X

Και ο Σύριζα λέει "ναι" στην 4η φρεγάτα Belh@rra- Παρά τις διαφωνίες πολλών κορυφαίων στελεχών

Και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθούν υπέρ της απόκτησης και της 4ης φρεγάτας Belh@rra

Γράφει: TheToc team

Ναι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση και 4ης φρεγάτας Belh@rra και αυτό θα καταθέσει στη Βουλή, αν και η απόφαση στα κομματικά όργανα δεν ήταν εύκολη.

Αυτό όμως εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, με το επιχείρημα ότι όχι μόνο ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες της αμυντικής θωράκισης της χώρας αλλά και με το πρόσθετο επιχείρημα ότι οι σχετικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό πέρασε τελικά.

Οι διαφωνίες ήταν έντονες πάντως, από εκείνους που κάνουν λόγο για προσπάθεια του πρωθυπουργού να κρύψει τις διπλωματικές του αποτυχίες μέσω των εξοπλισμών, αλλά και με το κλαστικό επιχείρημα της αριστεράς, ότι δεν γίνεται να υπάρχουν επιτακτικές ανάγκες για την χρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας και ο σύριζα να ψηφίζει για τους εξοπλισμούς.

Η υπερψήφιση της αγορά και 4ης φρεγάτας δυσκολεύει μεταξύ άλλων και τον διάλογο με τη Νέα Αριστερά, καθώς ο "παλαιός ΣΥΡΙΖΑ" δεν βλέπει με καλό μάτι την υπερψήφιση των εξοπλισμών.

Ναι και από το ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ το ναι ήταν πιο εύκολο και αυτή ήταν η εισήγηση του επικεφαλής του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη, αν και εδώ, υπήρχαν στελέχη που εξέφραζαν επιφυλάξεις όσον αφορά στα ψιλά γράμματα της σύμβασης.