
Σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι.
Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, κατά τόπους μάλιστα με ένταση. Οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκαν σε ποτάμια και όσοι έτυχε να κυκλοφορούν πεζοί αναζητούσαν καταφύγιο από τη βροχή.
Το μπουρίνι συνοδευόταν από ισχυρό αέρα ενώ σε ορισμένες περιοχές σημειώθηκε και ασθενής χαλαζόπτωση.
Ίσθμια Κορίνθου
Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική, καταρρακτώδης βροχή που έπληξε τα Ίσθμια το απόγευμα του Σαββάτου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, κεντρικοί δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, με το νερό να παρασύρει χώματα και κλαδιά.
Οι Αρχές τέθηκαν άμεσα σε επιφυλακή, με τις εθελοντικές ομάδες να επιχειρούν για την απομάκρυνση φερτών υλικών και την απάντληση υδάτων.
Μπλακάουτ στην Ύδρα
Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στην Ύδρα μετά την κακοκαιρία.
Ο δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης επισήμανε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε από τον ΔΕΔΔΗΕ, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη στην Πελοπόννησο και καταβαλλόταν προσπάθεια να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, σημαντικά ύψη βροχής σημειώθηκαν κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπως ευδιάκριτα παρουσιάζεται στη χρωματική κλίμακα ύψους βροχής του παρακάτω Χάρτη, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 21/06, να σημειώνεται στον Άγιο Κοσμά Αττικής με περίπου 57 mm.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 57 mm βροχής σημειώθηκαν σε χρονικό διάστημα σχεδόν 1 ώρας. Επισημαίνεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε 1 λίτρου νερού σε επιφάνεια 1 m2.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr