
Με ριπές ήδη στα 8 με 9 μποφόρ, οι ισχυρότατοι βοριάδες σαρώνουν το Αιγαίο και καθορίζουν τον καιρό ολόκληρης της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Φέρνουν στο προσκήνιο πιο φθινοπωρινές θερμοκρασίες, με την πρωινή ψύχρα ειδικά σε ορεινές και βόρειες περιοχές να είναι ιδιαίτερα έντονη.
Πάντως οι βροχές που φέρνει ο βοριάς είναι κατά κανόνα ασθενείς και τοπικού χαρακτήρα εντοπισμένες βασικά στις προσήνεμες περιοχές της νοτιότερης χώρας.
Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις στη χώρα με παροδικές βροχές κυρίως σε Μαγνησία, Εύβοια, τοπικά στην Πελοπόννησο και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 25 βαθμούς, έως 23 στις υπόλοιπες περιοχές.
Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6, πιθανώς στα ανατολικά και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.
Την Πέμπτη δεν θα λείψουν και πάλι κάποιες βροχές κυρίως σε Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, με παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 8 μποφόρ και θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σχετικά χαμηλή.
Θερμοκρασία σε πτώση
Σύμφωνα με το meteo.gr για την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα και στο Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά και πιθανόν σε Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στη Νότια Πελοπόννησο.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 19 βαθμούς), 14 έως 25 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 28 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 11 έως τους 22 βαθμούς), 20 έως 26 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως 28 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο σε μέτριους 5 μποφόρ και τοπικά ισχυρούς 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τις πρωινές ώρες μέτριοι 5 μποφόρ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr