X

Καιρός: Για καύσωνα διαρκείας προειδοποιεί ο Κολυδάς - Ξεκινά από την Τρίτη

Για καύσωνα με μεγάλη διάρκεια κάνει λόγο στη νεότερη ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.

Γράφει: TheToc team

Για ισχυρό κύμα καύσωνα που θα ταλαιπωρήσει τους πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα κάνει λόγο o μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς στην πρόγνωσή του για τον καιρό.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τρίτη έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται θερμή εισβολή σε όλη τη χώρα. Τα δύσκολα όμως ξεκινούν ήδη από την Κυριακή, οπότε και ο υδράργυρος θα τραβήξει την ανηφόρα.

Τις ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα είναι και πάλι υψηλές ενώ την Παρασκευή, ο υδράργυρος ενδέχεται να αγγίξει και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης

Ο Θοδωρής Κολυδάς επισήμανε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του επερχόμενου καύσωνα είναι ότι δε θα υπάρχει δροσιά ούτε κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τα ποσοστά υγρασίας θα είναι επίσης υψηλά, εντείνοντας την αίσθηση δυσφορίας, ειδικά την Παρασκευή.

Η Κυριακή και η Δευτέρα 20 και 21 Ιουλίου φαίνεται να είναι ημέρα εισόδου θερμών μαζών, όχι όμως η έναρξη του καύσωνα.

"Ακόμη και την Κυριακή 27 Ιουλίου 2025 που τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καύσωνας έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται σε σημαντικό μέρος της Ελλάδας, δεν θα έχει τελειώσει παντού", αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του, ο Θοδωρής Κολυδάς.