Καιρός: Πρώτα καταιγίδες και μετά... καύσωνας

Μέχρι την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές καταιγίδες, αλλά μετά ο υδράργυρος θα πάρει την... ανιούσα και προβλέπεται μίνι καύσωνας με θερμοκρασίες μέχρι 37 βαθμούς

kairos-prwta-kataigides-kai-meta-kauswnas
SHARE THIS
0
SHARES

Περίεργα, για την εποχή, τερτίπια μας επιφυλάσσει ο καιρός για τις επόμενες ημέρες.

Ετσι, από την Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι άστατος καθώς προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, δηλαδή από το ύψος της Στερεάς και βορειότερα έως και τη Θράκη και ενδεχομένως και το βορειοανατολικό Αιγαίο ή ακόμη και περιοχές του νοτίου Αιγαίου κατά διαστήματα.

Μάλιστα, από τη Δευτέρα θα πέσει και η θερμοκρασία.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί ριζικά και απότομα και από την Πέμπτη θα ξεκινήσει και η μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας καθώς θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική και την κεντρική Μεσόγειο, θα ταξιδέψουν προς τη χώρα μας και θα μας επηρεάσουν μέχρι τουλάχιστον τις 16-17 Μαϊου.

Μάλιστα, ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί στις τιμές των 36-37°C για τα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα και τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και λίγο παραπάνω -πρόκεται για εξαιρετικά απότομη άνοδο της θερμοκρασίας ειδικά αυτές τις εποχές. 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook