Follow us

Και όμως: Υπάρχουν ελληνικά Drones με τεχνογνωσία του ΑΠΘ

Επιτήρηση θαλάσσιων και δασικών περιοχών, κάλυψη αναγκών Πολιτικής Προστασίας και εξαγωγικός προσανατολισμός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Και όμως: Υπάρχουν ελληνικά Drones με τεχνογνωσία του ΑΠΘ

Έχουν περάσει περίπου δύο χρόνια από τη στιγμή που ερευνητές του ΑΠΘ παρουσίασαν στο ευρύ κοινό ένα μεγάλου μεγέθους Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (Drone), το HCUAV RX-1, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Στην πραγματικότητα, όμως, η έρευνα πάνω σε σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα αερόχημα νέας γενιάς, ικανό να πετάει μόνο του, με αυτόματο πιλότο ή με χειρισμό από το έδαφος, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα.

Τα παραπάνω επισήμανε ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών (ΕΜΡ&Σ) του ΑΠΘ, Κυριάκος Υάκινθος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Το συγκεκριμένο αερόχημα που οι συνεργάτες μου και εγώ το σχεδιάσαμε από το μηδέν, το υλοποιήσαμε, το φτιάξαμε, το πετάξαμε και το πετάμε ακόμα, κάνοντας τα λεγόμενα flying tests, ξεκίνησε από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο ήταν πολύ φιλόδοξο και πολύ σωστά στημένο», αναφέρει ο κ. Υάκινθος και αποκαλύπτει πως η διαδικασία εξέλιξης τέτοιων προγραμμάτων συνεχίζεται και την τρέχουσα περίοδο, με αντικείμενο τις συνεργασίες ιδιωτικών φορέων (εταιρειών) με πανεπιστήμια.

Μέσα στο 2018 τα προγράμματα τού εν λόγω Εργαστηρίου του ΑΠΘ περνούν σε νέα περίοδο: ταυτόχρονα με τη εξέλιξη και βελτίωση του πρώτου αεροχήματος (διαδικασία που έχει ξεκινήσει και θα συνδυαστεί με νέα περίοδο δοκιμών), "τρέχει" νέα συμφωνία εξέλιξης για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά του βελτιωμένου Drone μεγάλης μεγάλης εμβέλειας και αυτονομίας.

«Η εταιρία που συμμετέχει στο πρόγραμμα (σ.σ Intrakom Defence Electronics, IDE) μπήκε στην λογική να αναπτύξει περαιτέρω αυτό το σύστημα και έκανε μια σύμβαση με εμάς. Βάσει της σύμβασης, εμείς ως Πολυτεχνείο με Έλληνες μηχανικούς -νέα παιδιά, διδάκτορες, μεταδιδάκτορες ή υποψήφιους διδάκτορες- θα είμαστε το design authority που θα βελτιώσουμε το Ιπτάμενο Αερόχημα, ώστε να γίνει ένα ώριμο προϊόν για πώληση» εξηγεί ο κ. Υάκινθος που τονίζει πως στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο θα παίρνει τα λεγόμενα royalties (δικαιώματα), δηλαδή δεν θα πουλάει το προϊόν, αλλά θα παίρνει ποσοστό επί των πωλήσεων, που θα αποδίδεται μέσω του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας, προκειμένου να επενδυθεί ξανά.

Τα συγκεκριμένα ποσά θα επιστρέφουν στην ομάδα του Εργαστηρίου αλλά και στο ΑΠΘ, σε καθώς «το πανεπιστήμιο κρατάει κάποιο ποσοστό και για τις υποδομές του», σημειώνει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ.

Η εμπειρία που έχει συλλέξει η ομάδα των Ελλήνων ειδικών ερευνητών από τις δοκιμές του πλήρους συστήματος που εξελίσσεται τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, ήταν εκείνη που έδωσε σημαντικές βάσεις για τις νέες συνεργασίες που ξεκινούν. Επίσης δημιούργησε τις βάσεις για το επόμενο, άλλης στόχευσης πρωτότυπο αερόχημα, που οι ερευνητές αναμένεται να έχουν έτοιμο μέσα στο 2018.

Στην τελική φάση κατασκευής του εξελιγμένου διαδόχου του Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος HCUAV RX-1 συμμετέχει μεταξύ πολλών ελληνικών εταιρειών και μια εξειδικευμένη εταιρεία, που θα συνεργαστεί με τους σχεδιαστές χρησιμοποιώντας συνθετικά υλικά. «Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης, το ότι δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο αλλά και ελληνικές εταιρείες, μικρές και μεγάλες, όπως η IDE (...) που έχουν μπει στο "παιχνίδι", καθώς θέλουν να έχουν ένα προϊόν που θα μπορεί να πληροί τις επιχειρησιακές ανάγκες είτε για πολιτική χρήση, είτε για άλλες χρήσεις. (Έτσι) σχεδιάζουμε κάτι που θα είναι μεγαλύτερο, θα πετάει πιο μακριά, πιο ψηλά, να φέρει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο και να επιχειρεί ακόμη πιο αξιόπιστα, φτιάχνουμε ένα προϊόν» τονίζει ο κ. Υάκινθος περιγράφοντας τη δουλειά που γίνεται αυτή τη στιγμή στο ΑΠΘ.

Αγορά δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ τα Μη Επανδρωμένα Αεροχήματα (Drones)

«Μάθαμε κάτι πολύ βασικό, να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στις διαδικασίες, να ακολουθούμε σε όλες τις διαδικασίες σχεδιασμού την παραμικρή λεπτομέρεια βήμα προς βήμα. Οι διαδικασίες είναι άλλωστε καταγεγραμμένες στην αμερικανική και την ευρωπαϊκή βιβλιογραφία για το πώς σχεδιάζεις, ποια διαδικασία ακολουθείς βήμα-βήμα, και εφόσον το τηρείς πιστά πάντοτε κάνεις κάτι επιτυχημένο. Το (πρωτότυπο μοντέλο του αεροχήματος) σχεδιάσαμε και πέταξε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα» αναφέρει ο κ. Υάκινθος ενώ τονίζει πως η διαδικασία μέσα από την οποία έχει προκύψει η εξέλιξη των ελληνικών αεροχημάτων στηρίζεται στους νέους ερευνητές «που διαθέτουν πολύ πάθος». «Το δεύτερο που μάθαμε είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να χάνουμε το όραμά μας. Με πολλή υπομονή και επιμονή και ξενύχτι, πάρα πολύ σκληρή δουλειά, καταφέραμε να κάνουμε αυτό. Από εκεί και πέρα όταν το πετάξαμε, είδαμε ότι θα χρειαζόμασταν (σ.σ πριν από την εμπορική διάθεση των αεοροχημάτων) ελάχιστες βελτιώσεις. Στο σημείο αυτό οι εταιρείες, οι ιδιωτικοί φορείς πλέον μπήκαν στη λογική του ότι αυτό μπορεί να είναι προϊόν» προσθέτει ο Έλληνας επιστήμονας.

Το νέο, εμπορικά διαθέσιμο προϊόν, θα διατεθεί σε μια διεθνή αγορά που αποτιμάται πλέον σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ. «(Στόχος είναι) να γίνει κάτι που να είναι εύκολα συντηρήσιμο, να μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί στο πεδίο δοκιμών, να κάνει εύκολη τη ζωή των χρηστών, να είναι φτηνό, να έχει πολύ υψηλή ποιότητα» σημείωσε.

Ανεξάντλητο πεδίο εφαρμογών

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ολοκληρωμένου συστήματος, όπως ανέφερε ο κ. Υάκινθος, η ομάδα των ερευνητών εκτίμησε πως είναι εφικτή η συνδυαστική χρήση του Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος σε μια εμπορική του έκδοση με τεχνολογικές λύσεις που θα εναλλάσσονται (σ.σ διαφορετικά φορτία αισθητήτων, «payloads»). «Είδαμε ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές εφαρμογές: από πολιτική προστασία μέχρι δασοπυρόσβεση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την επιτήρηση των αγωγών φυσικού αερίου, να βλέπουμε εάν υπάρχει διαρροή, να πετάει από πάνω και με ειδικές θερμικές κάμερες να βλέπουμε πού υπάρχει διαρροή» εξηγεί ο Έλληνας καθηγητής ενώ συμπληρώνει πως με το υψηλών επιδόσεων Μη Επανδρωμένο Αερόχημα «με πολύ χαμηλό κόστος θα μπορούμε να επιτηρούμε τις ακτές μας, μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις χωρίς κίνδυνο ανθρώπινης ζωής».

«Φανταστείτε αν είχαμε τέτοια συστήματα στην Αθήνα, στον Σαρωνικό, όπου είχε γίνει το ατυχές γεγονός με τη ρύπανση. Να πετάει από πάνω ένα τέτοιο σύστημα -μιλάμε για μεγάλο, διότι τα μικρά τα drones δεν μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο φορτίο με εξειδικευμένες κάμερες και δεν μπορούν να πετάξουν για πολλή ώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Υάκινθος, για να προσθέσει πως «εφόσον κανείς έχει ένα μεγάλο σύστημα το οποίο πετάει μπορεί να σαρώσει μεγάλες εκτάσεις και να πάρει εικόνα».

Εφικτές είναι και πολλές διαφορετικές χρήσεις στην ελληνική γεωργία, καθώς Έλληνες αγρότες «θα μπορούν στον κάμπο της Θεσσαλίας ή της Μακεδονίας να πετάνε τέτοια συστήματα και να βλέπουν κάτω ποσοστά υγρασίας, να βλέπουν πού χρειάζεται πότισμα». Ή και από τα Σώματα Ασφαλείας: «Γιατί να σηκώνουμε αεροσκάφη να πετάνε, μπορούμε να απογειώνουμε ένα τέτοιο αερόχημα πάνω από μια περιοχή που είναι κρίσιμη» επισημαίνει ο Έλληνας επιστήμονας.

Σχεδιασμός ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη, στα χνάρια των πρωτοπόρων

Απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι εφικτό να αποκτήσει μια εγχώρια βιομηχανία εξαγωγικό προσανατολισμό ο κ. Υάκινθος ήταν θετικός. «Είναι μια νέα τεχνολογία η οποία στην Ελλάδα μπορεί να φέρει κέρδη, να φέρει νέες θέσεις εργασίας, κάτι που μπορεί να πάει μπροστά» αναφέρει ο Έλληνας επιστήμονας, σημειώνοντας πως στο Ισραήλ «οι άνθρωποι ξεκίνησαν από γκαράζ πριν από αρκετά χρόνια και τώρα έχουν δημιουργήσει τεράστιες βιομηχανίες», ενώ τονίζει πως αυτό είναι και στόχος των νέων συνεργασιών που έχουν ξεκινήσει: το τελικό εμπορικό προϊόν να έχει πολλαπλές χρήσεις από τους πελάτες σε όλο τον κόσμο. «(Οι πελάτες) θα μπορούν να αλλάζουν τον εξοπλισμό, τις κάμερες, στο πλαίσιο κάποιων ορίων που έχουν σχέση με το βάρος, θα υπάρχει ο σχεδιασμός modular (σπονδυλωτός), όπου ο καθένας ανάλογα με την αποστολή θα μπορεί να τοποθετεί μια συγκεκριμένη κάμερα ενώ θα μπορεί το Αερόχημα να ενοικιάζεται και ως παροχή υπηρεσιών από τον ιδιοκτήτη, να υπενοικιάζεται δηλαδή» εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά τέλος τη διάθεση στην αγορά των πρώτων συστημάτων παραγωγής, το Εργαστήριο του ΑΠΘ σχεδιάζει δοκιμές του εν λόγω βελτιωμένου αεροχήματος μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ταυτόχρονα οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών δουλεύουν ήδη πάνω στο εντελώς νέο εξελιγμένου σχεδιασμού, με έμφαση στη μεταφορά φορτίων, αερόχημα (drone) όπως γνωστοποίησε ο κ. Υάκινθος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρόκειται για ένα μοντέλο με πρωτοποριακά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που θα πλησιάζει τη σχεδίαση μιας "Ιπτάμενης Πτέρυγας" και θα μπορεί να είναι στον αέρα για πολλές ώρες αλλά και να μεταφέρει φορτίο αξιόλογου βάρους. Ένα drone αντοχής (σ.σ μοντέλα long endurance), ιδανικό για χώρες με τη γεωμορφολογία όπως η Ελλάδα και με ακόμη πιο ευρύτερη γκάμα εμπορικών, αλλά και, ενδεχομένως αν αυτό ζητηθεί, εθνικής σημασίας, εφαρμογών και αποστολών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία ιστορία που σόκαρε το πανελλήνιο ανεβαίνει στο θέατρο

Το βιβλίο (Α)Γνωστού Πατρός ζωντανεύει στο θέατρο Μικρός Κεραμεικός για λίγες μόνο παραστάσεις

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ 04 Δεκ 2025 | 23:05

Θρίλερ με το αεροσκάφος του Ζελένσκι - Το προσέγγισαν στρατιωτικά drones κατά την άφιξή του στην Ιρλανδία

Τα drones κινούνταν κυκλικά πάνω από ένα πλοίο του ιρλανδικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο είχε κινητοποιηθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης Ζελένσκι

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ 19 Νοε 2025 | 08:51

Ξενάγηση Δένδια στις εγκαταστάσεις της εταιρείας κατασκευής drones Matternet στην Καλιφόρνια [εικόνες]

Ο υπουργός παρακολούθησε επίδειξη των πολλαπλών δυνατοτήτων και εφαρμογών των μη επανδρωμένων αεροπορικών συστημάτων

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ 18 Νοε 2025 | 12:22

Ελληνοουκρανική συμπαραγωγή θαλάσσιων drones συμφώνησαν Μητσοτάκης και Ζελένσκι

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή των drones σε ελληνικά ναυπηγεία, με τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα των ηλεκτρονικών και οπτικών συστημάτων.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 30 Οκτ 2025 | 11:23

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα - Ποια είναι η γιατρός Καρακάση

Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος από γυναίκα χειρουργό στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του ΑΠΘ.

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 27 Οκτ 2025 | 07:39

Ρωσία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες μετά από ουκρανική επίθεση - Έκλεισαν δύο αεροδρόμια της Μόσχας λόγω drones

Μέσα σε διάστημα έξι ωρών, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 34 εχθρικά drones, ανέφερε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 23 Οκτ 2025 | 08:40

Δένδιας: Η παραγωγή drones καίριο βήμα στη μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή

Όπως τόνισε ο Νίκος Δένδιας, στο 306 Εργοστάσιο Βάσης Τηλεπικοινωνιών θα παράγονται άνω των 1.000 drones τον χρόνο.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ 22 Οκτ 2025 | 18:04

Ένοπλες Δυνάμεις: Η Ελλάδα έχει δυνατότητα παραγωγής άνω των 1.000 drones τον χρόνο

Με πρωτοβουλία του ΓΕΣ, το Τμήμα αυτό αναβαθμίστηκε και έγινε γραμμή ανάπτυξης, παραγωγής λογισμικού, drones, εξομοιωτών πτήσης drones, αλλά και συντήρησής τους

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ 22 Οκτ 2025 | 09:35

Οταν το ΑΠΘ τιμούσε τον Διονύση Σαββόπουλο - Η ομιλία του, γεμάτη εικόνες, υπαινιγμούς και εξομολογήσεις

Η αναγγελία του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου λειτούργησε σαν σιωπηλό κλείσιμο μιας μεγάλης συναυλίας, όταν τα φώτα σβήνουν και μένει μόνο η αντήχηση.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 17 Οκτ 2025 | 10:38
ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 17 Οκτ 2025 | 00:05

Το σχέδιο της ΕΕ για την Άμυνα ως το 2030: "Τείχος" κατά των drones και δαπάνες δισεκατομμυρίων

Η εφαρμογή άμυνας κατά των drones στην ΕΕ έναντι της ρωσικής απειλής "δεν αποτελεί πλέον επιλογή", δήλωσε Κάγια Κάλας

ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ 10 Οκτ 2025 | 08:08

Επιδρομή της Ρωσίας με πυραύλους και drones στο Κίεβο - "Έρχεται δύσκολος χειμώνας" προειδοποιεί ο Ζελένσκι

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο για "επίθεση του εχθρού με βαλλιστικούς πυραύλους και μαζική επίθεση με drones επίθεσης", προτρέποντας τον πληθυσμό να παραμείνει στα καταφύγια.

ΜΗΝΥΜΑ ΒΟΥΤΣΙΤΣ 08 Οκτ 2025 | 21:48

Ένταση στα Βαλκάνια: Τουρκικά drones καμικάζι έφτασαν στο Κόσοβο - Οργή από την Σερβία [εικόνες]

Ο εξοπλισμός του Κοσόβου από την Τουρκία εξόργισε το Βελιγράδι - Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ο οποίος εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ 08 Οκτ 2025 | 11:35

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη αντιμετωπίζει υβριδικό πόλεμο με drones - Η Ρωσία θέλει να σπείρει διχόνοια

Η φον ντερ Λάιεν δεν είπε ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για όλα τα περιστατικά με τα drones, αλλά τόνισε ότι είναι σαφές πως ο στόχος της Ρωσίας είναι να "σπείρει διχόνοια" στην Ευρώπη.

02 Οκτ 2025 | 11:02

Λάζαρος Τσαλίκης: Πέθανε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του ΑΠΘ

Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και καθηγητής του τμήματος Οδοντιατρικής του ΑΠΘ, Λάζαρος (Άκης) Τσαλίκης.

ΚΛΕΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ 28 Σεπ 2025 | 15:44

Δανία: Νέες υπερπτήσεις drones σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της - Απαγορεύει όλες τις πτήσεις τους λόγω της ευρωπαϊκής Συνόδου

Η Δανία θα απαγορεύσει όλες τις πτήσεις πολιτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών την επόμενη εβδομάδα λόγω της ευρωπαϊκής Συνόδου

ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 27 Σεπ 2025 | 12:46

Νέα υπερπτήση drones στη Δανία: Πέταγαν πάνω από τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση για ώρες

Υπερπτήση drones πάνω από τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση της χώρας

26 Σεπ 2025 | 20:33

Γερμανία: Πτήσεις drones πάνω από το Σλέσβιγκ-Χολστάιν - Υποψίες κατασκοπείας

Λόγω και των πρόσφατων περιστατικών με drones στον εναέριο χώρο της Δανίας, το υπουργείο βρίσκεται σε "εντατικές και συνεχείς" συζητήσεις

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Δανία: Άλλο ένα αεροδρόμιο έκλεισε λόγω drone

Οι αρχές δεν έχουν πάντως ανακοινώσει επισήμως την παρουσία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ 25 Σεπ 2025 | 11:33

"Υβριδική απειλή, μοιάζει με έργο επαγγελματία": Σε συναγερμό η Δανία μετά την εμφάνιση drones πάνω από αεροδρόμια

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την εισβολή των drones, με τις έρευνες να συνεχίζονται.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 25 Σεπ 2025 | 08:22

Χάος σε τέσσερα αεροδρόμια της Δανίας λόγω εμφάνισης drones - Έκλεισαν προσωρινά

Πρόκειται για τα αεροδρόμια του Άαλμποργκ, του Έσμπιεργκ, του Σόντερμποργκ και του Σκρίντστρουπ.

ΑΝΟΙΞΑΝ 23 Σεπ 2025 | 07:24

Χάος σε Νορβηγία και Δανία: Εκλεισαν για ώρες τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Οσλο λόγω drones

Προβλήματα προκλήθηκαν σε Δανία και Νορβηγία, καθώς έκλεισαν για αρκετές ώρες προτού ανοίξουν ξανά τα αεροδρόμια της Κοπεγχάγης και του Όσλο, λόγω drones στον εναέριο χώρο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 14 Σεπ 2025 | 09:27

Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Μόσχα για επέκταση του πολέμου - Σε εγρήγορση Πολωνία και Ρουμανία για τα ρωσικά drones

"Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ήξεραν ακριβώς πού πετούσαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους, δεν επρόκειτο για αυθαιρεσία κάποιου χαμηλόβαθμου διοικητή", ανέφερε ο Ζελένσκι.

ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ 11 Σεπ 2025 | 20:37

Τουσκ: "Η Μόσχα δοκιμάζει την ανοχή μας" - Η Πολωνία επέβαλε απαγόρευση πτήσεων drones στα ανατολικά της

Η Μόσχα δοκιμάζει την ανοχή της χώρας, είπε ο Πολωνός πρωθυπουργός κι ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για τα αντανακλαστικά του.

ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΙΡΙΚΙ-ΒΟΛΑ 10 Σεπ 2025 | 22:59

Ρωσικά drones στην Πολωνία: Συνταξιούχος έβλεπε στην τηλεόραση την είδηση όταν ένα από αυτά έπεσε στο σπίτι του [εικόνες]

Ο Βεσολόφσκι ήταν στον κάτω όροφο, όταν το αεροπλάνο έπεσε στον δεύτερο όροφο, γύρω στις 6.30 το πρωί, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η στέγη, να προκληθούν ζημιές σε μια κρεβατοκάμαρα και να σκορπιστούν τα συντρίμμια στον κήπο

ΔΥΣΗ 10 Σεπ 2025 | 11:03

Ο Πούτιν τεστάρει τη Δύση με τα drones στην Πολωνία: "Μεγάλης κλίμακας πρόκληση", λέει ο Τουσκ

Η Ρωσία εξαπέλυσε συνολικά 458 drones και πυραύλους κατά της Ουκρανίας, με τη γειτονική Πολωνία να ανακοινώνει ότι κατέρριψε "εχθρικά αντικείμενα" στον εναέριο χώρο της.

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ 28 Αυγ 2025 | 13:03

Όλο και πιο κοντά Τουρκία και Αίγυπτος - Συμφωνία για την από κοινού παραγωγή drones

Εμβαθύνεται η αμυντική συνεργασία μεταξύ Καΐρου και Άγκυρας.

ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ 28 Αυγ 2025 | 08:50

Κύμα πληγμάτων της Ρωσίας στο Κίεβο: Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες [εικόνες-βίντεο]

"Μία ακόμη μαζική επίθεση εναντίον των πόλεών μας. Ακόμη περισσότεροι φόνοι", έγραψε στο Telegram ο Ζελένσκι.

ΜΕ DRONES ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ 21 Αυγ 2025 | 08:47

Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία: Εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ, τουλάχιστον ένας νεκρός

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές είχε κηρυχτεί στην πρωτεύουσα ήδη χθες το βράδυ και οι επιδρομές drones συνεχίζονταν τη νύχτα.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ 05 Αυγ 2025 | 20:53

Εκτενές τηλεγράφημα του Reuters για το ελληνικό αντί-drone σύστημα "Κένταυρος"

"Το σύστημα "Κένταυρος" εντόπισε και κατέρριψε ταχύτατα δύο εναέρια μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσαν οι Χούθι"

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 21 Ιουλ 2025 | 10:19

Ρωσία: Χάος στα αεροδρόμια της Μόσχας μετά από ουκρανική επίθεση με drones - Χιλιάδες επιβάτες κοιμήθηκαν στο πάτωμα

Η ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε την ακύρωση ή την καθυστέρηση πτήσεων, μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 DRONES 18 Ιουν 2025 | 09:05

Ουκρανία: Στους 21 οι νεκροί μετά τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε "μία από τις χειρότερες επιθέσεις" της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου από την αρχή της εισβολής το Φεβρουάριο του 2022.

ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ 17 Ιουν 2025 | 08:22

Ουκρανία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από επιθέσεις ρωσικών drones στο Κίεβο [βίντεο-εικόνες]

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε πως βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων κάτω από τα συντρίμμια.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ 10 Ιουν 2025 | 21:22

Επιχείρηση ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ: Εκκένωση κατάληψης στην Ιατρική Σχολή [βίντεο]

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στο χώρο που στεγαζόταν το "Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Ιατρικής" του ΑΠΘ, για την εκ νέου εκκένωση της κατάληψης του χώρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 01 Ιουν 2025 | 15:56

Μαζική ουκρανική επίθεση σε βάσεις στη Ρωσία: Φέρονται να χτυπήθηκαν 40 μαχητικά αεροπλάνα

Πηγές ισχυρίστηκαν ότι προκάλεσαν ζημιές αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,4 δισεκατομμύρια λίρες) στη ρωσική αεροπορία

ΞΑΝΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 29 Μαϊ 2025 | 12:15

Το ΣτΕ ακύρωσε την εκλογή του πρύτανη Χαράλαμπου Φείδα στο ΑΠΘ

Το ΣτΕ έκρινε ότι στις νέες αρχαιρεσίες που θα διεξαχθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να συμμετέχει ο κ. Φειδάς.

ΡΩΣΙΑ 28 Μαϊ 2025 | 20:46

BBC: Το νέο τρομακτικό όπλο που αλλάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία - "Αν σε εντοπίσει ζεις τις τελευταίες ώρες της ζωής σου"

Τι είναι τα drones οπτικών ινών που μπορούν να γείρουν την πλάστιγγα στον πόλεμο της Ουκρανίας - "Αν σε έχουν εντοπίσει, μπορεί ήδη να ζεις τις τελευταίες ώρες της ζωής σου"

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ 26 Μαϊ 2025 | 17:58

ΑΠΘ: Εντοπίστηκαν μολότοφ και μπιτόνια βενζίνης σε υπόγειο της Πολυτεχνική Σχολής [εικόνες]

Οι μολότοφ και τα μπιτόνια βενζίνης βρέθηκαν στο υπόγειο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

DRONES ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ 26 Μαϊ 2025 | 08:29
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ 24 Μαϊ 2025 | 11:09

Τουλάχιστον 14 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό στο Κίεβο - Η Μόσχα εκτόξευσε 14 βαλλιστικούς πυραύλους και 250 drones

H Ρωσία εκτόξευσε εναντίον της Ουκρανίας 14 βαλλιστικούς πυραύλους και 250 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μεγάλου βεληνεκούς.

ΑΑΔΕ 24 Μαϊ 2025 | 09:39

Καλοκαίρι με drones, μυστικούς ελέγχους και "τουρίστες-εφοριακούς" για να πιάσουν στα πράσα τους φοροφυγάδες

Οι ελεγκτικές ομάδες θα μεταδίδουν εικόνες και στοιχεία από τα σημεία ελέγχου - φωτογραφίες, βίντεο, επιτόπιες αναφορές - ενισχύοντας τον άμεσο εντοπισμό παρατυπιών.

23 Μαϊ 2025 | 07:50

Ουκρανικά drones παρέλυσαν τα αεροδρόμια της Μόσχας

Τα ουκρανικά drones επηρέασαν τη λειτουργία του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Ρωσίας, του Σερεμέτιεβο, αλλά και εκείνων σε Βνούκοβο, Ντομοντένοβο και Ζουκόφσκι.

ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ 18 Μαϊ 2025 | 12:56

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με 273 drones, σύμφωνα με το Κίεβο - Η μεγαλύτερη από την αρχή του πολέμου

Η Μόσχα κλιμακώνει τα πλήγματά της ύστερα από τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Παρασκευής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Μαϊ 2025 | 20:07

H Adidas απαντά για το drone show: "Η εικόνα της Ακρόπολης δεν χρησιμοποιήθηκε για διαφημιστικούς σκοπούς"

Τονίζεται και από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας πως η πτήση έγινε από τον χώρο του Ζαππείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Μαϊ 2025 | 17:54

Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για το drone show στην Ακρόπολη: "Τηρήθηκαν οι όροι ασφαλείας από την εταιρεία"

Διευκρινίζεται ότι οι αρμοδιότητες της Α.Π.Α. περιορίζονται αποκλειστικά σε θέματα ασφάλειας πτήσεων και χρήσης του εναέριου χώρου.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 16 Μαϊ 2025 | 12:26

Σάλος για διαφήμιση αθλητικών παπουτσιών με drones πάνω από την Ακρόπολη - Μηνύσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν το drone show να έχει πραγματοποιηθεί κοντά στην Ακρόπολη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΠΘ 15 Μαϊ 2025 | 15:54

Συγκινημένος ο Πλακιάς για το πτυχίο της κόρης του: "Σήμερα τελείωσες το πανεπιστήμιο αλλά με λάθος τρόπο" [βίντεο]

Ο Νίκος Πλακιάς περιέγραψε πόσο αμφιταλαντεύτηκε για το αν έπρεπε να πάει να παραλάβει ή όχι το πτυχίο του παιδιού του.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ 15 Μαϊ 2025 | 12:24

Συγκίνηση στο ΑΠΘ: Εδωσαν το πτυχίο της Θώμης Πλακιά που σκοτώθηκε στα Τέμπη – "Είμαι σίγουρη ότι μας βλέπει"

Το πτυχίο της αδικοχαμένης Θωμαής Πλακιά παρέλαβαν οι γονείς της Νίκος και Σοφία, σε μια συγκινητική τελετή στο ΑΠΘ.

ΣΤΟ OPEN 07 Μαϊ 2025 | 21:25

Τέμπη: Αυτό είναι το πόρισμα του καθηγητή Κωνσταντόπουλου - Απορρίπτει ότι τα έλαια σιλικόνης προκάλεσαν την πυρόσφαιρα

Στο φως αποσπάσματα από τη 15σέλιδη έκθεση του καθηγητή του ΑΠΘ, ο καθηγητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η πυρόσφαιρα θα ήταν αδύνατο να προκληθεί από τα έλαια σιλικόνης.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΡΩΣΙΑ 06 Μαϊ 2025 | 08:35

Στο στόχαστρο ουκρανικών drones η Μόσχα για δεύτερη συναπτή νύχτα

Οι νέες αυτές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν τρεις ημέρες πριν από τις τελετές μνήμης για την 80ή επέτειο της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ 30 Απρ 2025 | 13:48

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Πετροπόλεμος και χημικά μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ για την ανακατάληψη στο Στέκι Φυσικού [βίντεο]

Ένταση και επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο ΑΠΘ, με δυνάμεις της ΕΛΑΣ να επιχειρούν εκκένωση της νέας κατάληψης στο "Στέκι του Φυσικού".

ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ 23 Απρ 2025 | 08:01

"Πασχαλινές" εκκενώσεις καταλήψεων σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο - Οι "αθόρυβες" επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, στη διάρκεια πορείας ατόμων, που αντέδρασαν στην εκκένωση της κατάληψης του Ευαγγελισμού. Εκκένωση κατάληψης και στο ΑΠΘ.

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 22 Απρ 2025 | 09:29

Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στο ΑΠΘ

Η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο στο ΑΠΘ τα ξημερώματα της Τρίτης.

26 Μαρ 2025 | 09:24

Ουκρανία: Η Μόσχα εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον της Μικολάιφ στη Μαύρη Θάλασσα και της Κρίβι Ριχ

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάρριψη ουκρανικών drones πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ 14 Μαρ 2025 | 08:18

Ερχονται ανακοινώσεις για τα εξοπλιστικά: Η αντιαεροπορική "ασπίδα του Αχιλλέα", ο "Κένταυρος" και ο "Υπερίων"

Οι εξαγγελίες για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας έρχονται στον απόηχο της παρουσίασης του σχεδίου "ReArm Europe" από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΣΤΟ ΑΠΘ 12 Μαρ 2025 | 19:18

Τέμπη-Κέλλυ Πορφυρίδου: Ακούραστη, ζωηρή, ανυπόμονη- Ο συγκλονιστικός λόγος της μητέρας της στην απονομή του πτυχίου της

"Θέλω μόνο μέσα από κάποια λόγια μου να σας γνωρίσω την κόρη μου, την κούκλα, την Κέλλυ μου".

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 12 Μαρ 2025 | 08:02

ΑΠΘ: Πήρε πτυχίο η Κέλλυ Πορφυρίδου που σκοτώθηκε στα Τέμπη - Το παρέλαβε η μητέρα της

Η Κέλλυ Πορφυρίδου ήταν 23 ετών και φοιτήτρια στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 09 Μαρ 2025 | 00:18

Αγριο σφυροκόπημα των Ρώσων: "Γυμνοί" οι Ουκρανοί μετά το πάγωμα στρατιωτικής βοήθειας και πληροφοριών από τον Τραμπ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην Ντομπροπίλια με βαλλιστικούς πυραύλους και drones, προκαλώντας ζημιές σε οκτώ πολυώροφα κτίρια και 30 οχήματα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 28 Φεβ 2025 | 08:17

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Απαγορεύουν την πτήση drone πάνω από το Σύνταγμα - "Φίμωση" καταγγέλλουν οι φωτορεπόρτερ

Την απαγόρευση πτήσεων των drones αποφάσισαν οι αρχές λίγες ώρες πριν τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 25 Φεβ 2025 | 12:44

Τέμπη: Αναστέλλεται την Παρασκευή η εκπαιδευτική λειτουργία στο ΑΠΘ - Μεσίστιες οι σημαίες στη μνήμη των θυμάτων

Αναστέλλεται την Παρασκευή η λειτουργία του ΑΠΘ λόγω διαδηλώσεων για τα Τέμπη.

ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 23 Φεβ 2025 | 13:29

Παπαζάχος για Σαντορίνη: Οι ακολουθίες έχουν την τάση να ξαναεμφανίζονται - Κάποια μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ

"Αυτή η κρίση θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε πρόσθετες υποδομές", είπε ο Κ. Παπαζάχος.

ΔΗΛΩΣΕ ΧΤΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Φεβ 2025 | 09:29

Ετοιμος να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία δηλώνει ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να αναπτύξει στρατεύματα στην Ουκρανία.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 14 Φεβ 2025 | 22:11

ΑΠΘ: Καταχειροκροτήθηκαν Καρυστιανού και Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη - "Οποιοδήποτε κρατικό έγκλημα μας αφορά όλους"

"Είναι συστημένα, προσπαθούν να μειώσουν την οργή του κόσμου" είπε για τα βίντεο με την εμπορική αμαξοστοιχία ο Παύλος Ασλανίδης

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 28 Ιαν 2025 | 13:53

Το Στέκι του Βιολογικού στο ΑΠΘ έγινε βιβλιοθήκη- Ηταν 34 χρόνια υπό κατάληψη από αναρχικούς

Το περίφημο Στέκι του Βιολογικού γίνεται Βιβλιοθήκη στο ΑΠΘ

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 89 ΕΤΩΝ 19 Ιαν 2025 | 10:51

Πέθανε ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Μιχάλης Παπαδόπουλος

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος είχε διατελέσει πρύτανης του ΑΠΘ από το 1997 έως το 2003.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 12 Ιαν 2026 | 22:16

Αγρότες: Γιατί οι "σκληροί" Νίκαιας και Καρδίτσας "μπλόκαραν" τη συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι αγρότες κάνουν καταγγέλλουν "εμπαιγμό και προσπάθεια διάσπασης" - Για κάποιους που θέλουν να κάνουν "επαναστατική γυμναστική" μιλούν κυβερνητικές πηγές

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ 12 Ιαν 2026 | 21:42

Αγρότες: "Όχι" από το μπλόκο της Σιάτιστας στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό - Κλείνουν την Εγνατία την Τρίτη

Την απόφαση να κλείσει ο μεθοριακός σταθμός του Προμαχώνα αύριο για τα φορτηγά επ αόριστον, έλαβαν οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα

ΤΟΝ ΜΑΙΟ 12 Ιαν 2026 | 21:30

Eurovision 2026: Σε ποιον Ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα στη Βιέννη - Η κατάταξη των χωρών

Η εμφάνιση των χωρών στους δύο Ημιτελικούς καθορίστηκε από κλήρωση

ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 12 Ιαν 2026 | 21:26

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Η μάχη του πλοίου "Express Skopelitis" με τα κύματα και τα Μποφόρ

Το πλοίο ταξίδευε για τα νησιά του Αιγαίου μέσα σε πολύ δύσκολο καιρό

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 12 Ιαν 2026 | 21:08

Μαρία Καρυστιανού: Την παραίτησή της από την προεδρία του Συλλόγου των Τεμπών ζητά το ΔΣ - "Είναι παράτυπο" απαντά

"Περιμένω να μου ζητηθεί επισήμως να αποχωρήσω - Εφόσον μου ζητηθεί, ωστόσο, θα παραμέινω", είχε πει η Μαρία Καρυστιανού

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 12 Ιαν 2026 | 20:53

Σέρρες: Προκλητικός ο 15χρονος - "Εγώ δεν έδωσα τέτοιο ξύλο - Μπορεί να χτύπησε αυτοκίνητο τον 17χρονο"

"Δεν πιστεύω ότι εγώ τον σκότωσα. Κλαίω για το παιδί. Η καρδιά μου έγινε πέτρα" είπε στην απολογία του ο 15χρονος

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΛΕΙΑ 12 Ιαν 2026 | 20:38

Βόλος: Στο εδώλιο γιατρός για τον θάνατο εμβρύου λίγο πριν από τη γέννα

Η υπόθεση αφορά τις συνθήκες παρακολούθησης της εγκυμοσύνης και τη διαχείριση του περιστατικού

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12 Ιαν 2026 | 20:29

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας: Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50 χλμ

Sτη μία περίπτωση η σύλληψη έγινε για επικίνδυνη οδήγηση με ελιγμούς προς εντυπωσιασμό

ΠΑΤΡΑ 12 Ιαν 2026 | 20:18

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα: Βίντεο με το κορίτσι να μιλά με μυστηριώδη άνδρα - Εφτασε στην Αθήνα με ταξί [βίντεο]

Η 16χρονη που εξαφανίστηκε στην Πάτρα αγόρασε νέο κινητό και επισκέφθηκε ενεχυροδανειστήριο - Βίντεο ντοκουμέντο τη δείχνει να συνομιλεί με άγνωστο άνδρα

ΑΜΑΛΙΑΔΑ 12 Ιαν 2026 | 20:12

Ειρήνη Μουρτζούκου: "Είπα αυτά που μου είχαν υποδείξει…" - Τι κατέθεσε για τον θάνατο του Παναγιωτάκη

"Η Πόπη τις τελευταίες εβδομάδες είχε κουραστεί από τις ευθύνες του παιδιού και ζητούσε την ελευθερία της..."

ΤΙ ΕΙΠΕ 12 Ιαν 2026 | 19:55

Ηράκλειο: "Ο πατέρας μου με βίασε πολλές φορές, να τον πάτε μέσα" λέει η κόρη του 54χρονου

Η μία κόρη του 54χρονου, ΑμΕΑ, επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε επανειλημμένους βιασμούς από τον πατέρα της

ΠΟΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 12 Ιαν 2026 | 19:39

Καιρός: Πού αναμένεται να χιονίσει την Τρίτη - Δεν αποκλείεται νέα ψυχρή εισβολή από την Κυριακή, λέει ο Τσατραφύλλιας

Σε ποιες περιοχές αναμένονται χιονοπτώσεις αύριο, Τρίτη 13/1 - Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού

ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 12 Ιαν 2026 | 19:29

Σπάνιο ντοκουμέντο: Η άγνωστη φωτογραφία της Αγκαθα Κρίστι στην Ακρόπολη από το 1958

Η Άγκαθα Κρίστι, που έφυγε από τη ζωή στα 86 της χρόνια, απεικονίζεται στην Ακρόπολη, καθισμένη σε μια κολώνα

ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 12 Ιαν 2026 | 19:00

Φοινικούντα: Η απολογία του ανιψιού για το διπλό έγκλημα στο κάμπινγκ - Η νύχτα στο καζίνο λίγες μέρες πριν

Μεθαύριο το μεσημέρι οι δύο 22χρονοι που πέρασαν πρώτοι το κατώφλι των φυλακών, καλούνται να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ 12 Ιαν 2026 | 18:46

Αγρότες: "Οχι" στη συνάντηση με Μητσοτάκη από τα μπλόκα - Καταγγέλλουν "εμπαιγμό" από την κυβέρνηση

Δεν πάνε στη συνάντηση με Μητσοτάκη τα μπλόκα της Νίκαιας και του Ε-65 - "Η κυβέρνηση δεν θέλει διάλογο, μας εμπαίζει"

ΣΤΟ MEGA 12 Ιαν 2026 | 18:30

Η μητέρα του 17χρονου Αγγελου: "Τον δολοφόνο τον λέμε παιδί; Δεν ξέρω αν ήταν ένας ή 100 που τον χτύπησαν"

"Στη μνήμη του, παιδιά, μιλήστε, διαφοροποιηθείτε. Ο Άγγελος που ξέρατε αυτό θα έκανε για εσάς" καλεί η μητέρα του 17χρονου στις Σέρρες

Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 12 Ιαν 2026 | 18:25

Γεωργία Βασιλειάδου: Πέθανε η μοναχοκόρη της, Φωτεινή, χωρίς να το μάθει κανείς - Ο θάνατος που την κατέβαλε

Η Φωτεινή Αποστολίδη πέθανε πριν από δύο μήνες χωρίς να γίνει γνωστό - Είχε χάσει πριν από χρόνια την κόρη της και εγγονή της Γεωργίας Βασιλειάδου, από καρκίνο

ΕΛΑΣ 12 Ιαν 2026 | 18:15

Χανιά: Ανήλικοι έκλεβαν μοτοσικλέτες -Συνελήφθησαν 10 άτομα [εικόνες - βίντεο]

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 μέλη της ομάδας-συμμορίας ηλικίας από 16 έως 19 ετών

ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ 12 Ιαν 2026 | 18:00

Λευκό τοπίο στην Πάρνηθα - Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην Αττική [βίντεο]

Ο υδράργυρος στην Πάρνηθα κατρακύλησε στους -6 βαθμούς Κελσίου

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 12 Ιαν 2026 | 17:07

Conde Nast Traveller: Αυτά τα ελληνικά νησιά που θα κυριαρχήσουν το 2026

Όπως αναφέρεται "η Ελλάδα έχει 227 κατοικημένα νησιά στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος, επομένως το να ξέρετε από πού να ξεκινήσετε μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο"

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 12 Ιαν 2026 | 17:07

Ιλιον: Μεγάλη φωτιά σε κατοικία - Ολοσχερής καταστροφή, κάηκαν και δύο οχήματα [βίντεο]

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 22 πυροσβέστες με 6 οχήματα για την κατάσβεση.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ 12 Ιαν 2026 | 17:04

Δολοφονία στις Σέρρες: Εκτιμήσεις και για δεύτερο ξυλοδαρμό του 17χρονου - "Δεν φαντάζεστε τι είδαν τα μάτια μου"

Οι γονείς και τα αδέλφια του Άγγελου, κάνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει το παραμικρό να μη φοβηθεί και να μιλήσει

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΙΩΣΕΩΝ 12 Ιαν 2026 | 16:56

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Είμαστε στην κορύφωση της γρίπης - Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, λέει η ΠΟΕΔΗΝ

"Είμαστε στην κορύφωση του κύματος της γρίπης και ακόμη περιμένουμε αυτή την εβδομάδα να ανέβει ακόμα", τονίζει ο Πρόεδρος ΕΟΔΥ Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

ΣΤΟ STAR 12 Ιαν 2026 | 16:55

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη δήλωση μετά από καιρό - "Είμαι αθώα, θα δικαιώσω τα παιδιά μου"

Εμφανώς αδυνατισμένη, ντυμένη στα μαύρα, με φόρεμα, παλτό και μπότες, εμφανίστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο

Η ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΟΣ 12 Ιαν 2026 | 16:54

Γιώργος Παπαδάκης: "Είχε πολύ σοβαρά θέματα με το αναπνευστικό του" - Τι αποκάλυψε ο προσωπικός γιατρός του

Ο Γιώργος Παπαδάκης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 4 Ιανουαρίου μετά από οξύ έμφραγμα

ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ 12 Ιαν 2026 | 16:38

Χαλκίδα: Οι σημειώσεις του 15χρονου που αυτοκτόνησε - "Θέλω να μάθω ποιοι οδήγησαν το παιδί μου στον θάνατο"

O 15χρονος μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου το πρωί της Δευτέρας έπεσε από την Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας χάνοντας τη ζωή του.

12 Ιαν 2026 | 16:26

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρουσιάζει τα αποστάγματά της στην Αθήνα 15 – 17 Ιανουαρίου

Η Θεσσαλία "συστήνεται" ξανά από τα αρώματα, τις γεύσεις και τις ιστορίες των αποσταγμάτων της

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10/1 12 Ιαν 2026 | 16:17

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο

Η 45χρονη τραυματίστηκε σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής καταστήματος εστίασης

ΡΙΠΕΣ ΕΩΣ 130 ΧΛΜ/ΩΡΑ. 12 Ιαν 2026 | 16:17

Λέκκας για ανεμοστρόβιλο στην Αλεξανδρούπολη: Αντίστοιχα φαινόμενα θα εμφανίζονται συχνότερα

Αναγκαίος ένανς νέος, εξειδικευμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός για τη αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευ. Λέκκας

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 12 Ιαν 2026 | 15:52

"Πόλεμος" μετεωρολόγων: "Στρακαστρούκα" η πολική φωτοβολίδα - Καρφιά και ειρωνεία Τσατραφύλλια για Μαρουσάκη

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας χωρίς να κατονομάζει τον συνάδελφό του, άφησε υπονοούμενα για τις προβλέψεις του

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 Ιαν 2026 | 15:06

Πάτρα: Αγωνία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας - "Δυστυχώς, υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση"

Συνεχίζονται οι έρευνες για τη 16χρονη Λόρα που εξαφανίστηκε την Πέμπτη από την περιοχή του Ρίου στην Πάτρα.

ΑΝΕΜΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 9 ΜΠΟΦΟΡ 12 Ιαν 2026 | 14:43

Τήνος: Τα μανιασμένα κύματα παρέσυραν αυτοκίνητα - Οδηγός προσπάθησε να σώσει το ΙΧ του [βίντεο]

Τα κύματα κάλυψαν τις προβλήτες και τον χώρο στάθμευσης του λιμανιού στην Τήνο παρασέρνοντας σταθμευμένα αυτοκίνητα

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΧ 12 Ιαν 2026 | 14:23

Νέος Κόσμος: Μπαλκόνι έπεσε πάνω σε όχημα και το διέλυσε – "Ακουσα δυνατό θόρυβο, το είδα και έπαθα σοκ"

"Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου παραμένει άγνωστος. Έχω κινήσει διαδικασίες κατά παντός υπευθύνου", λέει ο κάτοχος του αυτοκινήτου που έπεσε το μπαλκόνι στον Νέο Κόσμο

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 12 Ιαν 2026 | 14:20

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Ιωνία: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 65χρονο στη λεωφόρο Κύμης

Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ που έσπευσε στη λεωφ, Κύμης στη Νέα Ιωνία, απλά διαπίστωσε τον θάνατο του 65χρονου από το τροχαίο