X

Κακοκαιρία - εξπρές: Πού θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα σήμερα και την Πέμπτη

Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα εξασθενήσουν, για να ενισχυθούν εκ νέου τις βραδινές ώρες, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται Παρασκευή.

Γράφει: TheToc team

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα επηρεάσει τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, περισσότερο αναμένεται να επηρεαστεί η Κρήτη, όπου κατά τη διάρκεια της μέρας σήμερα θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης θα εξασθενήσουν, για να ενισχυθούν εκ νέου τις βραδινές ώρες, ενώ ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή.

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιτού από την ΕΜΥ

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ χθες εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για σήμερα και αύριο.

Συγκεκριμένα:

1. Στις Κυκλάδες ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-04-2021).

2. Στην Κρήτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι της Τετάρτης (31-03-2021) μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (01-04-2021) ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

3. Θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 και τοπικά στο Αιγαίο 9 μποφόρ. Από το πρωί της Πέμπτης (01-04-2021) οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ