Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν το νησί και ο Δήμος Σκιάθου μετά από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πολιτική Προστασία, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας "Μήδεια".
Η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης για το νησί των Σποράδων θα έχει διάρκεια 15 ημερών και η ισχύς αρχίζει από σήμερα και ολοκληρώνεται την 1η Μαρτίου.
Η Σκιάθος είχε μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από 30 ώρες συνολικά, εξαιτίας της πτώσης δένδρων σε γραμμές υψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Νότιο Πήλιο που είχαν σαν συνέπεια τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του νησιού και μεγάλες ζημιές στην καθημερινότητα των κατοίκων εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας "Μήδεια".
3.000 άνθρωποι χωρίς ρεύμα σε πολικές θερμοκρασίες
Ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας είχε μιλήσει προχθές στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι το νησί δεν είχε ρεύμα μέχρι πρότινος, με αποτέλεσμα οι 3.000 άνθρωποι να υποφέρουν, σε συνθήκες πολικές, γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως είχε εξηγήσει, υπάρχουν βρέφη, ηλικιωμένοι, άνθρωποι που υποστηρίζονταν μηχανικά και άνθρωποι που βρίσκονταν σε περιορισμό λόγω Covid.
Ο κ. Τζούμας είχε εξηγήσει ότι ενώ στο νησί όλο το οδικό δίκτυο ήταν ανοιχτό και δεν υπήρχε κανένα ζήτημα, το πρόβλημα οφειλόταν σε ζημιά στον υποσταθμό της ΔΕΗ στον Λαύκο, γιατί δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ΔΕΔΔΗΕ σε όλα τα σημεία ζημιών που παρουσιάστηκαν την περασμένη Κυριακή.

Ο δήμαρχος Σκιάθου είπε ότι με τη συνδρομή της Περιφέρειας και της Πυροσβεστικής, έγινε προσπάθεια προσέγγισης στον υποσταθμό, αλλά η πρόσβαση ήταν δύσκολη και αποφάσισαν να εγκαταλείψουν γιατί υπήρχε κίνδυνος να αποκλειστούν όλοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από το Κέντρο Υγείας, δεν υπάρχει άλλο σημείο στο νησί που να διαθέτει γεννήτρια και να μπορεί να φιλοξενήσει κόσμο.
"Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας, δούλευαν όλη τη νύχτα, κράτησαν το δίκτυο ανοιχτό. Ζητήσαμε να κηρυχθούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για Πολιτική Προστασία, διότι από την ενημέρωση που έχουμε είναι αποκατασταθεί το μεσημέρι και θα ξεπεράσουμε το ένα 24ωρο", είχε αναφέρει προχθές ο δήμαρχος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr