Ο καιρός αλλάζει προς το θερμότερο, καθώς καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα από την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και αναμένεται πως ο υδράργυρος σταδιακά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αρκετή ηλιοφάνεια, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία περιμένουμε λίγες βροχές και τις βραδινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βορειοανατολικά τους 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 26 βαθμούς.
Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου το απόγευμα υπάρχει και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς.
Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις έως 4 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 24 βαθμούς.
🌡️ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 12, 2024
✅Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα .
Αυτό διακρίνεται στο βίντεο όπου σας παρουσιάζουμε τις προβλεπόμενες… pic.twitter.com/3c11xdDyOS
Μαρουσάκης: Από την Πέμπτη θα θυμίζει καλοκαίρι
Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη η εβδομάδα θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο τμήματα. Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε άστατες καιρικές συνθήκες, ενώ από την Πέμπτη η αστάθεια θα περιοριστεί και ο υδράργυρος θα προσεγγίσει θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr