Follow us

Κακοκαιρία Bora: Η Λήμνος και η Ρόδος μετρούν τις πληγές τους - Δύο νεκροί, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί - Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Λάρισα και Πιερία

Σε εξέλιξη είναι και σήμερα, Κυριακή, η κακοκαιρία Bora, η οποία σαρώνει από χθες τη χώρα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
limnos

Η κακοκαιρία Bora είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας έχοντας αφήσει ήδη πίσω της 2 νεκρούς στη Λήμνο και τεράστια προβλήματα στο νησί καθώς και στη Ρόδο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η Λήμνος αρχίζει να μετρά τα προβλήματα από το πέρασμά της. Η ευρύτερη περιοχή του Κοντιά φαίνεται να έχει δεχθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα την θεομηνία ενώ και το Θάνος αντιμετώπισε προβλήματα.

Χαρακτηριστική η φωτογραφία από οικία στο χωριό Θάνος που δημοσίευσε το limnosreport. gr με τον χείμαρρο να έχει παρασύρει τμήμα της βεράντας σπιτιού προκαλώντας μεγάλη ζημιά που πιθανόν να είναι και ανεπανόρθωτη….

Κακοκαιρία Bora: Η Λήμνος και η Ρόδος μετρούν τις πληγές τους - Δύο νεκροί, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί - Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Λάρισα και Πιερία

Το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νησί είχε διαστάσεις θεομηνίας καθώς δεν έχουν καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια ύψη βροχής.

Η κακοκαιρία αφήνει πίσω της δύο νεκρούς και πολλές υλικές ζημιές που θα αρχίσουν να καταγράφονται τις επόμενες ημέρες.

Η κάμερα του Limnos from above κατέγραψε όλα όσα συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Μύρινας.

λιμνοσ

λιμνοσ

λιμος

Στη Ρόδο η κακοκαιρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για 24 ώρες

Προβλήματα καταγράφηκαν από την ισχυρή βροχόπτωση στη Ρόδο τη νύχτα. Σημειώνεται ότι πολλοί δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, έχουν καταρρεύσει γέφυρες στην περιοχή της Καλλιθέας - Φαληράκι ενώ σε κεντρικά σημεία του νησιού οι δρόμοι έχουν γίνει απροσπέλαστοι λόγω του τεράστιου όγκου λάσπης που έχει μεταφέρει η βροχή.

Ανακοίνωση για την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στη Ρόδο, εξέδωσε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

"Η Ρόδος, χθές το βράδυ, δοκιμάστηκε σκληρά. Χρειάστηκε να γίνουν δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, σε ιδιαίτερα δυσχερείς συνθήκες που οδήγησαν ακόμα και στην ανάγκη επιχειρήσεων διάσωσης των ανδρών που επιχειρούσαν.

Το νησί ενισχύθηκε με δυνάμεις που έφτασαν από την Αθήνα με ειδική πτήση και από τα ξημερώματα έχει σταλεί μήνυμα 112 που απαγορεύει κάθε μετακίνηση.

Προσοχή, η απαγόρευση μετακίνησης είναι σε ισχύ με διάρκεια 24 ώρες. Η καταγραφή ζημιών δεν θα ξεκινήσει πριν ολοκληρωθεί το φαινόμενο, για το οποίο η Μετερεωλογική Υπηρεσία δίνει επανάληψη σήμερα Κυριακή.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη συναγερμό και η επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, συνεχής. Στο οδικό δίκτυο υπάρχουν εκτεταμένες καταστροφές καθώς και σε οικίες και επιχειρήσεις.

Εως και τώρα, καμία αναφορά για αγνοούμενο δεν υπάρχει και την περιοχή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα, την Ιαλυσό, εποπτεύει η ΕΜΑΚ. Επαναλαμβάνουμε, ισχύει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων."

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ρόδο λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.

Τι ισχύει: Απαγόρευση μετακινήσεων με οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ρόδου για 24 ώρες. Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Προσοχή:Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ από τις 02:43 της 1ης Δεκεμβρίου 2024 και αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών.

Οδηγίες προς τους πολίτες: Αποφύγετε κάθε μετακίνηση εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο.Μείνετε ασφαλείς και παρακολουθήστε τις επίσημες ενημερώσεις.

rodos

rodos

rodos

Στελέχη απο Μονάδες Δασοκομαντος και ΕΜΑΚ, με φορητές αντλίες και με λέμβους, αναχώρησαν αεροπορικώς από το "Ελ. Βενιζελος" για τη Ρόδο.

Τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στα χωριά Παστίδα, Κρεμαστή, Ιαλυσό και Μαριτσά, όπου οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και η πυροβεστική υπηρεσία δέχθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας περισσότερες από 600 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης. Οπως τόνισε, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Ιαλυσό, όπου έγιναν τουλάχιστον 45 απεγκλωβισμοί, από υπόγεια σπίτια και αυτοκίνητα.

"Για μια πολύ δύσκολη νύχτα, όπου κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές" έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Επίσης η Πολιτική Προστασία κάλεσε τους κατοίκους στην Ιαλυσό να απομακρυνθούν από υπόγειους και ισόγειους χώρους, λόγω πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.

Κατολισθήσεις σημειώνονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Ρόδου, σε πολλά σήμεία το οδόστρωμα υποχώρησε, ενώ αποκολλήθηκε γέφυρα στο Φαληράκι.

Με νέο μήνυμα που εστάλη τα ξημερώματα από το 112, απαγορεύεται για τις επόμενες 24 ώρες η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της νησιού, λόγω ζημιών που έχουν προκληθεί αλλά και λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

112 και σε Μακεδονία και Θεσσαλία

Η καταιγίδα Bora δημιουργεί προβλήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 11.00-12.00, οπότε και αναμένεται ύφεση των έντονων φαινομένων.

Στη Χαλκιδική, υπερχείλισε ένας μικρός χείμαρρος στη νέα Καλλικράτεια και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό μια τετραμελούς οικογένειας που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά. Σε πολλά σημεία των επαρχιακών δήμων καταγράφηκαν πτώσεις βράχων, πέτρες και λάσπες στο οδόστρωμα.
Στη Θεσσαλονίκη έχουν πέσει πολλά δέντρα, κάποια από αυτά πάνω σε αυτοκίνητα και παρατηρούνται διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

"Ήταν ένα δύσκολο βράδυ, όλες τα μηχανήματα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται στους δρόμους. Η κακοκαιρία έφερε πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Συνιστούμε στους πολίτες να είναι προσεχτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις μέχρι τις 11 το πρωί, οπότε και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένεται ύφεση των φαινομένων", δήλωσε στη Voria, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

112 για τη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου εστάλη μήνυμα του 112 στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

#Χαλκιδική

Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Δήμου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

‼️ Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/mbLpAekqgN@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) December 1, 2024

Νέο προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία, εστάλη στα κινητά των Λαρισαίων στις 8.12 το πρωί της Κυριακής εφιστώντας την προσοχή για την κακοκαιρία "Bora", ειδικότερα για την περιοχή του Δήμου Τεμπών. Μήνυμα 112 ήχησε και στην Πιερία.

Συναγερμός ήχησε και το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία, με την Πολιτική Προστασία να προειδοποιεί τους κατοίκους με μήνυμα "112" για την εκδήλωση εντονων καιρικών φαινομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας Bora.

Ειδικότερα, το μήνυμα "112" της Πολιτικής Προστασίας που έφτασε στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας ανέφερε πως εξαιτίας της κακοκαιρίας Bora θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι που θα πλήξουν τις συγκεκριμένες περιοχές από τις πρώτες βραδινές ώρες ως το απόγευμα της Κυριακής.

"Προειδοποίηση για πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες καθώς και θυελλώδεις ανέμους στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας από σήμερα, πρώτες βραδινές ώρες έως αύριο το απόγευμα. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών", ανέφερε το 112.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 112

Καστοριά: Απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που "κόλλησε" στα χιόνια στην Κλεισούρα

Στον απεγκλωβισμό τριανταπέντε επιβατών ενός τουριστικού λεωφορείου που εγκλωβίστηκε στον δρόμο από το μοναστήρι της Παναγίας προς την Κλεισούρα, προχώρησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το τουριστικό λεωφορείο ξεκίνησε από την Αραβησσό Γιαννιτσών, με προορισμό την Καστοριά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, επισκέφτηκαν το Μοναστήρι της Παναγίας στην Κλεισούρα, όπου λόγω έλλειψης αντιολισθητικών αλυσίδων και χειμερινών ελαστικών και λόγω της έντονης χιονόπτωσης που επικρατεί τις τελευταίες ώρες εγκλωβίστηκαν.

Άμεσα ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και η Αστυνομία κλιμάκια των οποίων έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν αρχικά τους επιβάτες και τους μετέφεραν σε ταβέρνες του χωριού, με την βοήθεια αγροτικών αυτοκινήτων, κατοίκων της Κλεισούρας.

.

Η πορεία της κακοκαιρίας την Κυριακή

Η κακοκαιρία Bora θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό τις επόμενες ώρες, με ισχυρές βροχές να πλήττουν τα ανατολικά ηπειρωτικά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική τη βοιωτία, την Εύβοια, την βορειοανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένεται μία "λαίλαπα" καταιγίδων μεγάλου μήκους αλλά μικρού πλάτους που θα φέρει έντονες βροχοπτώσεις με τεράστιο όγκο νερού, ακόμα και χαλαζοπτώσεις.


Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, η κακοκαιρία θα κατευθυνθεί προς το ανατολικό και δυτικό Αιγαίο, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες και τις Σποράδες.

Αναφερόμενος στην Λήμνο, ο μετεωρολόγος ανέφερε ότι έχει δεχτεί περίπου 150 τόνους νερού το στρέμα, ενώ συνήθως το Νοέμβριο δέχεται περίπου 80 τόνους νερού.

Κακοκαιρία Bora: Η Λήμνος και η Ρόδος μετρούν τις πληγές τους - Δύο νεκροί, πλημμύρες και απεγκλωβισμοί - Μήνυμα 112 σε Χαλκιδική, Λάρισα και Πιερία - εικόνα 9

.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (1/12) από την ΕΜΥ

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επισημαίνεται πως στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Λάρισας και Μαγνησίας τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

Θυελλώδεις άνεμοι (8 με 10 μποφόρ) θα πνέουν σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 8 με 10 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικάτους 10 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Ανεμοι: Ανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας) τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί με 7 με 8 και στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα τοπικά 9 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά , οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια μέχρι το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί 7 με 8 και στα βορειότερα νησιά τοπικά 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας μέχρι το βράδυ θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.

ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ 25 Σεπ 2025 | 16:59

Ρόδος: Στη φυλακή 52χρονος εκπαιδευτικός που διατηρούσε ερωτική σχέση με 14χρονη - Είχε έρθει στα χέρια με τον πατέρα της

Η 14χρονη είπε στην αστυνομία ότι όσα συνέβησαν μεταξύ αυτής και του εκπαιδευτικού έγιναν με την θέλησή της

ΙΣΟΒΙΤΗΣ 25 Σεπ 2025 | 12:50

Ρόδος: Ο 25χρονος δολοφόνος της Ελένης Τοπαλούδη καταδικάστηκε για τροχαίο με αθλητή

Το τροχαίο, αν και μικρότερης βαρύτητας, θεωρήθηκε ενδεικτικό της συμπεριφοράς του ενός εκ των δύο δολοφόνων της Ελένης Τοπαλούδη.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ 25 Σεπ 2025 | 12:29

"Ακραία επικίνδυνος καιρός μπροστά μας" προειδοποιεί ο Μαρουσάκης - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τις καταιγίδες

Αλλάζει απότομα ο καιρός από το Σάββατο και αποκτά τα χαρακτηριστικά του φθινοπώρου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 25 Σεπ 2025 | 07:25

Μπαίνει το φθινόπωρο με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες - Η πρόγνωση ως την Κυριακή

Ξεκινά σιγά-σιγά να κάνει την εμφάνισή του το... φθινόπωρο, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει πτώση, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

ΣΑΡΩΣΕ 24 Σεπ 2025 | 17:29

Σούπερ τυφώνας Ραγκάσα: Χτυπά αλύπητα Χονγκ Κονγκ, Ταϊβάν και Κίνα - 17 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες [Βίντεο]

Ο τυφώνας σάρωσε τα πάντα 1,9 εκατομμύρια κάτοικοι απομακρύνθηκαν ενώ οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα 241 χλμ/ώρα, τεράστια κύματα έπληξαν τις ακτές

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 24 Σεπ 2025 | 07:11

Καιρός: Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πότε και πού αναμένεται το πρώτο "επικίνδυνο" κύμα κακοκαιρίας

"Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε επικίνδυνες καταστάσεις", λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΤΙ ΛΕΝΕ 23 Σεπ 2025 | 10:03

Διαφωνία μετεωρολόγων: Επικίνδυνη κακοκαιρία από το Σαββατοκύριακο προβλέπει ο Μαρουσάκης, επιφυλάξεις από Κολυδά

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για πιθανή έλευση βροχών από το τέλος της εβδομάδας, με τον Θοδωρή Κολυδά να αναφέρει ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα.

ΕΜΥ 23 Σεπ 2025 | 07:32

Αίθριος ο καιρός σήμερα, με συννεφιά και τον υδράργυρο έως 31 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή

Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα, Τρίτη, ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΓΟΥΡΙΑ 22 Σεπ 2025 | 16:45

Ιταλία: Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια Ιταλία - Αγνοείται μια γυναίκα

Στην περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, για προληπτικούς λόγους.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 21 Σεπ 2025 | 13:56

Γιώργος Τσατραφύλλιας: "Καταρρέει ο αντικυκλώνας και έρχονται τα πρωτοβρόχια" - Πότε αλλάζει ο καιρός

Σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια ο αντικυκλώνας καταρρέει και έρχονται οι πρώτες βροχές

21 Σεπ 2025 | 08:13

Ο καιρός σήμερα: Πέφτουν οι άνεμοι, ανεβαίνει η θερμοκρασία - Καθυστερούν οι καλοκαιρινές βροχές

Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με άνοδο της θερμοκρασίας και πτώση των ανέμων, σήμερα Κυριακή.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ 20 Σεπ 2025 | 06:24

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού σήμερα - Δροσιά για την εποχή, θυελλώδεις άνεμοι και τοπικές βροχές

Το Σάββατο τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 19 Σεπ 2025 | 07:07

Καιρός: Πέφτει και άλλο η θερμοκρασία σήμερα και ενισχύονται οι θυελλώδεις άνεμοι

Τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ - Αναλυτική πρόγνωση καιρού ανά περιοχή.

ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 18 Σεπ 2025 | 12:52

Μητσοτάκης από Λήμνο: Διορθώσαμε μια αδικία με τη μείωση του ΦΠΑ στο Βόρειο και το Νότιο Αιγαίο

"Αναλάβαμε, πιστεύω, μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τους μικρότερους οικισμούς μας, κάτω των 1.500 ατόμων, να μηδενίσουμε τον ΕΝΦΙΑ", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ 18 Σεπ 2025 | 11:57

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου σε ταβέρνα στη Ρόδο με τους γονείς της - "Η οικογένεια"

Χαμογελαστή ανάμεσα στους γονείς της, Βασίλη και Πόπη, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 18 Σεπ 2025 | 07:15

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους - Πού θα βρέξει

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, στις περισσότερες περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 17 Σεπ 2025 | 06:54

Καιρός: Στους 34 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Πού θα βρέξει

Παραμένει καλοκαιρινός ο καιρός σήμερα Τετάρτη, με λίγες τοπικές βροχές να εκδηλώνονται στα βόρεια της χώρας.

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 16 Σεπ 2025 | 10:41

Ρόδος: Εντοπίστηκαν 17 "φιξάκια" σε αυλή σχολείου

Σε αυλή σχολείου στη Ρόδο εντοπίστηκαν 17 φιξάκια κοκαϊνης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 16 Σεπ 2025 | 07:06

Αίθριος σήμερα ο καιρός: Στους 33 βαθμούς ο υδράργυρος με ανέμους έως 7 μποφόρ

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα, Τρίτη. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ 15 Σεπ 2025 | 16:28

Ρόδος: "Η προσωπικότητά μου δεν έχει καμία σχέση με όσα εμφανίζονται" - Τι είπε από τα κρατητήρια η influencer για τη ροζ κοκαΐνη

Στον ανακριτή η 28χρονη παρουσίασε ένα αναλυτικό απολογητικό υπόμνημα, με το οποίο αρνείται κάθε εμπλοκή της σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 15 Σεπ 2025 | 06:36

Καιρός: Με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα - Καταιγίδες και στην Αττική

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ειδικά μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εβδομάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό.

ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 14 Σεπ 2025 | 11:40

Ρόδος: Αυτή είναι η γνωστή influencer με τη "ροζ κοκαΐνη" - Νωρίτερα είχε παραδοθεί και η μητέρα της

Η influencer είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια να χτίσει μια εικόνα εντυπωσιακής και κοσμοπολίτικης προσωπικότητας στα social media.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΥ 14 Σεπ 2025 | 08:00
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ 13 Σεπ 2025 | 18:10

Γνωστή influencer της Ρόδου συνελήφθη με ροζ κοκαΐνη

Σκάνδαλο στη Ρόδο, όπου γνωστή Influencer συνελήφθη με ροζ κοκαϊνη.

ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 13 Σεπ 2025 | 10:35

Ρόδος: Σε δίκη 64χρονος για απόπειρα ασέλγειας σε 10χρονα – Για να δελέασει τα παιδιά έδινε 15 ευρώ

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 13 Σεπ 2025 | 06:34

Αίθριος ο καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας - Καταιγίδες από τη Δευτέρα

Σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12 Σεπ 2025 | 06:56

Καιρός: Μικρή πτώση θερμοκρασίας και άνεμοι 6 μποφόρ - Πού θα εκδηλωθούν βροχές

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΑΣΤΑΘΕΙΑ 11 Σεπ 2025 | 21:29

Πρόγνωση καιρού: Ο Μαρουσάκης προειδοποιεί για "οργανωμένη κακοκαιρία" τις επόμενες μέρες - Πού θα χτυπήσει [βίντεο]

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται αλλαγή του καιρού, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, μια καλά οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα

ΕΧΕΙ ΣΥΛΗΦΘΕΙ 11 Σεπ 2025 | 09:35

Σοκ στη Ρόδο: 63χρονος κατηγορείται για βιασμό 71χρονης που φιλοξενούσε - Κυκλοφορεί με σκύλο συνοδό χωρίς να είναι τυφλός

Ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις στις οποίες προέβη ήταν αποτέλεσμα συναίνεσης και ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την καταγγέλλουσα

ΚΑΙΡΟΣ 10 Σεπ 2025 | 16:57

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Κακοκαιρία εξπρές για δύο ημέρες - Ποιες περιοχές θα αντιμετωπίσουν ισχυρά φαινόμενα [βίντεο]

Διήμερο αστάθειας έρχεται σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον καιρό να έχει δύο όψεις

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 10 Σεπ 2025 | 06:35

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, στους 35 βαθμούς ο υδράργυρος - Πιο δροσερό το Σαββατοκύριακο

Ιδανικός για βουτιές παραμένει ο καιρός σήμερα Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου με την θερμοκρασία να φτάνει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

09 Σεπ 2025 | 09:33

Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε βιασμό μέσα σε μπαρ στη Ρόδο - Αναζητείται ο άνδρας

Μια 19χρονη τουρίστρια από τη Σουηδία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μπαρ του νησιού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09 Σεπ 2025 | 07:40

Καιρός: Στους 33 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα βρέξει

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 28 με 30 βαθμούς.

ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ 08 Σεπ 2025 | 15:55

Λήμνος: Εγκατέλειψαν σκύλους στο καταφύγιο ζώων – "Τα πέταξαν σα να ήταν σακούλες σκουπιδιών"

Οι εικόνες προκαλούν οργή και αποτροπιασμό, με το Φιλοζωικό Σωματείο της Λήμνου να τονίζει ότι "θα προχωρήσει στα δέοντα".

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08 Σεπ 2025 | 07:07

Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρός 57χρονος Βρετανός στην παραλία Πρασονήσι

Ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γενναδίου Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 08 Σεπ 2025 | 06:55

Καιρός: Ζέστη σήμερα με 33 βαθμούς Κελσίου – Άνεμοι 7 μποφόρ στο Αιγαίο, πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Καλοκαιρινός θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου. Σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07 Σεπ 2025 | 06:30

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα με μελτέμια - Πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες

Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 29 με 32 βαθμούς στο Αιγαίο

ΥΨΗΛΑ Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ 06 Σεπ 2025 | 16:53

Καιρός: Εβδομάδα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο [βίντεο]

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο την Παρασκευή αναμένονται τοπικές βροχές στα βόρεια

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06 Σεπ 2025 | 06:27

Καιρός: Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Εως 5 μποφόρ οι άνεμοι

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Σάββατο - Πού προβλέπεται μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.

ΝΕΦΩΣΕΙΣ 05 Σεπ 2025 | 07:00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ 04 Σεπ 2025 | 06:50

Καιρός: Μικρή πτώση του υδράργυρου, βροχές και έντονες καταιγίδες - Η πρόγνωση ανά περιοχή

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους έντονες, αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα σε κάποιες περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 03 Σεπ 2025 | 11:06

Μαρουσάκης: Ζώνη καταιγίδων για αρκετές ώρες στη χώρα - Οι περιοχές που θα χτυπήσουν

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

ΣΤΑ ΚΟΛΥΜΠΙΑ 03 Σεπ 2025 | 09:52

Ρόδος: Βίαιη αρπαγή τσάντας από 72χρονη με λεία 4.500 ευρώ

Ένας νεαρός άνδρας, φορώντας ζακέτα με κουκούλα, την πλησίασε αιφνιδιαστικά και άρπαξε την τσάντα της, προτού διαφύγει.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03 Σεπ 2025 | 07:20

Καιρός: 37αρια σήμερα και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα, Τετάρτη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 02 Σεπ 2025 | 15:16

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Πιο ζεστό το φετινό φθινόπωρο - Λιγότερες βροχοπτώσεις και κακοκαιρίες

Οι θάλασσες αναμένεται να παραμείνουν θερμότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, Γιώργο Τσατραφύλλια

ΜΕΤΑΞΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ 02 Σεπ 2025 | 14:39

Δύο τουρκικά F-16 παραβίασαν το FIR Αθηνών - Πρώτη παραβίαση μετά από 30 μήνες

Πρόκειται για την πρώτη παραβίαση εκ μέρους της τουρκικής πλευράς μετά από 30 μήνες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 02 Σεπ 2025 | 09:36

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Καλοκαιρινός ο Σεπτέμβριος με υψηλές θερμοκρασίες - Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες

Με καλοκαιρινή θερμοκρασίες θα συνεχίσει ο Σεπτέμβριος με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά και να φτάνει έως και τους 36 βαθμούς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02 Σεπ 2025 | 07:03

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και μποφόρ - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος 36 βαθμούς

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Μήνυμα Πλεύρη από Ρόδο: "Τα νησιά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν ποτέ παραπάνω μετανάστες"

Ο Θ. Πλεύρης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, με σκοπό το συντονισμό στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 01 Σεπ 2025 | 17:44

Καιρός: Καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο, αλλά στο βάθος... μπόρες - Η πρόγνωση Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου

Με καλοκαιρινές θερμοκρασίες μπαίνει ο Σεπτέμβριος, όμως μια διαταραχή από τα Βαλκάνια θα ανατρέψει το σκηνικό μέσα στην εβδομάδα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 01 Σεπ 2025 | 07:14

Καιρός: Με ζέστη μπαίνει ο Σεπτέμβριος - Στους 35 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Το καλοκαίρι τελείωσε όμως ο καιρός παραμένει ζεστός και σήμερα Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ.

ΚΑΙΡΟΣ 31 Αυγ 2025 | 08:14

Κακοκαιρία εξπρές σάρωσε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία: Πάνω από 20.000 κεραυνοί, πλημμύρες και προβλήματα

Έντονη κεραυνική δραστηριότητα και προβλήματα λόγω χαλαζοπτώσεων σε Κέρκυρα, Ήπειρο και Παξούς

ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ 31 Αυγ 2025 | 06:16

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις προβλέπονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις περιοχές της Κέρκυρας, των Παξών και της Ηπείρου

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ 30 Αυγ 2025 | 19:33

Αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις: Προβλήματα σε Κέρκυρα, Κοζάνη, Ιωάννινα

Χωριά χωρίς ρεύμα στη βόρεια Κέρκυρα - Πτώσεις δέντρων στην Κοζάνη - Ακυρώθηκε συναυλία των Βίσση και Ρέμου στα Ιωάννινα εξαιτίας των ανέμων

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 30 Αυγ 2025 | 06:20

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Πρώτα καταιγίδες και μετά 40άρια - Χαλάει ο καιρός σήμερα, έρχεται ξανά ζέστη

Άστατος αναμένεται σήμερα ο καιρός, πού θα σημειωθούν καταιγίδες - Αύξηση της θερμοκρασίας με 40άρια "βλέπει" τις επόμενες ημέρες ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 11:49

Μαρουσάκης: Ερχεται λίβας το Σαββατοκύριακο - Υψηλές θερμοκρασίες και μετά...επικίνδυνες καταιγίδες [χάρτες]

Για επικίνδυνες καταιγίδες και έντονη ζέστη που θα επηρεάσουν τη χώρα τα επόμενα 24ωρα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 28 Αυγ 2025 | 08:32

Πρόγνωση Τσατραφύλλια: Καύσωνας εξπρές με 40άρια την επόμενη εβδομάδα – Ισχυροί άνεμοι και υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Νέο κύμα καύσωνα βρίσκεται προ των πυλών, μετά τις ήπιες θερμοκρασίες και τους σφοδρούς ανέμους των τελευταίων ημερών.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 28 Αυγ 2025 | 07:10
27 Αυγ 2025 | 13:06

Ένοπλο επεισόδιο στη Λήμνο μετά από καβγά - Πυροβόλησε με καραμπίνα γιατί του χτύπησαν το μηχανάκι

Ένα σοκαριστικό περιστατικό αναστάτωσε το χωριό Τσιμάνδρια στη Λήμνο, όταν ένας καβγάς ανάμεσα σε δύο άντρες οδήγησε σε πυροβολισμούς από καραμπίνα.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΣΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26 Σεπ 2025 | 19:42

Απίστευτο περιστατικό στη Φθιώτιδα: Εγδυσε τη σύντροφό του και την έδειρε μέσα στην εθνική οδό μπροστά στους γονείς του

Ολα έγιναν μετά από φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού μέσα στο αυτοκίνητο, όπου επέβαιναν επίσης οι ηλικιωμένοι γονείς του άνδρα

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΚΩΝ 26 Σεπ 2025 | 19:33

Τα πρώτα ευρήματα για τον θάνατο του 5χρονου παιδιού στη Φωκίδα - Απομακρύνεται η περίπτωση της μηνιγγίτιδας

Θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ιστολογικές και εργαστηριακές εξετάσεις

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:32

Τροχαίο με ανατροπή ΙΧ στην Κηφισιά - Απεγκλωβίστηκε σοαβαρά τραυματισμένη γυναίκα [βίντεο]

Το τροχαίο ατύχημα έγινε πολύ κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Αναργύρων, στη συμβολή της Αγίων Αναργύρων με την Ατλαντίδων, όπου συχνά καταγράφονται τέτοια περιστατικά λόγω παραβίασης του STOP.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 19:13

Αυλώνα: Συνελήφθησαν ο διευθυντής του βρεφονηπιακού σταθμού και η σύζυγός του - Τα μαλλιά του 2χρονου ξεριζώθηκαν με τη βία

Ο διευθυντής και η σύζυγός του υποστήριξαν ότι το παιδάκι πιάστηκε από τα μαλλιά για να μην πέσει και χτυπήσει - Η μαρτυρία της δασκάλας και η διαπίστωση του ιατροδικαστή

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ MEGA 26 Σεπ 2025 | 18:58

Μαρίσσα Λαιμού: Από σήψη προήλθε ο θάνατός της, σύμφωνα με Βρετανό ιατροδικαστή - Το σενάριο για στρεπτόκοκκο Β' [βίντεο]

Ο Βρετανός ιατροδικαστής αποφάνθηκε πως ο θάνατος της 30χρονης επήλθε μετά από σήψη, η οποία προκλήθηκε από τσίμπημα εντόμου, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα ποιο έντομο ήταν αυτό που την τσίμπησε.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ 26 Σεπ 2025 | 18:46

"Μας κοροϊδεύουν" - Η αντίδραση του Πάνου Ρούτσι για την έγκριση του αιτήματος εκταφής του γιου του - Συνεχίζει την απεργία πείνας

Ο Πάνος Ρούτσι δεν θα κάνει κάποια δήλωση για την ώρα και θα συνεχίσει την απεργία πείνας εφόσον η εκταφή δεν συνδεθεί με τις τοξικολογικές εξετάσεις - "Κάποιοι παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια" λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ 26 Σεπ 2025 | 18:07

Β. Γιακουμάκης - Συγκινητικές στιγμές στο Σελλί Ρεθύμνου: Η αδερφή του παντρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε στη μνήμη του

Ήταν το 2015, όταν το όνομα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα γινόταν συνώνυμο με τη λέξη "bullying"

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 26 Σεπ 2025 | 17:11

Άνω Πατήσια: Σύλληψη διαρρήκτη μπροστά στην κάμερα - Aκινητοποιήθηκε από πολίτες και ρεπόρτερ [Βίντεο]

Διαρρήκτης "μπούκαρε" σε σπίτι μπροστά σε τηλεοπτικό συνεργείο στα Άνω Πατήσια

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 16:17

Τροχαίο στη Μεσογείων: Λεωοφορείο συγκρούστηκε με ΙΧ - Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων [βίντεο - εικόνες]

Αστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του Ο.Α. 410, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:54

Απίστευτο σκηνικό στη Ν. Φιλαδέλφεια: Έπαιξαν ξύλο για την προτεραιότητα στο φανάρι - Βίντεο ντοκουμέντο

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΡΤ, οι δύο άνδρες άρχισαν να λογομαχούν ενώ περίμεναν στο κόκκινο και στη συνέχεια συμφώνησαν να σταματήσουν λίγο πιο κάτω για να... λύσουν τις διαφορές τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 26 Σεπ 2025 | 15:53

Αυλώνας: "Του έλειπαν μαλλιά και είχε σημάδι στο χείλος" - Καταγγελία μητέρας για κακομεταχείριση 3χρονου σε ιδιωτικό σχολείο

Μητέρα καταγγέλλει τραυματισμό του 3χρονου παιδιού της σε ιδιωτικό σχολείο στον Αυλώνα. Διφορούμενες μαρτυρίες και ιατροδικαστική εξέταση σε εξέλιξη.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 Σεπ 2025 | 15:47
ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 26 Σεπ 2025 | 15:30

Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος": Μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις - Τι συμβαίνει με τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σε ανακοίνωσή του, το αεροδρόμιο επιβεβαιώνει τα προβλήματα, χωρίς να δίνει εκτίμηση για την επαναφορά της κανονικής ροής των πτήσεων.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 15:13

Καραμπόλα με οκτώ οχήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Πατησίων [βίντεο]

Η καραμπόλα συνέβη στο ρεύμα προς Πατησίων, στο ύψος της οδού Μπούσγου, στο Πεδίο του Άρεως - Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 15:02

Ηγουμενίτσα: Βίντεο δείχνει πώς έγινε το τροχαίο - Ούρλιαζε η μητέρα του 11χρονου - "Το παιδί μου!"

Σύμφωνα με την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" στο Star, η Αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο που δείχνει πώς έγινε η τραγωδία με θύμα τον 11χρονο Μάξιμο

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:54

Τι πρέπει να κάνουμε για την κακοκαιρία που έρχεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Επιτροπής η κακοκαιρία θα φέρει έντονα φαινόμενα από αργά το βράδυ του Σαββάτου μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 26 Σεπ 2025 | 14:35

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων - Δύο ελαφρά τραυματίες - Έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα [εικόνες - βίντεο]

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ένα φορτηγό συγκρούστηκε με τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα - Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά ένας άνδρας και μία γυναίκα

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 14:30

"Καμπανάκι" Τσατραφύλλια για την κακοκαιρία: 100 τόνοι νερό ανά στρέμμα σε 6 περιοχές, ποσότητα που πέφτει σε 2-3 μήνες

Η προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την επικείμενη κακοκαιρία μετά τα στοιχεία που δίνουν τα μοντέλα πρόγνωσης

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:24
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 26 Σεπ 2025 | 13:32

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό Ορος - Επιχειρούν 40 πυροσβέστες και 4 εναέρια [εικόνες]

Στο σημείο έχουν σπεύσει 40 πυροσβέστες 10 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων.

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 12:50

Πάνοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ κάνουν εντυπωσιακή έφοδο σε σπίτι 62χρονου - Επειδή εκοβε ξύλα παράνομα [βίντεο]

Μεγάλη επιχείρηση με πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε οικία 62χρονου στη Βόλβη Θεσσαλονίκης. Έκοβε ξύλα από το δάσος και τα πουλούσε.

ΘΡΗΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 12:31

Νέα τραγωδία στην οικογένεια του εικονολήπτη Γιώργου Παυλάκη: Πέθανε ο πατέρας του, μία εβδομάδα μετά τον ξαφνικό θάνατό του

Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό, μετά την κηδεία του γιου του.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ 30-40 ΛΕΠΤΩΝ 26 Σεπ 2025 | 12:17

Aegean: Καθυστερήσεις σε πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω περιορισμού των αφίξεων από τον Έλεγχο Εναέριας Κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Aegean, σημειώνονται καθυστερήσεις στις πτήσεις της τάξεως των 30-40 λεπτών κατά τις πρωινές ώρες, οι οποίες κλιμακώνονται στη διάρκεια της ημέρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 26 Σεπ 2025 | 12:13

Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το βράδυ του Σαββάτου σε 8 περιοχές

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα "χτυπήσουν" το Σαββατοκύριακο.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 254 26 Σεπ 2025 | 12:08
ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ 26 Σεπ 2025 | 11:39

Αγριο ξύλο σε σχολείο στο Ηράκλειο - Στο νοσοκομείο με οίδημα ένας 12χρονος

Τα δύο αγόρια, συμμαθητές στην Α τάξη σε σχολείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, μέχρι πρότινος έκαναν παρέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 11:34

Αρειος Πάγος για Τέμπη: Τα αιτήματα εκταφής μελετώνται και πρόκειται σύντομα να απαντηθούν

Σύντομα αναμένονται απαντήσεις από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με τα αιτήματα εκταφής και ταυτοποίησης σορών θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΠΟΝΟΣ 26 Σεπ 2025 | 10:44

Θρήνος στην Κίσαμο Χανίων για το 4χρονο παιδί – Πώς συνέβη η τραγωδία με το αγροτικό

Ο θάνατος του 4χρονου αγοριού που παρασύρθηκε χθες από όχημα έχει βυθίσει στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

ΣΤΟ "ΠΡΩΙΝΟ" 26 Σεπ 2025 | 10:41
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 10:17

Ερχεται έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για την κακοκαιρία - Προειδοποίηση Κολυδά για έντονα φαινόμενα

Μπαίνει για τα καλά το φθινόπωρο από σήμερα, αφού αναμένεται πτώση του υδράργυρου και θυελλώδεις άνεμοι - Προειδοποίηση μετεωρολόγων για επικίνδυνα φαινόμενα.

ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ 26 Σεπ 2025 | 09:25

Κυψέλη: Ανήλικοι επιτέθηκαν με ξύλα σε 17χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο - Τρεις συλλήψεις

Το θύμα έλαβε τις πρώτες βοήθειες από μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια παραλήφθηκε από τη μητέρα του.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 26 Σεπ 2025 | 09:00

Σαν σήμερα: 25 χρόνια από το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" - 81 νεκροί μέσα σε λίγα λεπτά [εικόνες]

Ήταν το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου 2000 όταν το "Εξπρές Σαμίνα" έμελλε να γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας.

"ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ" 26 Σεπ 2025 | 07:55

Αυτός είναι ο 77χρονος που κρατούσε φιάλη με έμβρυο σε φορμόλη - Οικονομολόγος, λογοτέχνης και μεταφραστής

Ο 77χρονος υποστήριξε ότι η φιάλη με το έμβρυο ήταν του παππού του, που ήταν μεγαλογιατρός το 1930 (!), και αποφάσισε να το κρατήσει για… κειμήλιο.

ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:44

Η συγκίνηση του Νταλάρα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ: "Είναι το βαρύτερο δώρο που μου έχουν κάνει ποτέ"

"Θα θέλαμε σήμερα, εκ μέρους του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιώργο Νταλάρα, τον ερμηνευτή που χάρισε φωνή στα "τραγούδια μας", στους αγώνες και τα όνειρα του λαού μας".

«ΜΑΙΜΟΥ» ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ 26 Σεπ 2025 | 07:21

"Βρήκαμε κι άλλα καλώδια": Πώς μια σπείρα Ρομά εξαπατούσε ηλικιωμένους - Δήλωναν... πυρόπληκτοι για να παίρνουν επιδόματα

Τα μέλη της σπείρας προσέγγιζαν τα θύματά τους όταν γύριζαν στις οικίες τους φορτωμένοι με ψώνια. Προσφέρονταν να τους βοηθήσουν και δήλωναν ότι ήταν υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 26 Σεπ 2025 | 07:05

Καιρός: Πέφτει κατακόρυφα η θερμοκρασία από σήμερα - Ισχυρές καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από σήμερα, με τη θερμοκρασία να πέφτει αισθητά, και να εκδηλώνονται ανά περιοχές βροχές και καταιγίδες.