Τα δόντια της έδειξε η κακοκαιρία εξπρές που έπληξε από το μεσημέρι την Αττική, με ισχυρούς ανέμους της τάξεως των 6 μποφόρ, βροχές αλλά και χιονοχάλαζο στην Πάρνηθα.
Η ΕΜΥ είχε ειδοποιήσει για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αργά το απόγευμα και σύμφωνα με το forecast weather στην Πάρνηθα έριξε χιονοκαταιγίδα που εξελίχθηκε σε χιονοχάλαζο και στη συνέχεια έριξε νιφάδες χιονιού με αποτέλεσμα στις επιφάνειες να το στρώνει... Μάρτιο μήνα.
Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, ανέφερε πως την Τετάρτη (29/3) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος, με εξαίρεση το Αιγαίο και την Κρήτη, όπου αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η Πέμπτη και η Παρασκευή, τόνισε πως θα κυλήσουν χωρίς βροχές και άλλα φαινόμενα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 20 με 22 βαθμούς, σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες
Tη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο θα επηρεάσει κυρίως η κακοκαιρία κατά το υπόλοιπο της Τρίτης 28/03, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Πιο αναλυτικά, οι βροχοπτώσεις που το πρωί της Τρίτης 28/03 εκδηλώνονται στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο σταδιακά θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στο Αιγαίο. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν και στη Κρήτη.
Από το μεσημέρι έως τις πρώτες βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία και στη Στερεά έως περιοχές με υψόμετρο περίπου 900 μέτρων ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τετάρτη 29/03 χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους και στα ορεινά της Κρήτης, άνω των 1200 μέτρων. Στις περιοχές όπου αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις καθώς και χιονοπτώσεις στα ορεινά περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και κυρίως τα δυτικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα αυτού. Στους χάρτες 1 και 2 ενδεικτικά παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται κατά το μεσημέρι (Χάρτης 1) και τις πρώτες βραδινές ώρες (Χάρτης 2) της Τρίτης 28/03.
![Κακοκαιρία εξπρές: Χιονοκαταιγίδα στην Πάρνηθα - Κεραυνοί πάνω στην κεραία του ΟΤΕ [Βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/89/8958beead68347fcb598496c26f27c90.jpg?v=1&maxwidth=650&)

Ενισχυμένοι δυτικοί έως βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στα πελάγη, φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο. Στις ηπειρωτικές περιοχές ο άνεμος θα φτάνει κατά τόπους τα 5-6 μποφόρ. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται η επικρατούσα διεύθυνση του ανέμου ενώ με πορτοκαλί σκίαση σημειώνονται και οι περιοχές όπου θα ξεπεράσει τα 6 μποφόρ. Τέλος πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, η οποία δεν θα ξεπεράσει τους 13-15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 15-18 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στις νησιωτικές περιοχές ενώ μόνο στην Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει κατά τόπους τους 19-21 βαθμούς Κελσίου.

Ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
Ο Σάκης Αρναούτογλου από την άλλη, μάς έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για τις πρώτες ημέρες του Απριλίου, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: "Mεγάλο το καιρικό ενδιαφέρον για το πρώτο πενθήμερο του Απρίλη με μια πολύ πιθανή εντυπωσιακή αλλά και αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ σκονο-νοτιαδων και ψυχρο-βοριάδων ακριβώς πάνω από την Ελλάδα, η οποία και θα καθορίσει και το ποιες περιοχές θα βγουν περισσότερο κερδισμένες στην μοιρασιά αξιόλογων βροχοπτώσεων ή γιατί όχι ακόμα και...χιονοπτώσεων σε συγκεκριμένα όμως υψόμετρα!".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr