X

Καιρός: Θα "μυρίσει" άνοιξη μέχρι την 25η Μαρτίου - Ανεβαίνει η θερμοκρασία, αναλυτική πρόγνωση

Σήμερα Σάββατο, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα θα είναι καλές, καθώς η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα ξεκινήσει και μια σύντομη περίοδος με συννεφιά.

Γράφει: TheToc team

Βελτίωση συνεχίζει να παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα, μετά την ψυχρή εισβολή εξπρές των προηγούμενων ημερών.

Σήμερα Σάββατο 22 Μαρτίου 2025 αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα πυκνότερες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 έως 18 βαθμούς, από 2 έως 18 στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και από 10 έως 18 στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και στη Θράκη θα κυμανθεί από 0 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 3 έως 19, στην Ήπειρο από 3 έως 17, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 1 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 16, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 17, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 5 έως 16 και στην Κρήτη από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι ίδιας έντασης. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Κυριακή προβλέπονται επιλεκτικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, οι οποίες λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, θα είναι λασποβροχές. Πυκνή συννεφιά αναμένεται σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει λίγο ακόμα και να φτάνει το μεσημέρι τους 17 – 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 22 στην Κρήτη. Νότιοι οι άνεμοι στα πελάγη, θα ενισχυθούν έως 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Τη Δευτέρα αναμένεται μουντός καιρός, με αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και λασποβροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το κρύο θα μαλακώσει νωρίς το πρωί, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά στους 20 – 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 24 στην Κρήτη. Ωστόσο, προβλέπεται να ενισχυθούν λίγο ακόμα οι νοτιάδες στα πελάγη στα 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

"Ανήμερα της Εθνικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου, περιμένουμε λασποβροχές στη Θεσσαλονίκη και λασποψιχάλες στην Αθήνα. Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα 24/3 θα γίνει με συννεφιά", αναφέρει σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.