεγάλου ζωγράφου". Παραγγέλνει την "επεξεργασμένη φωτογραφία" για εκτύπωση σε ένα αντικείμενο της επιλογής του (κορνίζα, κούπα, ρούχο, θήκη κινητού κλπ), το οποίο παραλαμβάνει στο σπίτι του. Οι καλύτερες "επεξεργασμένες φωτογραφίες" αναρτώνται, με την άδεια των δημιουργών τους, στην τρισδιάστατη Virtual Γκαλερί.

Το βραβείο στην Art-Tech απένειμε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον γενικό διευθυντή του JA Greece και πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe Αργύρη Τζικόπουλο. Ο κ. Δήμας εξήρε το πρόγραμμα του JA Greece, μια "πραγματικά θαυμάσια ιδέα", η μεγαλύτερη επιτυχία της οποίας, όπως είπε, είναι ότι αρχίζουν τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρή ηλικία τι σημαίνει η επιχειρηματικότητα και τι σημαίνει είναι να έχει αυτή κοινωνικό αντίκτυπο πέραν του οικονομικού. Το ζητούμενο είναι "πώς μπορούμε να συνδέσουμε πολύ πιο αποτελεσματικά την εκπαίδευση με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα", όπως χαρακτηριστικά είπε και κάλεσε όλα τα παιδιά να γνωρίσουν μέσα από το διαδίκτυο το πρόγραμμα "Elevate Greece".

Από την πλευρά του, ο κ. Τζικόπουλος σημείωσε ότι "το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί έχουν αγαπήσει και αγκαλιάσει αυτό το πρόγραμμα" και υπογράμμισε πως τα προϊόντα που είδαμε ως τελικό προϊόν ξεπέρασαν τις προσδοκίες. "Νιώθω", είπε, "ότι όλες οι ομάδες δημιούργησαν εταιρείες που αύριο θα μπορούσαν να βγουν στην αγορά".

Η StandbyMe, που κέρδισε το 3ο βραβείο παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε εφήβους και νέους μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε ζητήματα που τους απασχολούν. Στην πλατφόρμα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αξιόπιστες πληροφορίες αλλά και να κλείσει ραντεβού για δωρεάν online συνεδρίες. Το αντίτιμο των συνεδριών καλύπτεται από χορηγίες που συγκεντρώνονται στο πλαίσιο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επιχειρήσεων. Βασική αποστολή της StandByMe είναι η προώθηση του 3ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης για την προώθηση της καλής υγείας και ευημερίας αλλά και η ενδυνάμωση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων στο τομέα της ψυχικής υγείας.

Την απονομή του βραβείου έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μαζί με την υπεύθυνη του Προγράμματος "Μαθητική Εικονική Επιχείρηση" του JA Greece, Ελίζα Παυλίδη. Το πρόγραμμα αυτό του JA Greece, τόνισε -μεταξύ άλλων- ο κ. Παπαλεξόπουλος, "αναδεικνύει μια νέα φωτεινή Ελλάδα που δείχνει ότι οι μαθητές μας διαθέτουν επιχειρηματική σκέψη και όνειρα για το μέλλον". Στα οφέλη του προγράμματος αλλά και τις εξαιρετικές προτάσεις των μαθητών αναφέρθηκε η κ. Παυλίδη.

Η νικήτρια ομάδα θα συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό JA Europe Company of the Year Competition 2021, στον οποίο συμμετέχουν 40 ευρωπαϊκές χώρες, ενώ και οι τρεις πρώτες ομάδες θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ GEN-E 2021, που διεξάγεται από τις 29 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, υπό το JA Λιθουανίας. Οι νικήτριες ομάδες κερδίζουν και χρηματικά έπαθλα, 1000 ευρώ το 3ο Βραβείο, 2000 ευρώ το 2ο Βραβείο και 3000 ευρώ το 1ο Βραβείο.

Για πρώτη φορά και ...junior επιχειρηματικότητα

Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στον φετινό διαγωνισμό ένα νέο πρόγραμμα ταχύρρυθμης εικονικής επιχείρησης, το Company Junior, το οποίο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα προσέλκυσε το ενδιαφέρον 40 μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων από 17 σχολεία.

Τα βραβεία στις τρεις πρώτες διακριθείσες junior επιχειρήσεις απένειμε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Αλέξανδρος Κόπτσης. Την πρώτη θέση κατέκτησε η Superfoods από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών "Κωνσταντίνος Καραμανλής", τη δεύτερη η Bottl_E2 από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Ρόδου και την τρίτη η e-FAI από το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

"Η εικονική επιχειρηματικότητα που εσείς αναπτύσσεται και δημιουργείται δίνει μια νέα διάσταση στο σχολείο που θέλουμε να έχουμε, το σχολείο που ονειρευόμαστε", επισήμανε ο κ. Κόπτσης κάνοντας την απονομή των βραβείων.

Έπαινος και ειδικά βραβείa

Τον Έπαινο της Κριτικής Επιτροπής απένειμε ο διευθύνων σύμβουλος Citi Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Αιμίλιος Κυριακού στη Fluffy Shelter από το 1ο Γυμνάσιο Ερέτριας, το βραβείο Αειφόρου Ανάπτυξης η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου στην Ellada, Useful Items from Greece του ΕΠΑΛ Νικήτης, το βραβείο Τεχνολογίας ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στη Social Aid από το Γυμνάσιο Μούδρου, το βραβείο Τουριστικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Capital.gr και του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων στη Digital Fournoi από το Γυμνάσιο-ΛΤ Φούρνων, ενώ το Βραβείο Τιμής Ένεκεν της Κριτικής Επιτροπής έλαβε το Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης με το Εσπερινόμελό του.

Την έναρξη της τελετής βραβεύσεων κήρυξε η CEO του Singularity Summit Greece Νίκη Συροπούλου με μια συζήτηση για την τεχνολογία και τη γυναικεία ηγεσία, με την κ. Συροπούλου να υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του JA Greece στην ανάπτυξη της μαθητικής επιχειρηματικότητας και να δηλώνει εντυπωσιασμένη από τις παρουσιάσεις και τις ιδέες των παιδιών που, όπως είπε, είναι το μέλλον της χώρας μας. Στη λήξη δε του διαγωνισμού, ο Salvatore Nigro CEO του JA Europe συνεχάρη όλους τους μαθητές για τις καταπληκτικές επιχειρηματικές τους ιδέες και ενημέρωσε τις νικήτριες ομάδες για τη συμμετοχή τους στο event της Λιθουανίας.

Τον διαγωνισμό παρουσίασε η δημοσιογράφος, διευθύντρια επικοινωνίας του Junior Achievement Greece, Μαρία Γιαννέτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26 Ιουλ 2021 | 15:11

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη στην Κεραμέως για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Φίλη

Ο Πρωθυπουργός κατά το κλείσιμο του υπουργικού συμβουλίου εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στην πολιτική και προσωπική στην Κεραμέως και μίλησε για τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί και άλλες γυναίκες της κυβέρνησης., Μιχαηλίδου, Μενδώνη και Πελώνη.

ΠΑΙΔΕΙΑ 26 Ιουλ 2021 | 13:46

Θεσσαλονίκη: Παράσταση διαμαρτυρίας γονέων και μαθητών - Ζητούν να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές, ζητώντας να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 26 Ιουλ 2021 | 10:30

Σχολεία: 11.700 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε πρόσκληση για την κάλυψη οργανικών θέσεων στην εκπαίδευση.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 23 Ιουλ 2021 | 20:04

Απίστευτη υπόσχεση Τσίπρα: Τάζει θέσεις σε ΑΕΙ στους μαθητές που κόπηκαν φέτος, αν κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στους φετινούς υποψηφίους ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία ξανά, θα καταθέσουν μηχανογραφικά με τους φετινούς βαθμούς, για να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ

"ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ" ΛΕΝΕ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 23 Ιουλ 2021 | 14:50

Επιμένει ο Φίλης για τα παιδιά της Κεραμέως- Δεν ζητάει συγνώμη: Ηταν επίθεση στην υπουργό, όχι στην οικογένειά της

Συνεχίστηκε η κόντρα Κεραμέως - Φίλη, με τον πρώην υπουργό να μη ζητά συγγνώμη και να δέχεται ομαδικά πυρα από τους "γαλάζιους" βουλευτές.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 23 Ιουλ 2021 | 10:10

Κεραμέως: Καλούμε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και παιδιά άνω των 15 να εμβολιαστούν

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών να εμβολιαστούν απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ 22 Ιουλ 2021 | 17:15

Η Βίβιαν Ευθιομοπούλου σχολιάζει τον Νίκο Φίλη και την επίθεση στην Κεραμέως: "Το πιο σιχαμερό μισογυνικό σχόλιο…"

Η δημοσιογράφος Βίβιαν Ευθυμιοπούλου φωτίζει με το σχόλιό της την επίθεση Φίλη σε Κεραμέως

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Ιουλ 2021 | 07:54

Το ολίσθημα του Νίκου Φίλη για τα παιδιά της Νίκης Κεραμέως και η συγγνώμη που δεν είπε

Ο κ. Φίλης δεν έχει συνηθίσει σε τέτοια χτυπήματα κάτω από τη μέση, έστω κι αν ο ίδιος έχει δεχθεί στο παρελθόν.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» 21 Ιουλ 2021 | 19:57

Βουλή: "Χτύπημα κάτω από τη μέση" του Φίλη στην Κεραμέως με αναφορές στα παιδιά της - Η αντίδραση της υπουργού

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης επιτέθηκε στη Βουλή στην Νίκη Κεραμέως μην διστάζοντας να αναφερθεί στα παιδιά της υπουργού

ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ 21 Ιουλ 2021 | 13:40

Η απάντηση της καθηγήτριας Βάσω Κιντή στον αριστούχο μαθητή που δεν πέρασε στο ΕΜΠ

Πώς σχολίασε με ανάρτησή της η καθηγήτρια Βάσω Κιντή την ανοιχτή επιστολή του αριστούχου μαθητή στη Νίκη Κεραμέως

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 21 Ιουλ 2021 | 08:23

Κεραμέως στο TheTOC: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις μας

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ως κοινοβουλευτικό κόμμα είναι σε πλήρη διάσταση με την ίδια την κοινωνία", τονίζει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

ΣΦΟΔΡΓ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 20 Ιουλ 2021 | 17:22

Βουλή: "Σύγκρουση" με σκληρές εκφράσεις Κεραμέως-Τσακαλώτου για το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

"Ντρέπομαι για εσάς", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - "Αν δεν κάνω λάθος ο κ. Τσακαλώτος έχει σπουδάσει σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία", απάντησε η Ν. Κεραμέως

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιουλ 2021 | 16:54

Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Κεραμέως: "Είστε ντίλερς των κολλεγίων" - "Θέλουμε τα παιδιά να έχουν προοπτική"

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα και Κεραμέως για την ελάχιστη βάση εισαγωγής.