Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στα βόρεια προάστεια της Αττικής, την Εύβοια και τις Σποράδες ενώ διακοπές σημειώνονται και σε χωριά της Καρδίτσας, Θήβας, 'Αρτας, Πηλίου, Ιωαννίνων και Καρπενησίου, εξαιτίας της κακοκαιρίας.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ τα προβλήματα εντοπίζονται:
Στην Αττική σε ορισμένα τμήματα στις περιοχές Βαρυμπόμπη, Ασπρόπυργος, Αυλώνα, Μαλακάσα, Διόνυσος, Δροσιά, Αγ.Στέφανος, 'Ανοιξη, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Εκάλη, Πικέρμι, Ροδόπολη και Σταμάτα. Οι βλάβες προκύπτουν κυρίως από την πτώση μεγάλου αριθμού δέντρων στο Δίκτυο, ενώ τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολάβων, βρίσκονται σε συνεχή κινητοποίηση για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών.


Στη Βόρεια Εύβοια παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας και τα παραλιακά χωριά της Λίμνης και του Μαντουδίου. Στη Χαλκίδα τα χωριά Βαθύ και Δροσιά και τα χωριά της κεντρικής Εύβοιας προς 'Αγιο Ιωάννη Ρώσο και στην Κάρυστο το Κάβο Ντόρο, ενώ υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες τοπικές βλάβες στην Αταλάντη.
Στα χωριά του Πηλίου Κατηγιώργης, Λυρή, Μουρτιάς και Κατηχώρι,στα χωριά 'Αγιος Δημήτριος και Γαβρίνα στο Καρπενήσι, στα χωριά της Θήβας 'Αγιος Βασίλειος και Καλαμάκι, σε οικισμούς της Αργιθέας στην Καρδίτσα, σε λίγα χωριά του Ανατολικού και κεντρικού Ζαγορίου, σε δύο χωριά του δήμου Πωγωνίου καθώς και στον Μεσόπυργο 'Αρτας.


Στην Περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης και στα νησιά, δεν έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Η κατάσταση στις Σποράδες
Σχετικά με την ηλεκτροδότηση των Σποράδων, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν τους χειρισμούς και τις προσπάθειες προσέγγισης στα σημεία του Δικτύου που έχουν υποστεί ζημιές από την πτώση δέντρων σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.
Χωρίς ρεύμα παραμένουν τα νησιά από το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω βλάβης στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο, που δεν μπορεί να αποκατασταθεί, λόγω μη πρόσβασης συνεργείων της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι για σχεδόν 24 ώρες το νησί δεν έχει ρεύμα, με αποτέλεσμα οι 3.000 άνθρωποι να υποφέρουν, σε συνθήκες πολικές, γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως είπε, υπάρχουν βρέφη, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που υποστηρίζονται μηχανικά και άνθρωποι που βρίσκονται σε περιορισμό λόγω Covid.
Ο κ. Τζούμας είπε ενώ στο νησί όλο το οδικό δίκτυο είναι ανοιχτό και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, το πρόβλημα οφείλεται σε ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο, γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ΔΕΔΔΗΕ σε όλα τα σημεία ζημιών που παρουσιάστηκαν χθες.
Ο δήμαρχος Σκιάθου είπε ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής, έγινε προσπάθεια χθες προσέγγισης στον υποσταθμό, αλλά η πρόσβαση ήταν δύσκολη και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν γιατί υπήρχε κίνδυνος να αποκλειστούν όλοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το Κέντρο Υγείας, δεν υπάρχει άλλο σημείο στο νησί που να διαθέτει γεννήτρια και να μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο.
"Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δούλευαν όλη τη νύχτα, κράτησαν το δίκτυο ανοιχτό, Ζητήσαμε να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για Πολιτική Προστασία, διότι από την ενημέρωση που έχουμε είναι αποκατασταθεί το μεσημέρι και θα ξεπεράσουμε το ένα 24ωρο", δήλωσε ο δήμαρχος.

Στη Σκόπελο
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης τόνισε ότι τα συστήματα Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν με τον καλύτερο τρόπο, αλλά το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ήταν με το ρεύμα. Όπως εξήγησε η διακοπή του ρεύματος δημιουργήθηκαν όλα τα προβλήματα. Τα αντλητικά συγκροτήματα βγήκαν εκτός λειτουργίας, δεν δουλεύουν τα τηλέφωνα και να ψυγεία των σπιτιών. "Ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι", τόνισε ο δήμαρχος Σκοπέλου.
Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει με τον υποσταθμό Λαύκου τα τελευταία 30 χρόνια, είναι αδιανόητο. Είτε χιονίσει, είτε φυσάει, είτε βρέχει, τα νησιά δεν έχουν ρεύμα, όπως και όταν πέφτουν δένδρα πάνω στις γραμμές. "Εάν δεν καθαριστεί αυτή η γραμμή από τα δένδρα, δεν γίνεται αλλιώς. Ή θα υπογειώσουν τη γραμμή, που αυτό δεν θα γίνει γιατί προχωράει η υποθαλάσσια γραμμή από το Μαντούδι Εύβοιας, ή θα κόψουν τα δένδρα περιμετρικά των γραμμών", τόνισε.
Ο κ. Περίσσης τόνισε ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη στο νησί και ευχήθηκε να μην υπάρξουν μέχρι να αποκατασταθεί το ρεύμα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, MagnesiaNews
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr