
Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 30 βαθμούς, θυμίζοντας Ιούλιο και όχι Απρίλιο...
Ο Γιάννης Καλλιάνος μίλησε στην εκπομπή "Live News" του Mega και είπε πως το Σάββατο (13/4) η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 30 βαθμούς, ενώ την Κυριακή (14/4) και τη Δευτέρα (15/4) αναμένεται ο υδράργυρος να φτάσει έως και τους 32 βαθμούς.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται ιδιαίτερη ζέστη σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο θεσσαλικό κάμπο, στη Δυτική Ελλάδα, στην Αργολίδα και σε τμήματα της Αττικής.
Χαρακτηριστικά, μόνο στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι του Σαββάτο το θερμόμετρο θα δείξει 28 βαθμούς, ενώ την Κυριακή θα γράψει 29 και τη Δευτέρα 30 βαθμούς Κελσίου.
Σκόνη από τη Δευτέρα βλέπει και ο Κολυδάς
Για άνοδο της θερμοκρασίας έκανε λόγο και ο Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος πλέον βλέπει και αυτός συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης από τη Δευτέρα και κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο X.
Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:
Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ. Ζεστός ο καιρός την Κυριακή και Δευτέρα με τον υδράργυρο τοπικά στους 30 βαθμούς Κελσίου . Από τη Δευτέρα τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου . Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια από τη Δευτέρα και κυρίως Τρίτη-Τετάρτη όπου θα επικρατήσουν και οι νοτιάδες .
🎯 Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΥΕΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 12, 2024
✅Ζεστός ο καιρός την Κυριακή και Δευτέρα με τον υδράργυρο τοπικά στους 30 βαθμούς Κελσίου . Από τη Δευτέρα τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, ενώ την Τρίτη καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και… pic.twitter.com/ziV35hsOTs
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε ενισχυμένους ανέμους, οι οποίο θα εξασθενήσουν από το βράδυ της Κυριακής.
🍃 ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ 5ΗΜΕΡΟ
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 12, 2024
✅Ενισχυμένοι βοριάδες σήμερα στο Αιγαίο με μέγιστη ένταση τα 7 με 8 μποφόρ ( https://t.co/UASn8efSBW ) Το Σαββατοκύριακο οι μεγαλύτερες εντάσεις θα μετατοπιστούν στα νοτιοανατολικά και από το απόγευμα της Κυριακής οι άνεμοι θα… pic.twitter.com/6OML47j4pm
Να σημειωθεί ότι χθες ο κ. Κολυδάς διέψευδε τις προβλέψεις που ήθελαν ένα νέο κύμα αφρικανικής σκόνης να "χτυπά" τη χώρα.
"Ποια σκόνη;" διερωτούνταν ο γνωστός μετεωρολόγος, ο οποίος παρουσίασε και ένα βίντεο με τους χάρτες του Copernicus των επόμενων ημερών.
"Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που "έρχεται". Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus, αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Η μεταφορά σκόνης πρέπει να προβάλλεται μόνο όταν οι συγκεντρώσεις είναι μεγάλες και κατά την προσωπική μου άποψη έτσι όπως έχει προβληθεί το θέμα προκαλεί περισσότερο ανησυχία παρά ενημέρωση των πολιτών", σημειίωνε στην ανάρτησή του.
ΠΟΙΑ ΣΚΟΝΗ ?
— Theodoros Kolydas (@KolydasT) April 11, 2024
Μου ζητήθηκε να μιλήσω για την σκόνη που "έρχεται". Όμως ούτε ο αξιόπιστος Copernicus , αλλά ούτε και ο έγκυρος Skiron μας δίνουν κάποια αξιόλογα ποσά σκόνης, ώστε να προβούμε σε ανακοινώσεις. Και όλα αυτά με μελτέμι αύριο στα 8 μποφόρ. Η μεταφορά σκόνης πρέπει να… pic.twitter.com/Kj0xHjd6Zz
Ωστόσο, όπως αναφέρει το meteo.gr, το Σάββατο "Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια και ανατολικά".
Και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις αρχές της νέας εβδομάδες, παραθέτοντας χάρτες με την πορεία του φαινομένου.
Η ειρωνική ανάρτηση Τσατραφύλλια
Σε μια ειρωνική ανάρτηση προχώρησε ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας, σχετικά με τις προβλέψεις για αφρικανική σκόνη την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, ανέβασε ένα μικροσκόπιο και μια μικρή βουλίτσα, γράφοντας: "Η σημερινή συγκομιδή σκόνης. Καλό Σαββατοκύριακο!".
Ο καιρός το Σάββατο σύμφωνα με το meteo
Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται το Σαββάτο 13 Απριλίου 2024, με πρόσκαιρες και τοπικές μόνο βροχές στα βόρεια το μεσημέρι και απόγευμα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα νότια και ανατολικά.
Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη και στη Θεσσαλία από 13 έως 30, στην Ήπειρο από 12 έως 28, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 29, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 29, στις Κυκλάδες από 15 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Το μεσημέρι στα νότια οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα δυτικά θα φτάνουν τα 4 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr