X

Καίνε 20ευρα οι Ρομά έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη [βίντεο]

Εκρυθμη είναι η κατάσταση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Ρομά έβγαλαν 20ευρα και τα καίνε.

Γράφει: TheToc team

Εκρυθμη είναι η κατάσταση έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι Ρομά και αναρχικοί, αναμένοντας την απόφαση του ανακριτή για τον αστυνομικό που πυροβόλησε στο κεφάλι έναν 16χρονο κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Διαβάστε Επίσης

Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους Ρομά, έκαψαν χαρτονομίσματα των 20 ευρώ επιδεικτικά, φωνάζοντας πως "το παιδί έφαγε τη σφαίρα για 20 ευρώ" και πως "τα λεφτά δεν έχουν αξία".

Υπενθυμίζεται πως ο αστυνομικός πέρασε λίγο πριν από τις 09.00 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου θα δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η δικογραφία.

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Η βασική υπερασπιστική γραμμή του κατηγορούμενου αστυνομικού είναι ότι ενήργησε υπό συνθήκες νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που – όπως υποστηρίζει – διέτρεχαν οι προπορευόμενοι συνάδελφοί του όταν ο ανήλικος οδηγός επιχείρησε να τους εμβολίσει με το αγροτικό του αυτοκίνητο.