Follow us

Κακοκαιρία Elias: Εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Εύβοια - Φουσκώνει ο Σπερχειός - Μήνυμα εκκένωσης "112" στο Σωτήριο Λάρισας

Η Εύβοια δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Elias - Αγωνία στη Φθιώτιδα για τον ποταμό Σπερχειό - Μήνυμα εκκένωσης "112" στο χωριό Σωτήριο Λάρισας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΕΥΒΟΙΑ

Δεν έχει προλάβει να μετρήσει τις πληγές της η Εύβοια, καθώς οι ζημιές από την κακοκαιρία Elias συνεχίζονται, διευρύνονται και καλύπτουν πλέον ολόκληρες περιοχές. Στη Φθιώτιδα, ο Σπερχειός άρχισε να ξεχειλίζει στην περιοχή Φραντζή, ενώ στη Λάρισα εστάλη μήνυμα "112" για εκκένωση των κατοίκων στο χωριό Σωτήριο.

Διαβάστε Επίσης

Κακοκαιρία Elias: Μεγάλες κατολισθήσεις στην Εύβοια - Εγκλωβισμένοι κάτοικοι

Ειδικότερα, η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό. Επίσης πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΕΥΒΟΙΑ
Ψαχνά Ευβοίας
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΕΥΒΟΙΑ
Ψαχνά Ευβοίας
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΕΥΒΟΙΑ
Ψαχνά Ευβοίας
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΕΥΒΟΙΑ
Ψαχνά Ευβοίας

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Στη Βόρειο Εύβοια, στο Πευκί, την Ιστιαία και τις Ροβιές έχει μεταβεί ακτοπλοϊκά από την Γλύφα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για να συντονίσει από κοντά την παρέμβαση των δυνάμεων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑ

Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που ξαφνικά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τα νερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα. Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη της Εύβοιας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει καταγράψει ότι έχουν πέσει πάνω από 230 κυβικά μέτρα νερού σε κάθε στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με φωτογραφίες που ανήρτηση η ομάδα "Adventure Evia", η λάσπη από την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή να έχει φτάσει στη θάλασσα.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λίμνη Ευβοίας
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ELIAS ΛΙΜΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ
Λίμνη Ευβοίας

Στο Μαντούδι η κατάσταση είναι εφιαλτική καθώς το νερό ξεπερνά ακόμη και το ένα μέτρο. Η βροχόπτωση που συνεχίζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες θεωρείται πρωτόγνωρη για την περιοχή ενώ οι χείμαρροι που φτάνουν εκεί κουβαλούν από τα βουνά φερτά υλικά και τα εναποθέτουν σε διάφορα σημεία.

Στα Ψαχνά φουσκώνουν οι χείμαρροι και όλοι εκεί ελπίζουν να αντέξουν την μεγάλη πίεση που δέχονται.

"Το φαινόμενο είναι έντονο από άκρη σε άκρη σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας" υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη "η Βόρειος Εύβοια δοκιμάζεται για ακόμη μία φορά. Τα φαινόμενα είναι ακατάπαυστα έντονα" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει. Μάλιστα ο ίδιος για να φτάσει στη Β. Εύβοια αναγκάστηκε να περάσει από την Αρκίτσα στην Αιδηψό μιας και είναι κομμένη η συγκοινωνία στην περιοχή Δερβένι.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Evima.gr, η κατάσταση είναι δραματική στο χωριό Κυμάσι στη Βόρεια Εύβοια, οπού μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ιστότοπο ανέφερε χαρακτηριστικά, "η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού της. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει εμφανιστεί κάνεις στο Κυμάσι, μας έχουν αφήσει στο έλεος της καταστροφής όπως και στις προηγούμενες πλημμύρες".

Παράλληλα υπήρχαν εγκλωβισμένοι και σε άλλα χωριά του δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας. Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, ο Νηλεας, ο Κηρέας, ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα.

Δύσκολες ώρες στη Φθιώτιδα

Πριν από λίγα λεπτά ο Σπερχειός άρχισε να ξεχειλίζει στην περιοχή Φραντζή και να εκτονώνεται, προς το παρόν, πλημμυρίζοντας μία μεγάλη επιφάνεια από αγροτικές εκτάσεις.

Ήδη η Αστυνομία πριν λίγο έκλεισε την κυκλοφορία στον δρόμο που οδηγεί από τη Λαμία προς τον Φραντζή, ενώ πλέον άνθρωποι και μηχανήματα περιμένουν τις εξελίξεις. Σε δύο κρίσιμα σημεία ο Σπερχειός είναι σε οριακή κατάσταση. Οι κάτοικοι στο χωριό Κόμμα είναι έτοιμοι να το εγκαταλείψουν όταν δοθεί το πράσινο φως από τις αρχές.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο TvStar.gr χωριά Καρυά και Βασιλικά, κοντά στην Υπάτη, δημιουργήθηκαν προβλήματα, ενώ η Καρυά παρέμεινε αποκλεισμένη, αφού κόπηκε ο δρόμος στο ύψος των έργων του αναδασμού.

ΣΠΕΡΧΕΙΟΣ

"Είμαστε σε απόλυτη επιφυλακή στη Φθιώτιδα με την ελπίδα ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα" υπογράμμισε ο περιφερειάρχης που νωρίς το πρωί μετείχε σε σύσκεψη όπου ελήφθησαν και οι τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις για τη Φθιώτιδα.

Μήνυμα "112" για εκκένωση του χωριού Σωτήριο Λάρισας

Στη Λάρισα, η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα "112" για εκκένωση του χωριού Σωτήριο, καλώντας τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς Λάρισα, λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομενων. "SOS. Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Σωτήριο απομακρυνθείτε προς #Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο #Λάρισας #Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων" αναφέρει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 24 Νοε 2023 | 22:37

Εύβοια: Φωτιά σε λέβητα σε σπίτι στο Βασιλικό - Επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων

Η 5μελής οικογένεια μόλις διαπίστωσε τι συμβαίνει ειδοποίησε την Πυροσβεστική ενώ προσπάθησαν να προστατευθούν στον 1ο όροφο του κτηρίου.

ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΒΡΕΧΤΗ 23 Νοε 2023 | 23:46

Εύβοια: Σοκαριστικό τροχαίο στα Ψαχνά - Προσέκρουσε στις μπάρες και πετάχτηκε έξω η οδηγός

Το όχημα κατευθυνόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όταν η νεαρή οδηγός έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα στην στροφή του Κολοβρέχτη να διαπεράσει τις μπάρες προστασίας και να καταλήξει εκτός οδοστρώματος.

ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ 18 Νοε 2023 | 22:13

Άγριο περιστατικό στην Εύβοια: 25χρονος επιτέθηκε σε 20χρονο με μαχαίρι

Ο εικοσιπεντάχρονος επιτέθηκε σε αγόρι 20 ετών το οποίο περνούσε από τον πεζόδρομο και του έβγαλε μαχαίρι.

17 Νοε 2023 | 17:19

Εύβοια: Σοβαρό εργατικό ατύχημα για 24χρονο - Με εγκαύματα 2ου βαθμού σε κεφάλι και αυχένα

Έσπασε σωλήνας και έπεσε πάνω στον 24χρονο εργαζόμενο καυτό υγρό.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ 14 Νοε 2023 | 20:53

Αυτά είναι τα τέσσερα μέλη της συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια σε Αττική και Εύβοια

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε στις 19/10/2023 από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 12 Νοε 2023 | 11:32

Λύκοι κατεβαίνουν σε χωριά της Λαμίας - "Η κατάσταση έχει ξεφύγει", λένε οι κτηνοτρόφοι

Δεν τίθεται θέμα υπερπληθυσμού των λύκων, σύμφωνα με τον "Αρκτούρο".

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ 09 Νοε 2023 | 18:59

Στο ΣτΕ οι αιτήσεις τεσσάρων δήμων της Εύβοιας για να μην γίνουν αιολικοί σταθμοί σε δασικές εκτάσεις

Οι δήμοι της Εύβοιας ζητούν να ακυρωθούν οι αποφάσεις για εγκατάσταση μεγάλου αριθμού ανεμογεννητριών μέσα σε δασικές εκτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ 09 Νοε 2023 | 11:45

Εύβοια: 30χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης

Ο 30χρονος οικοδόμος με καταγωγή από την Αλβανία κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι

ΑΤΥΧΗΜΑ 06 Νοε 2023 | 23:33

Φθιώτιδα: Σοβαρό τροχαίο στην Eθνική - Χτύπησε στις μπάρες και πετάχτηκε έξω ο οδηγός

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του στο ύψος της γέφυρας του Ρεγγινίου- Νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

ΜΕΤΑ ΤΑ 5,2 ΡΙΧΤΕΡ 05 Νοε 2023 | 13:40

Εύβοια: Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο - Χωρίς σοβαρές ζημιές τα κτίρια μετά τον σεισμό

Οι έλεγχοι από τα κλιμάκια των μηχανικών διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές στα κτίρια των σχολείων της Εύβοιας.

ΕΥΒΟΙΑ 04 Νοε 2023 | 21:20

Περιορίστηκε σημαντικά η φωτιά στην Κάρυστο – Έπεσαν οι άνεμοι, "χάθηκε" η φλόγα στα περισσότερα σημεία

Τις τελευταίες ώρες τα πράγματα οδεύουν πολύ καλά. Έπεσε ο άνεμος και περιορίστηκαν αρκετά τα μέτωπα.

ΕΥΒΟΙΑ 04 Νοε 2023 | 19:46

Νύχτα αγωνίας στην Κάρυστο: Καίγεται το Κάβο Ντόρο – Οι φλόγες περικύκλωσαν όλη την Αμυγδαλιά [Βίντεο]

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάαρύστου και έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 03 Νοε 2023 | 21:21

Απόκοσμες εικόνες στην Εύβοια μετά τον σεισμό- Δρόμος κόπηκε στα δύο

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες και από τα σπίτια στο Κυμάσι όπου έχουν γεμίσει ρωγμές με τους κάτοικους να ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει...